נמרוד - יש לך הזדמנות לפתור פרדוקס

איתנאסי

New member
נמרוד - יש לך הזדמנות לפתור פרדוקס

הועלה כאן הנושא של פרדוקס ה"שקרן" - מי שמעיד על עצמו שאינו שקרן, עלול להיות שקרן ולשקר גם במקרה הזה. אבל מכיוון שזהו הפורום שלך ולא פריים טיים, אפשר לפתור את זה אם תענה לנו על זה כאן (הרוב פה לא יפקפקו בתשובה שתתן בפורום) האם כשאתה "מגלה" איך עשית משהו (חושף איזשהן סוגסטיות שגרמו למשתתף להגיב בצורה שהגיב) - אתה "מתחייב" שזו באמת השיטה שהשתמשת בה, ולא כלי בידורי נוסף שנועד לבלבל ולהפתיע? האם כשאתה "מתאמן לקראת" משימה (הנהיגה, החיצים) - ופה ברור שיש דברים שאתה שומר לעצמך - אתה "מתחייב" לפחות שהאימונים באמת קשורים למשימה, ולא נועדו לבלבל ולהוריד את הפוקוס מהפואנטה האמיתית? אני אמשיך להנות מהתכניות גם את תגיד שהתשובה שלילית. אבל זאת נקודה מאד סוערת בפורום ובצדק. תודה.

Flagg1

New member
צריך לזכור משהו מאוד חשוב

נמרוד הוא בעיקר קוסם/מנטליסט, זאת אומר בן אדם שמתעסק באשליות בשביל לתת תחושה שזה אמיתי. זה כמו שקופרפילד ודייויד בליין אומרים כל מיני דברים לא נכונים בשביל להעצים את הקסם כדי לתת תחושה של משהו על טבעי, נמרוד עושה אותו הדבר בשביל לתת תחושה שהכל באמת פסיכולוגי. אבל זה הרוב רק אשליה.. באנגלית קוראים לזה psycholigical illusionist, או לפחות כך דרן בראון מגדיר את עצמו. בעברית זה יוצא משהו כמו: אמן אשליות פסיכולוגי. אז לא הייתי אומר שהוא שקרן, כי קסמים זה הכל הצגה בסופו של דבר. האם נמרוד מנסה להסתיר כמה שיותר את היותו קוסם וככה מצליח לבלבל הרבה מהצופים? זה כבר משהו אחר.

RoiRoi88

New member
ואני מאמין שהוא באמת עושה זאת..

(ציטוט: "מנסה להסתיר כמה שיותר את היותו קוסם וככה מצליח לבלבל הרבה מהצופים"). אפילו בתוכנית שדני רופ השתתף בה, ונמרוד כביכול לימד אותו להעריך כמויות בצורה מדוייקת (הוא העריך שבחופן הגפרורים ש-נ-מ-ר-ו-ד לקח היו בדיוק 117 גפרורים), אני בטוח שמדובר בטריק. זה שהוא אמר שהוא לימד אותו- זה רק בשביל שאנחנו הצופים נחשוב: "טוב נו.. אולי זה באמת אפשרי, ורק צריך ללמוד את זה..".

איתנאסי

New member
טוב, לא לזה התכוונתי

נמרוד גם מדבר על קליר וויאנס וטלקינזיס, כשלמחרת בראיון הוא אומר שהוא לא מאמין בהם. הוא גם אומר לבחורה שקלף מתקשר אליה - גם לזה נאמין? ברור שאלו הם דברים שנועדו להוסיף לשואו. אני שואל על רגעי ה"כנות" לכאורה, שצצים פה ושם, כמו בדוגמאות שנתתי.

Flagg1

New member
זה בדיוק אותו הדבר

רוב הדברים ששומעים אותו אומר זה בשביל השואו, לא משנה אם ההסבר קצר או ארוך, פסיכולוגי או מדע בדיוני. כמו שרנדי היה אומר: אם נמרוד התאמן שבועות רק בשביל בשביל נהיגה בעיניים עצומות, אז הוא עשה את זה בדרך הקשה.

איתנאסי

New member
בכל זאת יש גבול

כשנמרוד טוען שהוא לא משתמש בטלפתיה ובכוחות (גם בתכנית הוא מתייחס לזה) - גם זה בשביל השואו? יש דרגה של כנות שהיא מעבר לכל זה. השאלה שלי היתה איפה הגבול הזה עובר.

Flagg1

New member
כל אחד והגימיק שלו..

יש קוסמים (כמו גלר למשל) שאומרים שיש שימוש בכוחות, ויש כאלה שאומרים שהרוב זה פסיכולוגי וסוגסטיות. אבל בסופו של דבר הרוב זה טריקים רגילים שלא ממש קשורים להגדרות האלה. השאלה הגדולה היא אם הצופים בבית יודעים שמדובר בעיקר בתוכנית קסמים... לפי ההודעות כאן בפורום זה לא ממש בטוח.

kobi1298

New member
תגובה

ואני מניח שיש לך הוכחות בקשר למה שאתה אומר?

kobi1298

New member
תוכיח שזה טריקים

קל לומר טריקים קשה להוכיח בסופו של דבר הכל טריקים גם שימוש בפסיכולוגיה. למילה "טריק" יש משמעות שונה אצל אנשים.

Flagg1

New member
נמרוד ביקש לא לפרסם כאן סודות..

אם אתה רוצה ללמוד את רוב הדברים האלה, ניתן לקנות ספרים בתחום המנטליזם. יש שם את כל ההוכחות שצריך.

