נמשיך עם הכלי שנקרא , מילים ......

יחפנית

New member
נמשיך עם הכלי שנקרא , מילים ......

יקל להבין את רעיון כוח המילים באם תיתנסו במשחק האסוציאציה ..... אז מי שטרם שיחק , נא להכנס לשירשור הקודם ולהתנסות במשחק . כי עצם המשחק החוויה עצמה כבר תבהיר הרבה נקודות שיקחו הרבה מילים להסביר ..... ואני מזמינה פה את כולם להשתתפות ונטילת חלק בדיון ..... כמה שיותר , ככה יותר יהיה מגניב ומלמד . בשלב די ראשוני הבנתי שכל מילה מעלה אסוציאציה שונה ביותר אצל כל אדם . כדי להקל על האיבחון ..... נכניס את המילה – אקונוטציה ...... אקונוטציה , זה תחושה .... חיובית או שלילית . תחושה טובה או לא טובה . נעימה או לא נעימה . התברר לי שבעוד אני חושבת שהמילים תופסות לי רק את מרחבי הראש והגולגולת , התחלתי להבין שבעצם במשחק המילים כל הגוף משתתף . על כן במשחק שמתי את השורה לתיאור התחושה הגופנית . מי שנטל חלק במשחק ..... לבטח חש את התחושה השונה בגופו במילים בעלי אקונוטציה שונות ..... חלק מהמילים , אצלי על כל פנים , חשו שימחה ושיחרור ........ לבטח יש לי עליהם אקונוטציה חיובית . והיו מילים שבמקרים קיצוניים שלהם , הגוף בנוקשות סרב להשתתף . אההה ...... אז מילים לא רק נשארות מתברר בתחום המחשבה בלבד . הם גם משפיעות על התגובות הגופניות שלנו ........... הגוף שלנו מתקשח ( שלי על כל פנים ...... כל אחד יכול לבדוק את תגובותיו לבד במשחק ) למשמע מילים שאצלי יש להם אקונוטציה שלילית . ולעומתם מילים בעלי אקונוטציה חיובית .......... עשו לי עונג גופני , שלווה שימחה שיחרור וזרימה . עכשו ......... כיצד המילים יכולות להוות כלי התמודדות בזמן הסרטן . ------------------------------------------------------ בזמן הסרטן ...... או כשאני חוויתי את שיעור הסרטן . ( או הבוחן ) היה לי ברור כבר מהתחלה שאם אני בוחרת בכימו ככלי ריפוי , אני מחוייבת להגן על הגוף . במסגרת מחשבה זו , חיפשתי כלים שיעזרו לי לשמור על זרימה ושיחרור גופני . באופן טיבעי הגוף ינסה לדחות את הכימו בכל צורה אפשרית קיימת , כי הגוף , מתרגם את הכימו , כרעל שבא לתקפו ..... והאינסטינקטים המיידיים של הגוף , יהיה לבצע סידרת פעולות אלימות למען הדחה וסילוק הכימו מהגוף . ואז ההגיון המשיך ..... אם הגוף יגיב באלימות לכימו ....... דהיינו שהוא מבזבז אנרגיה זמינה ...... ובזמן סרטן , מאגרי האנרגיה כבר עמוסים בעבודה ובמחוייבות . בזמן סרטן , זה בדומה לזמן מלחמה תאית ......... אז חשבתי ...... למה לבזבז אנרגיה על לדחות כימו שאני אישרתי לו שימוש בגוף ??????.. במקום ..... אוציא אנרגייה מחושבת במקום אחר ...... דהיינו ...... בהרגעת הגוף וקבלה של החומרים המוזרקים בו . נמשיך עם קו המחשבה ....... מי שאחראי בגוף על הדחייה והלוחמה בכימו ....... יהיה במערכת של האינסטינקטים ..... בגוף יש מערך שנועד לשמור עלינו עם או בלי עזרתנו האדיבה ...... זה נקרא אינסטינקט ...... מה ואיך מתפקד האינסטינקט ????. נקיש על פעילות שלו ונבין יותר . מיצמוץ עין .....למשל .... זה אינסטינקט .... זה אינו מגיע ממחשבה אלא ממערך שנועד לשמר את עיננו שהן רגישות לגופים זרים . מה יפעיל לי את ההקאה בזמן הכימו ???????? האינסטינקט ....... כי הוא ינסה להוציא את הכימו מהגוף ..... אההההההה חשבתי אם כך ..... איך אעקוף את האינסטינקט . איך אצליח להפסיק את ההקאה ..... אז נכנסתי להבין למה אנו מקיאים ...... אנו מקיאים בכימו , כי הגוף מקבל מסר שיש בו דבר רע ...... כשאני בסכנה ........ כל שהיא .... מיד יוצא האינסטינקט להציל את הגוף . אז ההקאה אינה נגדי , אלא זו צורה של הגוף , לנסות להציל אותי . אז בעדיפות ראשונית ניכנסתי לעשות ניסיונות וחקירות בדיוק בתחום הזה ..... דהיינו ... להשאיר את הגוף ברגיעה , ובתצורת מחשבה שהכל בסדר ....... שהוא אינו מותקף ועל כן הוא אינו חייב להפעיל מערכת הגנה . וכך הגעתי לכוח המילים ..........

