נמרוד הראל...

d r u m a n

New member
נמרוד הראל...

בתוכנית של צופית גרנט אמר נמרוד שהוא לא בא לעבוד על הצופים... הוא בא להציג בפניהם תעלולי חושים לשם הנאה בלבד... הוא לא טוען לכוחות מיוחדים או משהו... אבל עכשיו ביננו הקוסמים... הוא כן... הוא משתמש בטריקים פשוטים מאוד מאוד מאוד (בדרך כלל) ומציג אותם בעזרת סיפור כזה מסובך ורציני... הוא לפעמים מציג את הקסמים כן כיכולות שלו לבצע דברים... מה אתם אומרים על זה? אני אישית מתחיל להתעצבן מהתוכניות שלו בזמן האחרון... אם הוא טוען דבר אחד שיעמוד במילתו..ובמיוחד שהוא עושה זאת על חשבון אורי גלר

LiranTheWizard

New member
הוא משתמש בטריקים

מתוחכמים יותר ומתוחכמים פחות. לא זו הנקודה. הוא לא טוען לכוחות מיוחדים ואומר שכל אחד יכול ללמוד את זה. זה הכל ואין עם זה בעיה. אם יש לך רצון, כסף (רצוי הרבה במקרה הזה) סבלנות, התמדה, יכולת שקידה וכו' אז תצליח בזה.

MasterCool

New member
אני רק שואל

נמרוד מודה ואומר תמיד, אין פה כוחות על טבעיים. אבל לוסטינג סוטר את התוכנית שבא הוא משתתף.. ומתחיל לטעון לכוחותיו המופלאים, לדעתי נמרוד, בתור חבר שלו, ובתור אמן חושים, צריך להגיד לו שלפחות לא יגיד את אותם דברים בתקשרות הוא עושה מעצמו צחוק.. נמרוד בחור טוב :) נכון שלפעמיים הוא מגזים ביכולות המופלאות של אותו קסם שאותו ביצע.. אבל שיהיה, למי אכפת, כל עוד הוא מספק הנאה.. ונותן שואו טוב, ולא טוען לכוחות על או משהו בסגנון, לי לא ממש אכפת..

d r u m a n

New member
לירן הקוסם

אני יודע איך הוא מבצע את הקסמים שלו... אתה לא צריך לתת לי הסברים ורמזים... הוא טוען ליכולות... לא על טבעיות אבל ליכולת מיוחדת... אני אתן דוגמא... למשל כשהוא הכניס מחט ליד של הבלונדה הזאת (לא זוכר את שמה) והוא הפך את זה לסיפור כזה רציני שהוא גורם לה לא להרגיש ובלה בלה בלה... זה הרי טריק כל כך פשוט... שאפשר ללמוד אותו תמורת כמה עשרות שקלים בדיוידי Show FX... אני חושב שהוא כן גורם פה לאיזו מחשבה שיש לו כוחות שלא באמת יש לו... אומנם הוא לא טוען שזה איזה כוח על טבעי שאין לאף אחד... אבל הוא אומר שזאת היכולת שלו להכנס לך לראש ולכבות חיישנים מסויימים... וזה כמובן לא נכון... אני חושב שמה שמעצבן אותי יותר זה הפרזנטציה שלו לכל קסם... הוא הרי יכול לבצע קלסיק פורס ולבנות על זה תוכנית שלמה... על איך הוא יכול לדעת איזה קלף מתנדב בוחר ושהוא התאמן על זה שנים... ושזה קשור בשפת גוף וברגישות מטורפת שיש לו באצבעות... אותי זה פשוט התחיל לשגע בזמן האחרון...

ll191

New member
אז אל תצפה בתוכנית

אני לא מבין למה אתה מצפה? שהוא יגיד "טוב זה טריק ממש פשוט אני הולך להכניס לה מחט ליד"? מעבר לקסמים עצמם, מנטליסט או קוסם טוב בונה שואו טוב, וזה מה שנמרוד עושה, בונה שואו מאחורי הקסמים שלו. רוב הקסמים בעולם בנויים על טריק שמהווה רק חלק קטן מאוד מהקסם עצמו, השואו עצמו זה מה שנותן לקסם נפח וחיים. הרי רוב המנטליסטים טוענים שיש להם כוחות כי מזה הם מתפרנסים. רובם (ההגונים) עושים את זה (כראוי) רק לשם המופע עצמו ולא מעבר לזה. נמרוד אפילו הולך מעבר לזה, הוא אומר שזה הכל יכולות נרכשות, אבל הוא עדיין מצליח להדהים אנשים.

d r u m a n

New member
תודה על העצה...

