נמשכתם או נמשכתן לבני זוג בעלי נטיות אובדניות?

dory141

New member
נמשכתם או נמשכתן לבני זוג בעלי נטיות אובדניות?

לצערי, זה קרה לי בעבר הרחוק ואני ממליץ להתרחק מכאלו. זה פשוט כאב ראש אחד מתמשך. רק לאחרונה ראיתי אותה בפייסבוק עם תמונה שהיא קופצת מהחלון (בכאילו) עם כיתובית: mind the gap (היא חיה בעבר הרבה שנים באנגליה וחשבה שזה מצחיק מישהו).

מזדהה

ל"אקס" שלי היו בעיות נפשיות קשות, לא נתתי לזה להפריע..

אבל זה הפריע בעל כורחו בגלל שאני גם לא מגיע ממקום ממש יציב.

אני לא חושב שזה בלתי אפשרי..

אם הוא היה מסוגל לתת לי סיכוי לבטוח בו.. הייתי חוזר אליו היום.

אבל זה כן הופך את זה להרבה יותר מורכב וכואב.

dory141

New member
צר לי שחווית את זה

העניין הוא, שאם בסתר ליבך אתה מאוהב במישהי (או מישהו) עם נטיות כאלה, אולי זה אומר עלייך משהו. אולי אני עצמי שרוט ולא נורמלי, אם אני חושב שזה נורמלי להימשך לבחורה הרסנית כזו, למרות הכישורים האישיים, המקצועיים והאקדמיים שלה (היא סיימה תואר ראשון בפסיכולוגיה בהולנד ותואר שני בתקשורת באנגליה) . אין אנשים עם אישיות מושלמת, השאלה אם הם חיים עם עצמם בשלום. אם לא, הם סכנה לעצמם ולסביבה- וזה כבר מעבר למערכת יחסים אינטימית. זה קשור לכל מערך החיים שלהם, לפחות לדעתי.

לא קשור לשרוט מן הסתם התאהבת בגלל תכונות אופי מעבר

לנטיות האובדניות. אולי היא חכמה ומקסימה כשהיא יציבה נפשית? לא בטוחה שהם סכנה לסביבה ( אלא אם אתה מחשיב שיברון לב כתוצאה מההתאבדות שלהם לסכנה), הם חייבים לחיות עם עצמם בשלום ולקבל את עצמם כדי לנסות להיות יציבים לגבי קשר עימם זה אפשרי כמו כל קשר אבל קשה נפשית וכמו שכתבתי אני לא הייתי עומדת בזה לא חושבת שכל אחד מתאים למשימה. צריך להיות אדם מאוד מיוחד לשם כך

dori78

New member
מה שהקוסמת אמרה.

נטיות אובדניות לא בהכרח מגיעות כעסקת חבילה עם תכונות אחרות וזה לא שאנשים אובדניים
הולכים עם שלט או סימן על המצח, כזה שאתה יכול להמשך אליו.
יכול להיות אדם מקסים עם אופי מדהים שגם, מה לעשות, סובל מדיכאון ברמה כזאת או אחרת.

אם התאהבת בבחורה יפה ואינטליגנטית, שנונה עם חוש הומור,
אחת שמתעניינת בחלק גדול מהדברים שמעניינים גם אותך
ובמקרה גם סובלת מדיכאון קליני - מה זה אומר עליך?

זה לא אומר עליך כלום, רק שהתייחסת למאפיינים שיכולת לראות בהתנהגות שלה.

לא כל אחד בנוי להתמודדות מול בן זוג שסובל ממחלה כזאת או אחרת,
כמו שלא כל אחד בנוי למערכת יחסים עם אדם חסר ניסיון מיני או זוגי.
להגיד שהתאהבות באדם דכאוני מעידה על המתאהב זה כמו להגיד
שמי שמתאהב בחסרי ניסיון זה אומר עליו משהו.

