נניח שיש לי השקעות בקרנות נאמנות על מדדי חו"ל

arn1956

Member
(כמו S&p500 או STOxx600) ומדינת ישראל קורסת (במלחמה עם אירן או במלחמת אזרחים) או שהמדינה מלאימה רכוש פרטי - מה קורה לקרנות הנאמנות שלי? האם הם עדיין ברשותי והאם אוכל לקבל את הכסף שהשקעתי בהן?
1. השאלה היא לגבי קרנות נאמנות של חברות זרות כמו אינבסקו, בלאקרוק או וונגראד.
2. אותה שאלה אבל לגבי קרנות נאמנות ישראליות שמשקיעות על אותן מדדי חו"ל.

tby1

Active member
(כמו S&p500 או STOxx600) ומדינת ישראל קורסת (במלחמה עם אירן או במלחמת אזרחים) או שהמדינה מלאימה רכוש פרטי - מה קורה לקרנות הנאמנות שלי? האם הם עדיין ברשותי והאם אוכל לקבל את הכסף שהשקעתי בהן?
אני לא יודע מה זו "מדינה קורסת".
קרן נאמנות היא כשמה - רכוש שלך שמוחזק בנאמנות ע"י מנהל הקרן. אם המדינה מחליטה להלאים רכוש זה, אז הוא עובר לרשות המדינה ולא חשוב היכן הכסף מושקע.
בהנחה שהבעלות שלך לא נפגעת , העניין השני הוא פדיון היחידה - זה מתבצע ע"י מסלקת הבורסה באמצעות פקודה שמעביר חבר הבורסה - שניהם צרכים לפעול על מנת שתראה כסף בחשבון שלך , גם כאן אין קשר להיכן הכסף מושקע.

lemner40

Well-known member
לא, במקרה השני שציינת תשאר בלי כלום
קרן נאמנות שייכת לבנק, ואתה לא מחזיק מניות אמיתיות,
אם אתה רוצה להשאר הבעלים של המניות שלך
תחזיק חשבון בנק בחול, אפילו דרך ברוקר כמו אינטראקטיב ברוקרז,
ותקנה מה שאתה רוצה.

רק רוצה להזכיר, שאם אתה תהיה בישראל בזמן מלחמה גרעינית או דומה
אתה לא תשאר בשביל להיות הבעלים של משהו
אני אישית חושב ועושה,
כל אזרח ישראלי שפוי חייב להיות בעל אזרחות זרה, בעל דרכון בתוקף
להחזיק את רוב הכסף והנכסים שלו בבנק זר ולהשקיע בנכסים זרים.
אגב, יותר ויותר ישראלים עושים את זה,
לפני שנתיים הדולר היה שווה 3.1 שח היום הוא שווה כמעט 3.8
בנק ישראל איבד רק החודש 5 מיליארד שח בניסיון לשמור על שער הדולר שח

arn1956

Member
מדינה קורסת זה שהמדינה חדלה להתקיים למשל: האירנים כובשים את המדינה.

משקיע88

Well-known member
במקרה שאתה מתאר הכספים כנראה יוחרמו למימון הוצאות להורג (גרדומים, חבלים) והובלת הגופות.

arn1956

Member
במקרה שאתה מתאר הכספים כנראה יוחרמו למימון הוצאות להורג (גרדומים, חבלים) והובלת הגופות.
מדובר על מצב שבו נצליח להימלט מהמדינה. יש לנו אזרחות זרה. במקרים דומים במדינות אחרות חלק מאזרחים הצליחו לצאת מהמדינה. וזה נכון גם למי שלא היתה לו אזרחות זרה.

arn1956

Member
מדובר על מצב שנצליח לצאת מהמדינה. יש לנו אזרחות זרה וחוץ מזה גם מי שאין לו אזרחות זרה יכול לצאת. עובדה שבאפגניסטאן חלק מהתושבים (גם חלק ממי שאין להם אזרחות זרה), הצליחו לצאת.

