נניח שאתם משתתפים בתכנית ריאליטי שעוסקת בבישול טבעוני

  • פותח הנושא RSPA
  • פורסם בתאריך

RSPA

New member
נניח שאתם משתתפים בתכנית ריאליטי שעוסקת בבישול טבעוני

ומביאים לכם מספר פריטים שמהם אתם צריכים להכין מאכל/ארוחה תוך שעה.
והפריטים הם:
8 קישואים בינוניים ורזים
3 בטטות בגודל בינוני
כרובית אחת קטנה
כרוב אחד קטן
4 בצלים אדומים/סגולים
בנמצא גם תבלינים יבשים מסוגים שונים, שמן מסוגים שונים, עשבי תיבול שונים, מלח, סוכר, חומץ, רסק עגבניות, ממרח חרדל, חלב סויה ללא סוכר.

מה תכינו ?

האם הייתם מוכנים להשתתף בתכנית כזו ?
 
אני הייתי מקצצת את הירקות קטן קטן

אחר כך מטגנת קלות חלק מהבצל, את הקישואים, את הבטטות . מלח פלפל וכל תבלין שמתחשק אם כי לא חייבים, מכסה עד שננעץ מזלג.
את הכרוב מערבבת בקערה עם יתרת הבצל , מלח פלפל שמן אולי מעט חרדל ומעט סוכר, ואולי לא. אולי מלח חומץ בעדינות שמן פלפל שחור. צערבבת.
את הכרובית למיקרו לריכוך. או ככה עם טיפונת מלח או לתנור לכמה דקות עם מלח ולמרוח בשמן להשחמה
 

ladybug6

New member
מה שאני הייתי עושה

1. את הקישואים פורסת לפרוסות ארוכות וקולה בתנור עם מעט שמן ומלח גס, מצננת ומערבבת עם מיץ לימון, שום כתוש, מעט חרדל וקצת נענע קצוצה.
2. מהבטטה והכרובית והבצל עושה לביבות ביחד עם קצת קמח ותבלינים (מבשלת במים עד לריכוך, מועכת ביחד, מלבבת ואופה בחום בינוני גבוה עד שמשחים משני הצדדים).
3. את הכרוב קוצצת דק דק ומתבלת בהרבה לימון, מלח וקצת שמן.
&nbsp
 

Gidi Shemer

New member
אצלי

הולך על-
כרוב מתקתק- מלוח
מרק בטטות מוקרם
כרוב, כרובית ובצל צלויים ברוטב בלסמי
קישואים וכרוב בנענע

היות ויש שעה- אני מתחיל עם המרק, מזהיב שני בצלים, את הבטטות החתוכות, ועשבי תיבול בשמן זית. אחרי 5 דקות מוסיף מעט רסק עגבניות, מכסה במים רותחים, מתבל- פלפל, מלח, ומבשל כ- 40 דקות. לאחר מכן- מרסק את המרק בבלנדר יד (או מעבד מזון- מה שהתכנית ריאליטי מספקת), מתבל עם כורכום ואגוז מוסקט, מזליף חלב סויה ומערבב לתוך המרק. נותן לעסק להתבשל עוד 5 דקות ומוריד מהאש.

בזמן של בישול המרק, מרכך את הכרובית במיקרוגל (ואם אין, במים רותחים עם מלח), אבל רק ריכוך ראשוני. חותך את הבצלים שנותרו לקוביות גסות, חותך רבע כרוב לקוביות גסות, מוסיף את הכרובית המרוככת לאחר שחילקתי לפרחים. (להשאיר מספר פרחים לסלט הקישואים)
מערבב את הכל בקערה ביחד עם כפית חרדל, חומץ בלסמי, אגוז מוסקט, ואם אין סילאן- מסתפק בדבש, שמן זית, פלפל ומלח. שם לצליה בתנור בחום גבוה (220 מעלות) למשך 25 דקות.
לפני סיום הבישולים, צורב את התבשיל בגריל ל- 3 דקות.

בזמן הצליה (ובישול המרק)-
חותך חצי כרוב לפרוסות דקות. מזהיב על שמן זית במחבת רחבה במשך כ- 4 דקות. מוסיף מלח בנדיבות וכף-שתיים סוכר. סוגר מכסה, ומבשל כד שמוכן. אפשר להוסיף מעט רוטב סויה אבל לארוחה הזו אין צורך (אזהרת בריאות- התבשיל הזה נשמע פשוט וכמעט אנמי, אבל האמת היא שזה משהו די ממכר. בימים שהייתי פחות חושב על מלח וסוכר הייתי מכין את זה די הרבה).

לסיום- נשאר עוד רבע כרוב ומעט פרחי כרובית והקישואים. מכניס את כולם למעבד המזון עם הרבה עלי נענע, מעט מים, מעט סוכר ומעט חרדל. מערבב ומגיש. אם תכנית הריאליטי תספק גם מעט טחינה גולמית, אוסיף כף.

אז יש לנו פה מרק בטטות, כרוב מתקתק, כרוב וכרובית צלויים גם בגוון מתקתק וסלט מרענן להשלמה.
 

RSPA

New member
למיקי נופר וגידי.


אין עליכם !! (כמו שהחבר'ה אומרים)...אתם מדהימים ביכולת שלכם לאלתר דברים, ומאוד נהניתי לקרוא את הרעיונות. אישית - גם למדתי מכם.
השאלה כעת : האם לדעתכם ניתן להכין מאכל אחד מכל הפרודוקטים שנזכרו יחד (נופר - בלי קמח, כי אין) ?
ועדיין - האם תהייו מוכנים להשתתף בתכנית כזו ?
 

vegetalien

New member
אם אין קמח, אין תורה.

זו הייתה הרמה להנחתה, האינך חושב?
 

Gidi Shemer

New member
רק מחזק את הטענה שלי

שכאתאיסט מוצהר, אני צריך להימנע מקמח
 
מרק כמובן

כרוב כרובית בצל קישוא בטטה (מה שכחתי?) מרק לתפארת מדינת ישראל, אם יש כורכום הייתי מוסיפה הרבה
מתבלת היטב

שוב הכל קצוץ קטן, לא הרבה שמן לאדות מעל בשמן, לכסות במים ולתבל. להרתיח, להנמיך להבה ולתת לזה את כל מה שנשאר מהשעה המדוברת.

ולא, אני לא משתתפת בתוכניות לקהל הרחב.
 

ladybug6

New member
לא הייתי משתתפת בשום תכנית

אגב את הקמח אפשר להחליף בקמח עדשים או חומוס או שיבולת שועל טחונה או אפילו בלי קמח ורק מעט עמילן כמו קמח תפו"א/קורנפלור.
&nbsp
לגבי מאכל אחד? לא מתחברים לי הרכיבים האלה ביחד, אם הייתי צריכה לאחד אותם הייתי פשוט מכינה תבנית אנטיפסטי אחת גדולה וזהו..
 
למעלה