יחפנית

New member
כוח האקונוטציות השליליות של המילים

אם מילים המפעילות אצלנו אסוציאציה שלילית ...... משפיעות על הגוף בצורה של נוקשות וסגירות ...... בנוקשות וסגירות , אני משדרת לגוף שאני באיזה אופן = מותקפת . וזה משחרר את האינסטינקטים והגוף מכין עצמו להגנה ..... על כן הקשיחות . אולם .... מילים בעלות אקונוטציה חיובית ........ פותחות לי בגוף חסימות , אני חשה שלווה ועל כן הסיכוי של הגוף להכנס להתקפה או התגוננות במצב כזה הינו מואט ...... כי הוא רגוע וזורם . אז התחלתי לבדוק את האסוציאציות , והתחלתי לבדוק איך זה חש בגוף . ואז ....... התחלתי לשנות אקונוטציות בהתאם לכך שיתאימו לי . למשל ...... והנה אתם יכולים לראות מהדוגמא .... המילה כימו ... ישר מעלה לי אסוציאציה של אקסטאזי ...... ולכן פתיחות . כי זה כבר הפך להרגל .... ממספר חודשים של כימו , כשתירגלתי לשנות את האסוציאציה ........ ועתה לסיפור ........... נקרא לסיפור ...... איך נולד המושג כימו אקסטאזי .......... הסיפור החל .... כשהגעתי לבית החולים להזרקת כימו ........ האחיות טרם למדו או טרם הסכימו סופית לשתף עימי פעולה ולא לספר לי על תופעות הלוואי של הכימו בעיניהם ..... ומכיוון שהם ידעו שאני שונאת דיבורים כאלה ....... אז באותו יום מחמת שהם החליטו לתת לי כדורי כימו חזקים ביותר כתוספת ...... הם חיכו עד שאתחבר לאינפוזיה ..... ובעודי נמצאת בתוך שיחה עם הכימו המוזרם לזרועי .......התחיל הבלגן .... האחות לתומה שאלה אם חשבתי על פאה ...... שאלה פשוטה לכאורה ...... בתוכי היתה אימת הקרחה ..... זה היה מספר ימים לפני שהתמודדתי עם עיניין ההקרחה ...... ההסטריה קיבלה ביטוי בכך שהמזרק יצא מהווריד ..... כשהבנתי את הסכנה הרפתי וההזרקה חזרה לסידרה . ואז האחיות הגיעו והביאו ארגז שלם של כדורים נגד תופעות לוואי ... ובשימחה הם סיפרו לי מה הולך לקרות לי ....... בדרך הביתה ניהלתי שיחה עם עצמי ........ להלן ציטוט מהיומנים שניהלתי במהלך הסרטן ........ 20 לאוקטובר 95 בכל מקרה , לקח לי יותר מחצי שעה אחרי שעזבתי את בית החולים להרגע ולחזור חזרה אל עצמי . במכונית בדרך הביתה ניהלתי שיחה פרטית עם הקול הפנימי שבתוכי . והיא הלכה בערך כך ´´ את כועסת ? ´´ שאלתי את עצמי . ´´ כן ´´ ענה ממני קול נורא ילדותי . ´´ מה את רוצה לעשות ? ´´ ´´ אני רוצה לעשות להם דווקא ´´ ואני ישר הבנתי שבל -´´הם´´ הקול שלי התכוון לכל המערכת בכללותה . ´´ איזה דווקא את רוצה לעשות ? ´´ ´´ אני לא רוצה לקחת את הכימו היום כשאני פוחדת כל כך ´´ ´´ ומחר את תקחי ? ´´ שאלתי בשיחה