ננו-חוצנים שחיים שבריר שניה?

ננו-חוצנים שחיים שבריר שניה?

למה אנחנו מניחים שסדר הגודל הפיסי שלהם יהיה כמו שלנו?
אולי הם וכלי הטייס שלהם הם בגודל של מולקולה?
ומה עם סדר גודל של זמן? אולי הם חיים רבע שניה ומעמידים וולדות בגיל מיקרו-סקונדה?

אולי...

בהתחשב בכך שיש צורות חיים דומות על כדור הארץ, אין שום סיבה לשלול את האפשרות שזה קיים גם במקומות אחרים ביקום. לא בטוח שציוויליזציה כזו תהיה מתקדמת טכנולוגית, אבל כל העניין הזה של תפיסת הזמן בהחלט קצת מגביל אותנו.

הניחוש שלך מוזר

שלום
חשבתי שהחיזרים הם יצורים תבונתיים ולא חידקים או אמבות חד או דו תאים. גם אילו חיים יותר מחלקיקי שניה.
למה שלא תחשוב שהתנאים בכוכב שממנו מגיעים החוצניים, אולי בעל כוח כבידה שונה (גדול משלנו!) והם דווקא
יצורים הרבה יותר חזקים ומוצקים מאיתנו. אולי פחות גבוהים...או מכוכב בעל כוח כבידה חלש משל כדור הארץ, והם
דווקא גבוהים ועדינים...
כמו האפשרות שהם לא נושמים אויר כמו שלנו, והאטמוספירה שלנו לא מתאימה להם.
לגבי תוחלת החיים של יצור תבונתי, שיכול לעבור את המרחק בין כוכב הלכת שלו לשלנו, מה דעתך שיהיה בידם
גם את היכולת להאריך (מאוד) את תוחלת החיים.
לגבי תוחלת החיים (זמן מחזור לרביה), ככל שהוא קצר, כך הוא יותר גמיש לשינוי או התאמה. מצד שני, פחות סביר להיותו תבונתי.
יצור שאורך חייו 1/4 שניה, ומנת המשכל שלו פיקו IQ.

אתה חושב בצורה מוגבלת

אני לא מדבר על אמבות או בקטריות, אלא על תצורה של מולקולות שמאפשרת IQ של 1000 . הם לא מעוניינים להאריך את חייהם, משום שעבורם רבע שניה היא שיבה טובה, והם מוכנים למות אחרי חיים מלאי תוכן והשגים שנמשכו רבע שניה, ואחרי שזכו לראות אלפי דורות של יוצאי חלציהם, שנולדו כל מיקרו-שניה, והישיגו השגים מרשימים במשך הדורות הללו.

בערעלע

New member
זוהי ראשיתה של הבעיה

התפישה שלנו כבני אנוש,הרציונל,קוגניטיבית אני מסוגלים לחשוב רק על התחלה - סוף,וחומר.
לא הייתי מנסח את שכתבת טוב יותר,אבל אנחנו חושבים בצורה אנושית מדי,בדיוק כפי שהתוו בפנינו בוראינו.

חוץ מהמצאת אפשרות אין בדבריך שום הגיון

שלום
בין אם החשיבה שלנו אנושית או לא, ואם אנו מחפשים צורות חיים דומות לשלנו, יש ע"פ כדור הארץ צורות חיים רבות.
גם זעירות ובעלות אורך חיים קצר, וגם גדולים מאיתנו שחיים יותר (בלי התערבות רפואית). ובכל זאת מכולם, רק מין אחד
כותב בפורום!
הגיונית, כדי להגיע מכוכב אחר (שנות אור רבות) לכאן, דרוש קצת יותר מצורת חיים משונה. צריך כלי שהם יבנו.
משהו שנראה מוזר, אם יבנה בחלקיק שניה. וגם אם המידע יעבור ביניהם מדור לדור, כדי שיבנה בפרק הזמן הנחוץ,
לא סביר שבפרק הזמן הקצר שהם יחיו, גם יספיקו להעביר את המידע וגם לבנות משהו.
כנ"ל לגבי יכולות לקיים מחשבים שאורך מחזור מכונה (גבול מהירות בחומר), יהיה ארוך מחיי היצורים שבנו אותם...
כמובן שאפשר לנחש ולזרוק רעיונות, אבל אם אין בהן הגיון מה התועלת במקוריות?