משקיע88

Well-known member
אם אתה רוצה להיות מציאותי, תדמיין אזרח רוסי שהעביר כספים לבנק אמריקני, ורכש שם ניירות ערך. חלק לא קטן מהכספים הללו נקראים "כספי אוליגרכים" והמערכת המשפטית שמה עליהם את ידה. יתכן מאוד שכעבור שנים הבעלים יצליחו להוכיח שמדובר בכספים כשרים, אבל תחת ההנחה של אנרכיה ושלטון זר בישראל זה לא יהיה כל כך פשוט. גם נפגעי מלחמת העולם השנייה שהיה להם רכוש בשווייץ, בפולין בהונגריה ובמזרח גרמניה מתקשים עד היום, אחרי 80 שנה לקבל את רכושם חזרה. אתה מכיר איזה יהודי עיראקי שקיבל פיצוי על רכושו בבגדד?

arn1956

Member
אם אתה רוצה להיות מציאותי, תדמיין אזרח רוסי שהעביר כספים לבנק אמריקני, ורכש שם ניירות ערך. חלק לא קטן מהכספים הללו נקראים "כספי אוליגרכים" והמערכת המשפטית שמה עליהם את ידה. יתכן מאוד שכעבור שנים הבעלים יצליחו להוכיח שמדובר בכספים כשרים, אבל תחת ההנחה של אנרכיה ושלטון זר בישראל זה לא יהיה כל כך פשוט. גם נפגעי מלחמת העולם השנייה שהיה להם רכוש בשווייץ, בפולין בהונגריה ובמזרח גרמניה מתקשים עד היום, אחרי 80 שנה לקבל את רכושם חזרה. אתה מכיר איזה יהודי עיראקי שקיבל פיצוי על רכושו בבגדד?
עירק זו מדינה לא דמוקרטית, יש בה שנאת יהודים כי היא מדינה ערבית לכן מה יש להתפלא שהם לא הסכימו להחזיר כסף ליהודים.
פולין, הונגריה ומזרח גרמניה היו מדינות קומוניסטיות ולא דמוקרטיות והרכוש הפרטי שם הולאם (או שחולק מחדש בין כל תושבי המדינה או שרק חלקו חולק והיתר עבר לפרוטקציונרים במפלגה הקומוניסטית. בכל אופן הייתה שם הלאמת רכוש). אינני יודע מה קרה אחרי הקומוניזם.
אינני חושב שהבנקים שוויצרים מלאימים כספים שהפקידו אצלם אנשים שונים. אתה רוצה להגיד שהם לא מאפשרים למי שהפקיד אצלם כספים, להוציא את הכסף הזה - ולמרות הכול אנשים ממשיכים להפקיד אצלם כסף?

משקיע88

Well-known member
גם ישראל היום איננה דמוקרטית, אלא ישות משיחית סמכותנית הנוקטת באפרטהייד בוטה ובשלטון עברייני. באשר לשווייץ - כן.

arn1956

Member
גם ישראל היום איננה דמוקרטית, אלא ישות משיחית סמכותנית הנוקטת באפרטהייד בוטה ובשלטון עברייני. באשר לשווייץ - כן.
לטענתך הבנקים בשוויץ מקשים על הוצאת כספים ולמרות זאת עדיין אנשים אמידים או עשירים מפקידים אצלם (זה אנשים אמידים או עשירים מכל הארצות כי יש סכום מינימלי די גבוה שצריך להשקיע כדי שיפתחו לך חשבון בנק)? כלומר לדעתך אותם משקיעים אמידים ועשירים הם מטומטמים בני מטומטמים?

משקיע88

Well-known member
במילה אחת - כן. הבנקאות השוויצרית התבססה עוד בתחילת המאה העשרים על רצון של אנשים להרחיק את כספם מעיניים בלתי רצויות אך להחזיקו במדינה שומרת חוק ובעלת תרבות קפיטליסטית. בשלהי המאה העשרים החלו לחצים על שווייץ שהביאו לכרסום במדיניות הסודיות הבנקאית. כך בוטלו החשבונות הממוספרים המפורסמים שאפשרו הפקדת כספים אנונימית. כמו כן הבנקים בשווייץ התחילו לשתף פעולה עם מדינות זרות במתן אינפורמציה על פעילות וזהות לקוחותיהם. בתקופת הזוהר שלה, הבנקאות השווייצרית שילמה ריביות שליליות (!) בשל השירות למעלימי מס ומכבסי כספים למיניהם. לא עוד. כיום עיקר ההכנסות של הבנקים השוויצריים היא מניהול נכסים ללקוחות גדולים, שמוכנים גם לשלם עמלות גבוהות ומופקעות תמורת השירות.

