נניח שאני רוצה לשאול שאלה מקצועית

ilaya

New member
נניח שאני רוצה לשאול שאלה מקצועית

אבל רק את החבר'ה הקבועים של הפורום, כלומר, רק בפורום החברתי. למה ? כי אני רוצה להעלות משהו שעשיתי ואני רוצה לקבל חוות דעת ומעדיף שלא יחשף לכולם. בחברתי יש יותר סיכוי. מותר ?

השאלה מי לא נכנס לכאן?

אני חושב שהכל תלוי בך... אם זה חשוב לך מידי והשקעת בזה עדיף שתדבר עם החברה הקרובים דרך אימייל או ICQ.

ilaya

New member
אני בטוח שלפה נכנסים הרבה פחות

בכל מקרה, אני מרגיש פה יותר נוח לפרסם כאלו דברים. אני מתכנן מערכת חדשה. מסובכת לאללה, התחלתי את התכנון הבסיסי, זה רק קצה הקרחון שלה. אני נכנס במהלך אוגוסט - ספטמבר לתקופה של הרבה מאוד עבודה על המחשב (אין לימודים ואין בחינות) וזו אחת מהמשימות. אני רוצה לנצל את ההזדמנות ולעשות את הדברים בצורה מקצועית יותר (בין השאר, שוקל להעביר את האתר שלי למסד שאינו אקסס). רציתי לשאול אם התכנון שמצורף נראה כמו התכנונים שאתם עושים. מה באופן עקרוני אתם ממליצים על דרך עבודה. אולי יש מאמר שמסביר את הא'-ב' כדי שאני אעבור על "הכללים" ? תודה !

זה רק תכנון של טבלה אחת ../images/Emo13.gif

לא מכירה מאמרים, אבל אני עובדת ככה: שלב א' אפיון מפורט ביותר על מטרת האתר, כל החלקים שלו, מה בדיוק יוצג בכל חלק, מה האינטרקציה עם המשתמש בכל דף. שלב ב' אפיון טכני - שמות הקבצים, נקודות הקישור, שמות הפונקציות העיקריות + סדר עבודה. שלב ג' תכנון בסיס הנתונים בהסתמך על שלב ב'. שמות הטבלאות, שמות השדות, הקשרים בין הטבלאות. שלב ד' בנייה פיזית של בסיס הנתונים, החלטה על סוגי וגדלי שדות, הגדרת הקשרים. שלב ה' כתיבת קוד. אחרי כל השלבים הקודמים, הכתיבה היא לרוב אוטומטית כי אתה יודע בדיוק מה אתה רוצה לעשות

roee

New member
מה שחסר לי פה -

כתיבת תרשים זרימה. הגדרת VIEW וSP שמתאימות לדפים. קבלת מיקדמה

roee

New member
SP זה שאילתא

או פונקציה אם תירצו , שמקומפלת בבסיס הנתונים ומתצעת יותר מהר מסטרינג SQLי רגיל. הSP יכולה לקבל פרמטרים , להחזיר RS או OUTפוטים מספריים או לוגים או סתם לבצע פעולה כל שהיא על בסיס הנתונים VIEW זה חיבור של טבלאות על בסיס קישרי גומלין הדדיים ושמירה של התוצאות בתוך הDB בהגדלת נפח מזערית. ההתייחסות היא כמו לטבלה מבחינת הASP ואפשר להריץ עליה SP או שאילתת SQL רגילות. לדוגמא : ישנה טבלה CLIENT ויש בה את השדות fname, lname, userDI, nick , nick בשביל לעשות LOGIN אני צריך רק את השדות USERID וPASSWORD. אז אני אצור VIEW בDB :
select nick , nick from clients​
ואשמור אותה בתור LOGINVIEW בתורך הASP אני יכול לגשת לVIEW ולא לטבלה וכך 1. לאבטח את הנתונים ולמנוע גישה של משתמשים לנתונים שאני לא רוצה לחשוף 2. אני מקבל רק את הנתונים שאני צריך 3. אין צורך ליצור JOINים בתוך הASP. זה תמיד יעבוד יותר מהר. 4. אין נעילה של הטבלה המרכזית (שאילה עושים REGISTER) אלא רק של הVIEW. אם כרגע מישהו מכניס נתונים הוא לא נועל את הטבלה.

ilaya

New member
מממ תודה ! ../images/Emo39.gif אני אנסה

לעבוד מסודר...

havlaz

New member
שיאוו!! לעזאזל!

הזכרת לי את הפרויקט גמר שלי בASP שעוד לא התחלתי! ואני צריך לסיים עד סוף החופש! חרא! שיט!

בוודאי ../images/Emo13.gif

רק קח בחשבון שזה פורום פתוח, ו"לא ייחשף לכולם" בהחלא לא מובטח

למעלה