המוזרה הזאת שלי עם עצמי . ´´ כן מחר אני אקח אותם בלי בעיה ´´ אז מייד הסכמתי עם עצמי . דווקא לכם , על מה שעשיתם לי , אני לא אקח את הכדורים היום , מגיע לכם שלהיום אני אתעלם מההוראות שלכם . מנייקים . ומחר בבוקר אקום ליום חדש ואתכנת עצמי מחדש בשימחה לקבל את הכדורים לתוכי באהבה כדי שיבואו לעזרי . וככה אני אעשה לכם דווקא , ולי אני אעשה את הטיפול מגניב , ובניגוד מוחלט לתחזיות שלכם. חזירים , עושים לי את החיים קשים , ככה יפה ככה ? נביאי איוב שקריים שכמוכם . אז מכיוון שאישרתי לילדה שבי את הסנקציה , הסתובבתי לאמא שנהגה , והודעתי נמרצות שהיום אני לא לוקחת את הכדור . בפוקס פיספסנו שתי תאונות בטוחות . היא צעקה וצעקה , אבל זה לא עזר לה , אני הייתי נחושה . ( אגב , המילה נחושה , מגיעה מהשורש - נחש ? .... או אולי נחושת ? ) אחרי לילה שלם של שיחות וכתיבה ...... בה הלכתי לישון באור הבוקר ...... אמא הגיע למחרת כדי לבדוק אם אני לוקחת את כדורי הכימו הנוראיים של אמש .......... להלן ציטוט מתאריך 23 לאוקטובר 95 היא כמובן באה לסעוד אותי כשאני לוקחת את הכדור ה"נורא והאיום " שהאחיות ציוו עלי לקחת יום לפני כן . אם זכור לך , סירבתי לקחת את הכדור בגלל הדווקא . והיום , על הבוקר היא באה לוודא שאני בולעת אותו . הלומת שינה התיישבתי בסלון , והיא שולפת מתוך החבילה שני כדורים וורודים ובומבסטיים , ומניחה אותם בידי . הצצתי בהם , בחשש מסויים . אני צריכה לקחת את הכדורים , ואני עדיין רדומה . לקחתי את זמני , אמא שהבינה שנדנודיה רק מעיקים ישבה בפינת החדר וקילפה לי תפוחים , כנראה אני אמורה להקיא . פתחתי את ידי , והבטתי בכדורים , ואמרתי להם בקול שקט , : " שלום , מי אתם , איך קוראים לכם ? " . אמא הביטה בי בתדהמה . " תגידי לי , מה את עושה ? " היא שאלה . הרמתי אליה מבט מופתע על עצם השאלה , " מה זאת אומרת , אני מדברת אל הכדורים . ! " עניתי כמובן מאליו . " והם עונים לך ?" היא הפליאה בשאלתה . הבטתי בכדורים , ואז באמא ואמרתי , " בעצם לא ." " נו כבר , תבלעי אותם כבר " אמרה אמא בחוסר סבלנות . טוב , הכדורים לא דיברו אלי , ומוחי החל לנדוד לעבר מציאת פיתרון יצירתי יותר . " לאן את הולכת " שאלה אמא בראותה אותי קמה ממקומי . "אני צריכה טלפון " "אולי תבלעי אותם לפני שאת מדברת ? " " לא , אני צריכה את הטלפון כדי לבלוע את הכדורים ." ההסבר הפשוט והלא הגיוני שלי השאיר את אמא אובדת עצות , היא לא ידעה אם באמת השתגעתי , או שזה אחד מהרעיונות הילדותיים שלי , אך מכיוון שיש לי סרטן , היא חיכתה בסבלנות שאינה אופיינית לה בכלל .