arn1956

Member
במילה אחת - כן. הבנקאות השוויצרית התבססה עוד בתחילת המאה העשרים על רצון של אנשים להרחיק את כספם מעיניים בלתי רצויות אך להחזיקו במדינה שומרת חוק ובעלת תרבות קפיטליסטית. בשלהי המאה העשרים החלו לחצים על שווייץ שהביאו לכרסום במדיניות הסודיות הבנקאית. כך בוטלו החשבונות הממוספרים המפורסמים שאפשרו הפקדת כספים אנונימית. כמו כן הבנקים בשווייץ התחילו לשתף פעולה עם מדינות זרות במתן אינפורמציה על פעילות וזהות לקוחותיהם. בתקופת הזוהר שלה, הבנקאות השווייצרית שילמה ריביות שליליות (!) בשל השירות למעלימי מס ומכבסי כספים למיניהם. לא עוד. כיום עיקר ההכנסות של הבנקים השוויצריים היא מניהול נכסים ללקוחות גדולים, שמוכנים גם לשלם עמלות גבוהות ומופקעות תמורת השירות.
מדובר על כספים שהושגו באופן חוקי ואין צורך להרחיקם מעיניים בלתי רצויות. בכל אופן בעולם יש גם בנקי השקעות אחרים לא רק שווצרים. אני מצאתי בישראל בנקי השקעות של ארצות-הברית, אנגליה, צרפת, גרמניה והודו. אני משער שברחבי העולם יש עוד הרבה כך שאין שום יחוד לבנקים השווצרים. לבנקים אלו יש סכום מינימום להשקעה שנע בין 1 ל - 10 מיליון דולר (תלוי בבנק). לגבי העמלות אינני יודע. גם לא הגדרת מה זה עמלה מופקעת. בכל אופן קשה לי להאמין שמישהו יפקיד אצלם את כספו תמורת עמלה שגבוהה מ-1% (שבעיני זו עמלה גבוהה מאוד).

משקיע88

Well-known member
לבנקים שונים יש שיטות מתוחכמות לגביית עמלות גבוהות בלי שהלקוח ירגיש. לדוגמה, הם מוכרים מוצרים מובנים (structures) שמכילים בתוכם עמלות סמויות של 3-5% בשנה.

tby1

Active member
הנושא של "המצב" במדינה ביחס להשקעות מטריד רבים ואני מניח שרבים שואלים את אותן שאלות שבבסיס מחולקות ל- 2:
- פיזור השקעות על מנת להימנע מנפילות בישראל - על זה אני אומר שצריך לקחת בחשבון את שערי החליפין (מי שקונה היום דולרים קונה בשער גבוה יחסית למצב של שקט) והתיקון המהיר שיכול להיות בבורסה הישראלית כשיתברר שהמלחמה מסתיימת וממשלה תומכת החמאס נופלת. העברת כסף יכולה להסתיים בהפסד כבד שנעשית בזמן הלא נכון
- שמירה על נכסים - נעביר כסף לחו"ל "ליתר בטחון" - לזה אני אומר כי ראשית הסכום צריך להיות רלבנטי למחייה לתקופה ארוכה כפליט כי התסריט אליו נערכים הוא שאין גישה לכסף ונכסים בישראל והשני - כיצד תגיע לכסף? דבר ראשון שיקרה הוא שנתב"ג יסגר . אתה יכול לשחות לקפריסין? הדרך היחידה להתגונן זה להעביר סכומים נכבדים לחו"ל ויכולת לעלות על מטוס / סירה מייד שדברים רעים מתרחשים או לעזוב את המדינה לתמיד. לרוב המוחלט של התושבים, גם העשירים יחסית, זה לא ישים. לכן המסקנה היא להילחם על המדינה . והבעיה היא לא איראן. היא פנימית.

