נמצא ב- Administrative Processing עקב TAL כבר 3 חודשים

davidG14

New member
נמצא ב- Administrative Processing עקב TAL כבר 3 חודשים

היי לכולם,
אני נמצא בסיטואציה הזויה שבה אני לחלוטין אובד עצות.
בנוב' 2016 הגשתי עם בת זוגתי (בעלת אזרחות אמריקאית) בקשה לויזת אירוסין.
בסוף מרץ 2017 זומנתי לראיון בקונסוליה, בה הגשתי את כל המסמכים שנדרשו.

במהלך הראיון הקצר (כ- 7 דק'), נשאלתי בעיקר על העבודה שלי ועל התפקיד שאני עושה, ובסוף הראיון נתבקשתי לשלוח קו"ח באנגלית, ושהבקשה שלי צריכה לעבור "Administrative Processing", ושזה לוקח לפחות 4 חודשים.

אני מניח שמכיוון שאני מהנדס אלקטרוניקה ושעבדתי בעברי בחברה בטחונית (כשנתיים בתור סטודנט) וכיום בחברת הייטק פרטית , נכנסתי ל TAL, וממה שהבנתי מפורומים ומאנשים בסיטואציה זהה, שהדבר שכיח מאוד בישראל ושזה בד"כ נפתר תוך 60 יום.

חשוב לי להדגיש שאין שום סיבה אחרת חוץ מ - TAL שאני יכול לחשוב עליה (אנחנו זוג כבר 4 שנים, אינסוף תמונות/מכתבים/טיולים משותפים/גרנו ביחד, כמו"כ אין לי תיק פלילי, לא שהיתי בארהב מעבר למותר, יש לי ויזת תייר ל 10 שנים, תיק רפואי נקי, הכנסה גבוהה שלי ושל חברה שלי ומעולם לא סורבתי כניסה לארה"ב...)

במהלך 3 החודשים ניסינו לפנות לקונסוליה (דרך מיילים ישירות,ואפילו פנינו ל- congresswoman) והתקשרנו ל NVC, ובכל המקרים קיבלנו תשובה שזה יקח לפחות 9 חודשים ( זה כבר לא 4 כמו שהיה רשום במכתב מהראיון).
אני יכול רק לקוות ולהניח שעניין ה -9 חודשים זה סוג של כסת"ח ושזה לא באמת יקח כ"כ הרבה זמן.
מעבר לקושי שבהמתנה מורטת העצבים, כל תכנון החתונה נעצר, ואנחנו נמצאים במצב של חוסר ידיעה וחוסר אונים מוחלט!

האם מישהו כאן עבר חוויה זהה? האם 3 חודשים ב AP זה חריג?
:(

לא חריג

הייתי בראיון באוקטובר 2016, קיבלתי אישור בינואר 2017.
ההמתנה מורטת עצבים. מילת המפתח - סבלנות.

ilanvag

New member
הגורמים שפנית אליהם, או לפחות גורמי ההגירה שבהם,

לא ממש יכולים לעזור לך - כי הם לא מטפלים בתהליך הזה, ואין להם מושג מה קורה. זהו תהליך בטחוני שמבוצע על-ידי ה-FBI, ואני לא יודע אם להגירה יש איזשהם עדכוני סטטוס תוך כדי התהליך.
&nbsp
ולכן, כמו שכבר המליצו לך - כל מה שנותר לעשות זה לחכות ולהתפלל שהתהליך יסתיים מהר. 9 חודשים נשמע לי קצת קיצוני, על סמך מקרי עבר שדווחו פה בפורום (אין לי ניסיון אישי עם התהליך הזה); מצד שני, עם כל מה שמתרחש כיום בנושאי הגירה, והחמרה בנהלים ובבדיקות השונות - הכל ייתכן. מקווה בשבילך שזה ייקח הרבה פחות.
&nbsp
הדבר היחיד אשר *אולי* יוכל לעזור זה פנייה לאיש/אשת הקונגרס של אשתך, ואולי אפילו לסנאטור(ים) שלה - אבל אני לא בטוח שאפילו הם יוכלו לעזור פה, היות ומדובר בנושא בטחוני.

shmoolikipod10

New member
TAL למי?

מנצלת את האשכול: איך יודעים שמישהו מעוכב בגלל TAL?
לפני 3 שבועות היינו בראיון, משום מה מאז הבקשה שלי לא אושרה והיא בפרוססיסנג. לא קבלנו הסבר למה. אני רופאה, הקשר שלי לטכנולוגיה מסתכם בהפעלת המיקרו. לפני עשרים ומשהו שנה הייתי בחיל האויר בצבא בתפקיד שלא דרש שום ידע טכני
.עם זאת קבלנו הודעה שהתהליך עשוי לקחת 4 חודשים ( לכן חשבתי על TAL).
בקיצור- איך יודעים אם זו סיבת העיכוב?

davidG14

New member
כמה הבהרות לתגובות

1.
בת זוגתי פנתה ל congresswoman, שפנו לקונסוליה, וקיבלו את אותה תשובה.
&nbsp
2.
לא יגידו לנו אף פעם למה אנחנו תחת AP, וזה שאני אומר שאני תחת TAL זה הערכה בלבד!! (כתוצאה מאופי הראיון+מקרי עבר+עצם זה שביקשו ממני קורות חיים)
&nbsp
3.
ברשימה של TAL (אפשר למצוא הערכה גסה בגוגל של איזה "מקצועות" נכנסים תחתיה), יש גם ביולוגיה ו/או כימיה שייתכן ולמדת.
במידה ואין שום קשר בינך לבין הרשימה, את יכולה להכנס ל AP בלי קשר ל TAL ממגוון די גדול של סיבות (שם נפוץ, תיק פלילי,תחום מחקר וכו').
&nbsp
תתנחמי בעובדה שהרוב הטוטאלי של אנשים תחת AP מאושרים בסופו של דבר, השאלה היא כמה זמן נחייה במתח.
&nbsp
רפרנס-
https://www.lsa-law.com/single-post...inistrative-Processing-in-the-US-Visa-Process
&nbsp

למעלה