ננוצ'קה
השבוע ביקרנו בננוצ'קה. זו פעם ראשונה שביקרנו שם, ועוד בשעה יחסית מוקדמת, כך שהמסעדה הייתה שקטה למדי, עם מוזיקת רקע נעימה. למרות השעה המוקדמת המסעדה לא הייתה ריקה לגמרי. המקום שהזמנו לא כל כך מצא חן בעינינו וביקשנו להחליף - כל השולחנות כמעט כבר היו מוזמנים - אבל למזלנו נמצא שולחן אחר יותר מתאים.
התחלנו עם מרק (פאז') שמבוסס על תפוחי אדמה ופול ירוק ופלטת הסלטים (פחאלי). המרק שהירקות בו טחונים היה סמיך ומאוד טעים. הסלטים גם היו מאוד מוצלחים, אבל המנה יכלה להתרומם לגבהים חדשים אם (1) היו מסלקים את ערימת הכוסברה הטריה באמצע שלא ברור לאיזה צורך היא נועדה (2) מוסיפים לחם - במחיר המנה נראה לי שהיו עומדים בזה מבלי לפשוט את הרגל (3) דואגים לצילחות יותר מוצלח - אפילו אם היו משתמשים בפלטת פסח היה יותר נחמד מהפלטה הסתמית.
למנות עיקריות הזמנו את המנה שמוערכת ברבות מהביקורות - פרשקי פטריות שהוא בצק גרוזיני אוורירי מטוגן במילוי חמישה סוגי פטריות, וקאטלטי - קציצות טופו ועשבי תיבול ברוטב חריימה וכולל חלה קטנה. הפרשקי לווה ברוטב עגבניות חריף. ביקשנו לקבל טחינה במקומו - וכנראה שהיו צריכים להכין אותה משומשום טרי כי עד שהיא הגיעה כבר סיימנו את המנה. המנה לוותה בסלט חסה טעים. הפרשקי עצמו היה מאכזב - שילוב הפטריות לא נעם לי ביותר והרגשתי איזה טעם לואי מהטיגון. עוד כשל במנה הזו שהיא מוגשת עם סכין שמתקשה לחתוך בבצק המטוגן. הקאטלטי היה מאוד טעים והן הקציצות והן הרוטב היו ממש מוצלחים לטעמי.
יהיה מעניין לבדוק את המסעדה בעוד שנה נגיד - אחרי שיספיקו לבצע שינויים בתפריט. פוטנציאל יש, ואני מקווה שהשינוי יצליח להם. בסך הכל המנות שאכלנו היו מגוונות וטעימות. אשתי קצת התאכזבה בגלל ריבוי השימוש בכוסברה - ירק שלא כולם מחבבים בלשון המעטה.
השבוע ביקרנו בננוצ'קה. זו פעם ראשונה שביקרנו שם, ועוד בשעה יחסית מוקדמת, כך שהמסעדה הייתה שקטה למדי, עם מוזיקת רקע נעימה. למרות השעה המוקדמת המסעדה לא הייתה ריקה לגמרי. המקום שהזמנו לא כל כך מצא חן בעינינו וביקשנו להחליף - כל השולחנות כמעט כבר היו מוזמנים - אבל למזלנו נמצא שולחן אחר יותר מתאים.
התחלנו עם מרק (פאז') שמבוסס על תפוחי אדמה ופול ירוק ופלטת הסלטים (פחאלי). המרק שהירקות בו טחונים היה סמיך ומאוד טעים. הסלטים גם היו מאוד מוצלחים, אבל המנה יכלה להתרומם לגבהים חדשים אם (1) היו מסלקים את ערימת הכוסברה הטריה באמצע שלא ברור לאיזה צורך היא נועדה (2) מוסיפים לחם - במחיר המנה נראה לי שהיו עומדים בזה מבלי לפשוט את הרגל (3) דואגים לצילחות יותר מוצלח - אפילו אם היו משתמשים בפלטת פסח היה יותר נחמד מהפלטה הסתמית.
למנות עיקריות הזמנו את המנה שמוערכת ברבות מהביקורות - פרשקי פטריות שהוא בצק גרוזיני אוורירי מטוגן במילוי חמישה סוגי פטריות, וקאטלטי - קציצות טופו ועשבי תיבול ברוטב חריימה וכולל חלה קטנה. הפרשקי לווה ברוטב עגבניות חריף. ביקשנו לקבל טחינה במקומו - וכנראה שהיו צריכים להכין אותה משומשום טרי כי עד שהיא הגיעה כבר סיימנו את המנה. המנה לוותה בסלט חסה טעים. הפרשקי עצמו היה מאכזב - שילוב הפטריות לא נעם לי ביותר והרגשתי איזה טעם לואי מהטיגון. עוד כשל במנה הזו שהיא מוגשת עם סכין שמתקשה לחתוך בבצק המטוגן. הקאטלטי היה מאוד טעים והן הקציצות והן הרוטב היו ממש מוצלחים לטעמי.
יהיה מעניין לבדוק את המסעדה בעוד שנה נגיד - אחרי שיספיקו לבצע שינויים בתפריט. פוטנציאל יש, ואני מקווה שהשינוי יצליח להם. בסך הכל המנות שאכלנו היו מגוונות וטעימות. אשתי קצת התאכזבה בגלל ריבוי השימוש בכוסברה - ירק שלא כולם מחבבים בלשון המעטה.