Flagg1

New member
בלי קשר, לא ממש אוהב לחשוף סודות..

זה גם הורס בשביל כל הקוסמים האחרים שעושים אותו הדבר, גם בסופו של דבר את המיסתורין בשביל הקהל. כמה שפחות יודעים איך עושים קסמים, ככה יותר נהנים.

BOSS77

New member
ויש כבוד...

ללא ספק הקוסם (מנטליסט, אומן חושים) הטוב בארץ בהפרש עצום וגם מבין הרבה בתת מודע. כניראה מהטובים בעולם בתחומו.

BOSS77

New member
בקשר לזה

אנחנו מצפים מנמרוד להגיד את האמת, אבל זה לא ניקרא רמאות. זה בשביל הפרפורמנס של הקסם. הוא לא יכול להגיד: "תיראו עכשיו איך אני מזיז כפית בעזרת חוטים שיש לי בידיים ומפיל בול עץ בעזרת ערכת קסמים מוכנה ומנפץ כוס בעזרת ספר עם טיימר שינפץ אותה." היה עדיף אם היה מצויין בהתחלה שיש שימוש בקסמים, אבל יותר מזה... אי אפשר לצפות מקוסם לחשוף את כל הטריקים שלו.

Flagg1

New member
הפרדוקס גם בראיונות..

שמתי לב שמישהו פה פירסם את הראיון הזה: http://www.nrg.co.il/online/15/ART/917/639.html הוא מדבר שם רוב הזמן נגד המיסטיקנים ואלה שטוענים לכוחות, אבל באותה נשימה מדבר הרבה בעד דימיון מודרך, NLP וסוגסטיות. מה שהוא עשה לילדה שלא הצליחה לפקוח את העיניים עובד רק על אנשים סוגסטביליים? מוזר, כי עשיתי את אותו הדבר על איזה 5 אנשים בינתיים וזה עבד מצוין... אגב, אין לי שום מושג בסוגסטיות. הייתי כמה פעמים בפורום של NLP ודמיון מודרך וראיתי שיש המון הודעות שם על נמרוד, ואנשים שרוצים ללמוד את הנושא ולקנות ספרים בעקבות התוכנית. המנהלים מנסים להסביר שהאפקטים בתוכנית לא ממש קשורים לזה, ואני חושב שהם די צודקים..

kobi1298

New member
אתה לא צודק

לגבי זה שהצלחת לגרום ל5 אנשים לא לפקוח את העיניים אני די בספק... כי אמרת שאין לך מושג בתחומים האלה שנמרוד מומחה בהם. ודבר שני לגבי המנהלים בפורום NLP ודמיון מודרך מאיפה לך שיש להם מושג אפילו קלוש בנושא של הפורום? קח לדוגמא את מנהל הפורום שפה , בלי להעליב אבל הוא עוד לא סיים בית ספר ואין לו מושג בתחומים של נמרוד , הוא רק מנהל של החדר. נ.ב אני פרסמתי פה את הכתבה מNRG :)

Flagg1

New member
זה בדיוק מה שהתכוונתי

לא צריך להיות בתחום בשביל לעשות רוב הדברים האלה... אין שום סוגסטיה בלא לגרום למישהו לפקוח את העיניי. זה טריק פיזיולוגי פשוט. כל הסוגסטיות והדימיון מודרך מאחורי זה רק בשביל ההצגה. וכמו שניתן לראות, זה עובד על הרבה אנשים. ושמתי לב שהאנשים בפורום NLP מאוד מבינים בתחום ואפילו עוסקים בזה. אז אני מניח שהם יודעים מה בדיוק אפשר לעשות ומה לא. כדאי לקרוא את זה: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/ForumFAQAnswer.asp?id=482&QID=18834 לפחות דרן בראון לא אומר שהוא משתמש ב-NLP ודימיון מודרך, ובאחד הספרים שלו אפילו טוען שזה הרוב שטויות.

kobi1298

New member
דעה

מי אמר לך שכל מה שנמרוד עושה זה NLP ? בכתבה נמרוד הזכיר את המושג NLP בשביל להגיד מה זה rapport . בכלל NLP זאת טכניקה די חדשה היא הומצאה בשנת 1973 , אורי גלר לדוגמא עשה את מה שעשה שנים לפני זה. קיימות המון טכניקות כמו שהזכרת אחת בשם cold reading גם נמרוד הזכיר אותה בהתייחסות שלו לתוכנית ה"כוח".

Flagg1

New member
לא אמרתי שבהכל

אבל הוא בראיונות משתמש הרבה במושגים כמו דמיון מודרך וסוגסטיות, אז רוב האנשים חושבים שזה כל מה שהוא משתמש בזמן התוכנית. במיוחד כשהוא הרבה פעמים נותן הסברים מוטעים בתוכנית עצמה, כמו במקרה של הנהיגה עיוורת וזה שהוא גרם לשחקני הכדורגל לא להרים את הבחורה, שזה גם טריק רגיל. כשהוא מזכיר את הדברים האלה, ולא שם הודעה בתוכנית שהוא משתמש בקסמים רגלים, אז הרוב הצופים חושבים שזה הכל 100% פסיכולוגי ואמיתי כמו שרואים בפורום כאן. זה עלול לגרום להם לקנות ספרי NLP ודברים בסגנון בשביל לנסות ולהיות כמו נמרוד, בזמן שלא ייצא להם שום דבר מזה. וזה בעצם מה שעומד מאחורי השרשור הזה, שהמון אנשים פשוט לא מודעים שנמרוד הוא בעיקר קוסם. ומאוד מוכשר כמובן.

למעלה