אין לי כוח כל הזמן לחזק אדם שחלש בנפשו

לא מאשימה אותם אבל אין לי כוח להכניס את הראש שלי למיטה חולה לא חושבת שאני אעמוד בזה לטווח הרחוק צריך להיות אדם מאוד מכיל וחזק כדי להכנס לזה לא אני

Elle992

New member
לא שזכור לי, אבל גם לא ממש יצא לי להמשך לאנשים

כאילו לא באופן רציני.
אבל, אני לא פוסלת כי אני בעצמי בנאדם בעייתי מאוד
ובעיקר בנאדם קשה ולא קל. לא הייתי אומרת שיש לי נטיות אובדניות מובהקות
אבל אני לא בנאדם מושלם בכלל וזה בסדר.

אז לפסול בנאדם שהוא דומה לי קצת...לא הכי נעים

אבל בכללי, אני פוסלת על דברים משמעותיים, אם הבנאדם כל הזמן
רוצה להתאבד ולמות אז סביר להניח שזה יהיה מכשול כי...קשה
להוציא אנשים מהמקומות האלה למרות שבחלק מהמקרים זה אפשרי.

קיצר - סיטואציה קשה, אין לי תשובה חד משמעית.

dory141

New member
אני לא פוסל

אבל מאז המקרה ההוא, אני נמנע מבחורות ביזאריות למדי. אותה אחת שאני מדבר עליה גם הייתה פעמיים בכלא (השליכה אבנים בהפגנה), השתמשה בסמים קלים, זרקה עוגה על מרצה שלה בלונדון וכינתה אותו "איש גסטפו" (היא הייתה אז אולטרה ימנית) ואת עיתון הגרדיאן הבריטי "שופר תעמולה של החמאס". כיום, היא עברה לשמאל. היא לא רק הייתה אובדנית, אלא גם משוגעת. מאז, אני מחפש את הבחורות הכי נורמליות שיכולות להיות, כי אם הייתי ממשיך איתה היא הייתה מחריבה לי את החיים. בטח היו מאשפזים אותה באברבאנל.

dori78

New member
כמה שיפוטיות. וואו.

ביזארית
משוגעת
אובדנית

"ביזארי" הוא אדם שמתנהג או נתפס באופן שונה מהאחרים שבסביבתו.
למשל, כל מי שמזדהה מתוך נסיבות חייו עם נושא הפורום הזה הוא "ביזארי".
להיות שונה מהשטאנץ של העדר זה לא תמיד רע.

"משוגע" הוא כינוי גנאי לאדם שמתנהג באופן שאינו תואם את ההיגיון של הסדר החברתי ותפיסת המציאות המקובלת. מצביעי ימין רבים מכנים את מצביעי השמאל "משוגעים" ולהיפך. זו מילת גנאי מכוערת, שאין מאחוריה שום דבר חוץ מחוסר הבנה של מה היא מחלת נפש וכמה קשה ההתמודדות איתה.

"אובדנית" היא המילה היחידה שאולי נכונה כאבחנה אמיתית, אני לא בטוחה שאני יכולה לקחת את המילה שלך בהתחשב בשתי המילים הקודמות שבחרת. ההתנסחות שבחרת לאורך השרשור הזה מעידה בעיקר על חוסר יכולת שלך להתמודד עם אנשים קצת שונים ממה שאתה רואה כסטנדרטי ו"נורמלי".

האמונה ברעיון פוליטי מסויים היא לא בהכרח דבר רע ובהרבה הפגנות נדרשת הפעלת כוח פיזי כדי להעביר את המסר. אני לא תומכת בגישה הזו, בין השאר אולי גם כי אני חוששת להתמודד עם התוצאות (כמו למשל מאסר).
שימוש בסמים קלים הוא נושא שנוי במחלוקת בעולם כולו.
אתה יכול לבחור לא להיות עם מישהי שמשתמשת בסמים, להגיד עליה "ביזארית" בגלל זה זה קצת מרחיק לכת.
גם הבעת דעות פוליטיות קיצוניות לא הופכות אף אחד למשוגע, עיין ערך "כנסת ישראל".

זה בסדר להגיד "אני לא בנוי לזה".
לפעמים זה גם עניין של תקופות בחיים.
לא כולם בנויים בכל רגע נתון להכיל מישהו שזקוק ליותר תשומת לב מהמקובל.
זה מה שכתבה הקוסמת למשל, זה בסדר גמור.