יחפנית

New member
שינויי אקונוטציה לחיובי ........

ועתה להסבר ........ מכיוון שהעבודה היתה לא לבזבז אנרגיה גופנית על הכימו . אז היתה בעיני חשיבות מירבית שאני אקבל את הטיפול במצב נפשי פתוח . או במילים אחרות באקונוטציה משוחררת , שכן אם הגוף חסום ...... אז האינסטינקט יכניס התנגדות ..... והיכן זה חשוב ? והיכן אני יכולה לשלוט על העיניין ? אחד הצורות , זה באקונוטציה שאני מכניסה למושגים ולמילים . השיחה הישנונית שניהלתי עם הכדורים היתה משום שניסיתי להחדיר בהם אקונוטציה חיובית ....... אך בשל שעשיתי זאת בקול ..... אימי הגיבה על הסיטואציה בדרכה . במרחק של שנים מהמקרה אני יכולה להבין מה קרה שם שבזמנו הפעיל אותי בתחושה לחפש את הטלפון . ההפחדות , או המילים בעלות האקונוטציה השלילית שהופנו אלי בבית החולים ...... כבר יצרו אצלי חסימה . פחד הינו חסימה , והתחושות הגופניות שעלו לי בעיקבות ההתנסות הזו למול האחיות , כבר יצרו בי ציפייה לדבר רע ..... מכיוון שהאקונוטציה הזו היתה מגורם חיצוני . מכיוון שגורם חיצוני כבר בילבל לי את התחושה לכימו ...... חיפשתי גורם חיצוני שיעזור לי לעגן את האקונוטציה החיובית , שתאפשר לי לקחת את הכימו מתוך פתיחות . ולא סגירות או מתוך קבלה וציפייה לבאות . אז הנה המשך ציטוט מהיומנים ............מה קרה בהמשך . אוקטובר 95 מיד חייגתי את מספר הטלפון שלך . אתה כמובן ישנת , אפילו בארץ שזה שעתיים מאוחר יותר , עוד לא הגיעה לך שעת יקיצתך . אחרי שקולי הדהד דרך המזכירה האוטומטית בדברי שידול שאולי תתעורר , נשמעו רעשים טלפוניים ובעיקבותיהם ענית לי הרחק מתוך חלום עמוק . ´´ אה... ´´ נשמע קולך הישן . בקושי רב ניהלתי איתך את משפטי הפתיחה של השיחה שנועד להביא אותך למצב ערנות מספיקה בכדי לשאול אותך את השאלה הדחופה שלי שבגללה התקשרתי . " תגיד לי , אתה זוכר את הפעם כשהחלטתי לנסות כדור אקסטזי ´´ תוך שניה ניזכרת , התפרצת לתוך דברי ואמרת : ´´ אם אני זוכר ?! - כל המועדון זוכר .´´ כדי להיות בטוחה שירדת עד תחתית התחתיות של דעתי , אז הוספתי ושאלתי . " ואתה זוכר איך הכנת אותי לקראתו ? ואיך הסברת לי איזה תחושות מגניבות זה יביא לי ובאיזה סדר זה קורה בגוף ? ´´ " כן " אמרת בשיעמום .