משונה? האם אתה מצפה שצורות חיים

בפלנטות אחרות יהיו מוכרות לך?
ארתור סי קלארק מדבר על צורות חיים באטמוספירה הענקית של כוכב צדק שעשויות מקצף מתאן וגזים אחרים, ואינן מבוססות פחמן, ושמתקשרות בגלי רדיו.
כמה זמן לוקח לניוטרינו לעבור קילומטרים? כמה זמן לוקח לפוטון לעבור את כל מערכת השמש? האם לא ייתכן שהיצורים האלה יהיו בנויים מחלקיקים אחרים, לא בהכרח אטומים שלמים? אתה חושב על מחשבים שמופעלים באלקטרונים, ואילו אני חושב על כאלה שמופעלים ע"י קווארקים או אפילו מיתרים תת גרעיניים. אם כבר לשלח את הדמיון לחופשי, למה להגבילו לטכנולוגיה של ימינו?

Tiger Steve

New member
לדעתי האישית

מבחינה פילוסיפית- זה יכל להיות מעניין אם זה יתגלה כנכון. זה ישנה את פני המדע כי מבחינה מדעית- זה בלתי אפשרי.

Tiger Steve

New member
זה לא סתירה לתיאוריה. זה פשוט לא אפשרי

מבחינת מה שמוכר. מולקולה בודדת לא יכולה לקיים מטאבוליזם ולשכפל את עצמה לכן התיאוריה שחייזרים הם בגודל של מולקולה לא אפשרית.

ומבחינת מה שלא מוכר?

מה עם תצורה של נייטרינים או קווארקים שמסוגלת לשכפל את עצמה?

Tiger Steve

New member
לא יודע מה זה

אני בקושי מבין מה זה קווארקים...

יש הגדרה למושג חיים. הכפלה אינה ההגדרה היחידה..

כל היצורים החיים מכפילים את עצמם, מבצעים מטאבוליזם ומגיבים בצורה מאורגנת לסביבתם. תפקודים אלה דורשים הרבה מולקולות והרבה ריאקציות כימיות, וזה עוד לפני שאנחנו מדברים על יצורים תבוניים.

גם אם נקבל את התיאוריה שלך, אז נגיע למצב שבו אין סוף לתיאוריות שניתן להמציא. אי אפשר להוכיח או להפריך אותה.

Aviram Tennis

New member
זמן הוא מימד קיים שהאדם לא המציא,ולכן

כל מה שכתבת שטות מוחלטת .

לא רואה את הקשר בין מה שכתבתי

ובין מה שאתה כתבת.
לא אמרתי שהאדם המציא את הזמן.

אילן די

New member
אם אני לא טועה

ואם מישהו כאן מתמצא בפיזיקת הקוואנטים יוכל לשפוך אור על העניין, אזי - זמן מתקדם במהירויות שונות במקומות שונים ביקום. אם כך - יכול להיות ששבריר שניה בכדור הארץ שווה לשנה במקום אחר. זה הופך את התיאוריה הזו לאפשרית.

אני יודע שזה לא בדיוק מה שהתכוונת אליו. אתה מדבר על יצורים בגודל מולקולה שחיים שבריר שניה אקווילנטית לזמן ארץ.
אין לי מושג אם זה אפשרי או לא - אבל איינשטיין כבר אמר - הכל יחסי.

הרעיון שזמן נע במהירויות שונות נחקר

בסדרות המדע הבדיוני. היה משהו כזה באחד מהפרקים של מסע בין כוכבים הקלסי.

גם בסדרה סטרגייט היה פרד שבו הם נתקלו באזורים שנראה שאנשים כאילו קפאו. אבל התברר שאלה בועות שמיצר מכשיר כל שהוא ששם הזמן נע הרבה יותר לאט. אז מי שבטעות נכנס לשם, מבחוץ נראה כאילו הוא קפא בזמן.

למעלה