קצת פחות בסדר בעיניי להדגיש שוב ושוב כמה הבחורה לא בסדר,
תוך שימוש במילות גנאי, כדי להצדיק את ההחלטה לא להיות איתה.

ונראה לי שאם היו מאשפזים אותה באברבנאל החיים שלה היו נחרבים קצת יותר משלך.
רק אומרת.

dory141

New member
אם היית מכירה אותה היית מדברת אחרת

בלי קשר, אני לא מלאך ומודע לחסרונות שלי, אבל אני לא הנושא כאן. כל מה שאני אומר, הוא שאני חושב שסוג כזה של נשים לא מתאים לי. וזו זכותי.

dori78

New member
יכול להיות.

וכן, זכותך לא לרצות להיות עם מישהי, לא משנה מאיזו סיבה.
הגיוני שיהיו לך העדפות (כמו לכל אחד אחר) ואתה לא חייב הסברים לאף אחד.

רק ההכללה של "משוגעת" עשתה לי קצת רע.

Elle992

New member
אלה מקרים די קיצוניים, יש מקרים קלים יותר

ועדיין בגדר "אובדני".
אני מאמינה שכל אחד צריך לחשוב מה מתאים לו, להרבה אנשים לא מתאים
אנשים אובדניים ועוד. לגיטימי.

אבל, קשה לדעת מראש מבלי שבנאדם ניסה מה יקרה בסיטואציה כזו(מבחינתי).
אז אני אומרת שבחיים לא נמשכתי לאנשים כאלה אבל כן נמשכתי
לדברים אפלים בבני אדם וצדדים אפלים. זה אקסטרימי ומעניין. עד גבול מסויים.

אני אוהבת ערפדים וחושבת שזה אחד מהדברים המושלמים שיש, אז אי
אפשר לצפות מאחת כמוני למשהו עליז ואופטימי.
אבל, זכותך לא לרצות נשים כפי שתיארת, רק קח בחשבון שלאחוז גבוה
באוכלוסיה יש בעיות נפשיות כאלה ואחרות, זה לא כמו שאנחנו מתארים
לעצמנו אלא זה דברים בבסיס האישיות/דברים שבנאדם עבר וחווה
וזה לא תמיד אומר שהבנאדם גרוע. אם זה בשילוב דברים
אחרים קיצוניים - זה כן יכול ליצור משהו לא נוח ולא קל.

וחפרתי, סורי

bluish raindrop

New member
נמשך קצת אבל זה ממש לא בשבילי

יש לי נטייה להתחבר לאנשים דכאוניים ואצל בנות יצא לי להכיר מישהי נפלאה, רק שהיה לה מניה דיפרסיה ועכשיו אני יודע שבתור בן אדם רגיש שצריך להיזהר מדכאונות דבר כזה הוא מסוכן בשבילי. מישהו שגורם לך להרגיש שהכל נהדר ואז מתהפך עליך..זה מאוד כואב.
&nbsp
ואותו דבר עם אנשים דכאוניים. אני מבין אותם ותמיד הסתדרתי איתם טוב, אבל הם תמיד הורידו אותי למטה. הם בדרך כלל אנשים טובים אבל כאלה שלא יוזמים דברים בעצמם, לרוב פוסלים את הרעיונות שלך. אני אוהב לשמח אחרים אבל זה מערכת יחסים שאני נותן 100% ומקבל כלום. זה מרוקן לגמרי.
&nbsp
זו לפחות המסקנה מהניסיון שלי. בנות שיצאתי איתן והסתדרנו טוב מאוד, תמיד היו מהסוג הרציונאלי מאוד\טום בוי כזה. לפעמים כאלה עם קושי באינטימיות או קושי להביע רגשות. אז אין לי בעיה עם אנשים שרוטים, גם אני קצת שרוט אבל חשוב לי רציונאליות, ישירות..שהבן אדם יודע מה הוא רוצה ולא מתהפך עליך נעלם ועוד כל מיני "סרטים" למיניהם.

למעלה