ישנוני . " טוב - אז יש לי כרגע ביד שני כדורי כימו אקסטזי . או בכינויים - כמו אקסטזי . אתה מוכן בבקשה לספר לי מה הם הולכים לעשות לי ?" תראה , בבית החולים הם ניסו להכין אותי לתופעות חמורות ביותר , ולא רציתי להאמין להם , אז הייתי צריכה לשמוע חיזוי אחר חיובי יותר . וחוץ מזה מה , ? אם אני אשתמש במילים כמו כימותראפיה לפני שאתה , הצלחת להתעורר , אתה לבטח היית נבהל בעצמך , והיית יוצא מכל שליטה . ובנוסף , אבל אל תגלה לאף אחד שסיפרתי לך , השתוקקתי שאתה תהיה שם לצידי וחיפשתי תירוצים מתירוצים שונים לערב אותך . זה היה לי מאד חשוב . לקח לך מספר דקות עד שירדת לסוף התחתיות של דעתי ( אבל אנחנו יודעים שאתה לעיתים קשה הבנה , ) ואז - אתה מתחיל לספר לי על תחושות האהבה שכימו אקסטזי מביא עימו , כדור של אהבה , כדור של הבראה , - בקיצור כדור מגניב נורא . כל כך מגניב , שידי האוחזת בהם מתחילה לרעוד בהתרגשות סמויה על התחושות המחכות לי עם בליעת הכדורים הוורודים והגדולים . (ואני מאושרת על ששפר גורלי וזכיתי לקבל את הכימו אקסטזי , נותנים לי סמים בבית חולים , ואני אפילו לא צריכה לשלם עליהם ואין סיכונים במציאת סוחרי הסמים . ברת מזל שכמותי . ) איני יכולה לחכות כבר ואני מרגישה משיכה עזה להקפיץ את הכדור לתוך פי כדי שיוכל להתחיל את פעילותו הכימואקסטזית . אחרי שירדת מהקו , והכימו אקסטזי כבר היה בתוכי , אמא קירקרה סביבי , ותוך כדי הלכה לחפש דלי פנוי למטרת ההקאות בלתי צפויות . כל אחת מאיתנו חיכתה לדבר שונה , היא חיכתה לתופעות שהבטיחו לה האחיות . ואני לעומתה יושבת מאושרת ומחכה לתחושת האהבה שתציף אותי כפי שהבטחת . פעם באיזה מועדון אפלולי זה הצליח , אז אולי גם הפעם . ====== ואכן זה הצליח ....... במהלך חמשת הימים בעזרה מבחוץ של חברי , שהסביר לי איך הכימו אקסטאזי עומד להשפיע עלי .... היתה החגיגה בעיצומה .......... צירוף המילה אקסטאזי הוסיף נופך ושינה את האקונוטציה של המילה לחלוטין . מכיוון שההפחדה היתה חיצונית , הפעם הייתי צריכה עזרה חיצונית בשינוי התחושה . וזה מה שהשגתי כשפיתיתי את חברי הישנוני לספק לי מילים חיצוניות שיצרו אצלי את הציפייה והאקונוטציה החיובית . כשניתן להדביק זאת עם תחושה המוכרת מהזיכרון , אז התהליך מתקצר ונהיה מהיר יותר . כך שהטכניקה פשוטה כשמבינים אותה ..... למילים יש כוח עצום עלינו . הם יוצרים לנו תגובות בגוף . אגב אני חייבת לציין , שאקסטאזי ...... התנסתי בו לא יותר מפעמיים בחיים . שכן איני מאמינה בכדורים כימיים ....... ההתנסויות שלי מצומצמות לדברים טיבעיים .. אך ...... בכוח המוח ...... ניתן לשכפל תחושות . וכדי להגיע מתחילים בעיניי לשנות את התחושות והאקונוטציות של המילים בתוכנו . וזה עולם כה רחב ....... עד שיריעה זו מצומצמת מלהכיל . יכולותינו המוחיות הן מופלאות ......... וכשמשלבים זאת ביצירתיות ....... אנו יכולים לשנות לעצמנו את החוויות ........