לפי מה שאתה אומר בעצם... דיוויד בליין, ג'יי סאנקי, ביל מלאון, לנארט גרין ועוד רבים אחרים שאני לא אכתוב סתם... עושים "סתם טריקים פשוטים"... מוזר לי שהם בצמרת התחום בעולם אם זה כל מה שהם עושים... מה שאני מנסה להגיד זה שזה יפה שהוא מצליח לבנות על טריק פשוט סיפור... אבל תיסלחו לי הוא ממציא ולא אומר את האמת לקהל... הקטע שהוא עשה לרקדנית למשל... שכל העניין עם המוסיקה שהוא הכניס דיבורים פנימה... הרי זה בולשיט אחד גדול... אבל מה? נמכר יפה לטלויזיה... אז הוא מספר לכולם שככה באמת זה עובד וככה זה קורה... כל עוד הוא היה בא ועושה את זה זה סבבה... אבל הוא אמר שהוא לא בא לשקר, לא בא להמציע, ולא בא לטעון טענות לא נכונות.. היו לשנמרוד כמה תוכניות מאוד יפות! למשל התוכנית שלוסטיג ברח מהתיבה... זאת תוכנית מגניבה! או התוכנית שהוא עשה את הניסוי הזה של הניתוח אופי ל 6 אנשים ברחוב... אלה תוכניות מגניבות.. שהוא כאילו מצהיר הצהרה בתחילת התוכנית ומוכיח אותה כל התוכנית.. ול ll191... אני לא מצפה שתפתור את המצב ותגרום לי להחליט אם לראות או לא לראות.. אני פותח את זה פה לדיון כי לדעתי זה דיון טוב לפורום...

ll191

New member
לא התכוונתי להעליב או משהו

פשוט אני לא חושב שאתה מבין את משמעות השואו מאחורי הקסם. גם הקסמים של דייויד בליין, ג'יי סאנקי ואחרים בנויים ברובם על טריקים פשוטים. העובדה שאת חלקם הם ממצאים והדרך שבה הם מציגים ומבצעים אותם עושה אותם לקוסמים המובילים בעולם. כל המנטליסטים (גם דיוויד בליין ואחרים) אומרים דברים שהם בפירוש לא נכונים בשביל להסיט את תשומת לב הקהל מהטריק האמיתי. זה חלק מהמנטליזם, ונמרוד עושה את זה יפה.

d r u m a n

New member
אני מסכים...

אני מסכים איתך בנושא הזה! חייב להיות שואו נכון לקסמים! אגב אם ניקח את סאנקי לדוגמא... הוא לא מציג את הטריק בצורה פשוטה כל כך... הוא מציג כל קסם שלו בגישה הומוריסטית וכל הזמן צוחק על זה... כאילו הכל קורה פשוט כי הוא עושה את זה, בלי הסבר עמוק מדיי... אני חושב פשוט שנימרוד עובר קצת את הגבול בשואו שהוא נותן... אם שוב נחזור לרקדנית... לבצע קסם קלפים פשוט (אבל מרשים) ולהפריד אותו לגמריייי לגמריייי מהאמת זאת הגזמה לדעתי... לספר שהוא הכניס מסרים ותדרים וכל מני כאלה.. זאת לא הגזמה? אני פשוט חושב שהדרך של נמרוד להצליח הייתה לבצע קסמים אבל להתחמק מהשם "קוסם"... איך אורי אשכנזי אמר על התוכנית של אורי גלר? הוא מוכן להשתתף בכיף כל עוד הוא מסביר לקהל שאלה טריקים שהוא יבצע בשבילם לשם הנאה בלבד! איך פה כוחות... לא יודע, אני מקווה שאני יותר ברור עכשיו... האיזון בין שואו לאמת זה מה שמפריע לי...

למעלה