יחפנית

New member
אחרית דבר ..........

בין כך ובין כך , הערב המשיכה מסיבת האקסטאזי בביתי . הגיעו הרבה אנשים , אני הייתי היחידה על כימו אקסטאזי מדהים - כי הם נותנים לי אותו חינם בבית המבריאים . גבי שלומד משפטים באיזה עיר אוניברסיטאית אנגליה , הגיע עם הגיטרה והביא עימו שני חברים יצירתיים . אלכס השכנה מלמעלה הורידה אט אט את מרבית כלי ההקשה שבביתה פני זוגתה לחיים ירדה עם המכחולים והצבעים . קצת לפני 12:00 בלילה הטלפון מצלצל . ודידי מתקשר . ´´ מה שלומך ? ´´ ´´ אני מצויין , תודה ´´ עניתי . ´´ אני שומע שיש אצלך מסיבה ´´ ´´ כן , יש פה חברים ואנחנו עושים שמח , אתה רוצה להצטרף ?´´ דידי הגיע אחרי כחצי שעה , הוא התיישב בפינה היכן שהוא יכול לצפות ללא הפרעה ובחן את כולם ובמיוחד אותי , בעיני הנץ שלו שלא פוסחות על דבר . אני כבר למדתי להכיר את הדידי הזה , אז אחרי כמה דקות באתי והתיישבתי לידו . הוא הביט עמוק לתוך עיני ושוב שאל , ´´ איך את מרגישה ´´ אז השבתי לו בחיוך רחב ושמח וחזרתי על מה שכבר ניסיתי להסביר לו קודם . הוא השתתק מספר דקות . ולרגע היה נראה לי שדידי הגיע הערב בשליחות אימי , היא כנראה היתה צריכה חוות דעת מקצועית . אז שאלתי אותו בחיוך , מה העיניין . הוא הביט בי ארוכות ואז אמר , ´´את לא לוקחת את כדורי הכימו , נכון ?´´ אני כבר קפצתי על רגלי בשמחה , ´´ מה זאת אומרת ? שאני אחמיץ את הכדורים המופלאים האלה , מה קרה לך . הם הכימו אקסטאזי הכי טובים שיש ´´ כדי לבסס את טענתי , הראתי לו את חבילת הכימו אקסטאזי הוורודים . חבילה עם מנות בדיוק לחמישה ימים . ואני מנפנפת בשני המנות החסרות כהוכחה לכך שאני חפה מהפשע שמנסים להדביק בי , וכמו שנדרש ממני אני בולעת את הסמים שבבתי המבריאים הם מספקים לי . דידי , נכנס לתפקידו , ושלח ידו לחפיסה , לבדוק זאת מקרוב . הוא קרא את כל מה שכתוב שם , על ההרכבים הכימיים וכדומה . כשאני עומדת חסרת סבלנות מעליו . אחרי מספר דקות דידי הביט בי , ואז בחפיסה , ושוב עלי , ושוב על החפיסה , הוא נראה מבולבל , אז שאלתי אותו מה קרה . הוא החזיק את הכדורים למולו בחוסר אמונה ושאל ´´ מתי בלעת אותם ´´ ´´ בבוקר , בערך ב10:00 כשאמא באה , ... למה ? ´´ ´´ את נחת עד עכשו ? ´´ ´´ לא , אני עדיין חוגגת מאז .. למה ? ´´ ´´ תראי , אני לא יודע איך את עושה את זה , אני רופא ואני ראיתי הרבה אנשים שלקחו את הכדורים האלה , וכולם סובלים מתשישות במיטה . אלה הכדורים הכימיים הכי חזקים בשוק ´´ מיד התפרצתי לתוך דבריו , ´´ כן .. אני יודעת אמרתי לך שהם נותנים לי מהסמים הכי מובחרים , אחלה אקסטאזי , ´´ אחרי שדידי נרגע לאלתר , הגיע זמני להוציא ממנו את המידע שאני רציתי .אז שאלתי . ´´ תגיד לי דידי , נכון שהגעת הנה כי אמא שלי ביקשה ממך .´´ ´´ תראי , ´´ אמר דידי והתחיל לנוע בכיסאו בחוסר נוחיות ´´ זה לא בדיוק שהיא ביקשה , וחוץ מזה , אני באתי גם כי אני רוצה לראות איך את מרגישה ´´ אני זוכרת שעברה בתוכי מחשבה - הוא לא יודע לשקר טוב , הדידי הזה . וזה הצחיק אותי נורא . ................. זהו ....... זה סיפור הכימו אקסטאזי ....... כי אצלי .... ובשבילי ועל סמך חוויותיי ........ הכימו ...... הוא בדיוק ...... כמו אקסטאזי ..... ומהמובחרים . כי בתחלס ... הכל בראש ..... ובאיך אנו מגיבים על מילים ועל רעיונות .......... באהבה ובהזמנה לדיון פורה אני

למעלה