arn1956

Member
הנושא של "המצב" במדינה ביחס להשקעות מטריד רבים ואני מניח שרבים שואלים את אותן שאלות שבבסיס מחולקות ל- 2:
- פיזור השקעות על מנת להימנע מנפילות בישראל - על זה אני אומר שצריך לקחת בחשבון את שערי החליפין (מי שקונה היום דולרים קונה בשער גבוה יחסית למצב של שקט) והתיקון המהיר שיכול להיות בבורסה הישראלית כשיתברר שהמלחמה מסתיימת וממשלה תומכת החמאס נופלת. העברת כסף יכולה להסתיים בהפסד כבד שנעשית בזמן הלא נכון
- שמירה על נכסים - נעביר כסף לחו"ל "ליתר בטחון" - לזה אני אומר כי ראשית הסכום צריך להיות רלבנטי למחייה לתקופה ארוכה כפליט כי התסריט אליו נערכים הוא שאין גישה לכסף ונכסים בישראל והשני - כיצד תגיע לכסף? דבר ראשון שיקרה הוא שנתב"ג יסגר . אתה יכול לשחות לקפריסין? הדרך היחידה להתגונן זה להעביר סכומים נכבדים לחו"ל ויכולת לעלות על מטוס / סירה מייד שדברים רעים מתרחשים או לעזוב את המדינה לתמיד. לרוב המוחלט של התושבים, גם העשירים יחסית, זה לא ישים. לכן המסקנה היא להילחם על המדינה . והבעיה היא לא איראן. היא פנימית.
1. לגבי קניית דולרים (יותר נכון לגבי קניית קרנות נאמנות שמשקיעות במדדי מניות בחו"ל בדולרים. אחזקת דולרים סתם תחשוף אותך לאינפלציה אמריקנית לכן כדאי לך לקנות מדדי מניות שמרויחות בדרך כלל, או לפחות אג"ח ממשלתי אמריקני לטווח קצר שנותן לך גם ריבית): הדולר יכול גם לעלות וגם לרדת. אין לך שום אפשרות לתזמן את הרגעים הנכונים. בכל אופן נראה שאפשר לקחת סיכון על ספיגת הפסד של 12% - 15% בשקלים (כאשר יתכן מאוד שבגלל שינויי שער הדולר או האירו אפשר גם להגיע לרווחים דומים). כמו כן מי אמר לך שהמלחמה מסתיימת? מי אמר לך שלא תיפתח מלחמה יותר גדולה בצפון?
2. מאיפה הגעת למסקנה שאי-אפשר יהיה לצאת מישראל? סוריה, עירק, אפגניסטאן, אוקראינה, תימן, לוב - היו שרויות במלחמה ואפשר היה לצאת מהן (בטח למי שיש לו גם אזרחות זרה).

tby1

Active member
מדוע לקחת סיכון על הפסד של 12-15 אחוז בגלל שהדולר יחלש? אפשר לרכוש תעודות מנוטרלות מט"ח.
לגבי יציאה מישראל - ישראל היא אי. אם נתב"ג יסגר בגלל טילים מייד עם תחילת מלחמה, איך אתה מתכוון לצאת? לכל המדינות שהזכרת יש גבולות יבשתיים עם מדינות ידידותיות ומעברי גבול שוקקי חיים ומסחר . אתה מתכוון לעבור על גשר אלנבי לירדן? (המעבר ממילא יסגר כחלק מסגר על איו"ש) או למצרים?

arn1956

Member
מדוע לקחת סיכון על הפסד של 12-15 אחוז בגלל שהדולר יחלש? אפשר לרכוש תעודות מנוטרלות מט"ח.
לגבי יציאה מישראל - ישראל היא אי. אם נתב"ג יסגר בגלל טילים מייד עם תחילת מלחמה, איך אתה מתכוון לצאת? לכל המדינות שהזכרת יש גבולות יבשתיים עם מדינות ידידותיות ומעברי גבול שוקקי חיים ומסחר . אתה מתכוון לעבור על גשר אלנבי לירדן? (המעבר ממילא יסגר כחלק מסגר על איו"ש) או למצרים?
אני לא מייעץ ולא ממליץ אבל שמעתי שלא כדאי לקנות תעודות מנוטרלות מט"ח. הנטרול עולה כסף ועל טווח רחוק זה יכסה גם את האופציה של החלשות הדולר (אם תקרה כזו. תמיד יכולה להיות גם האופציה של התחזקות הדולר). מדוע הנטרול עולה כסף: לפי מה ששמעתי הקרן לא מנוטרלת אבל כדי לנטרל לוקחים הלוואה בדולרים ומפקידים אותה בפק"ם. נניח שהדולר שווה 4 ש"ח ויש לך השקעה של 100 אלף דולר שזה 400 אלף ש"ח. בקרן מנוטרלת אתה לוקח הלוואה של 100 אלף בדולרים, ממיר אותם ל-400 אלף ש"ח ושם בפק"ם. אם הדולר עולה ל-5 ש"ח אז השקעתך עולה ל-500 אלף ש"ח אבל גם ההלוואה שלקחת עולה ל-500 אלף ש"ח כך שלא הרווחת. לעומת זאת אם הדולר יורד ל-3ש"ח השקעתך יורדת ל-300 אלף ש"ח אבל גם ההלוואה שלקחת יורדת ל-300 אלף ש"ח כך שלא הפסדת. הבעיה בניטרול היא שיש פער בין הריבית שאתה משלם על ההלוואה שלקחת לבין הריבית שתקבל בפק"ם. לאורך זמן זה מצטבר לסכום משמעותי לכן לא כדאי לנטרל.
לגבי יציאה מישראל: אינני יודע מה יהיה במצב של מלחמה קטסטרופלית. אולי יפתחו מסדרונות הומניטריים. אולי אפשר לצאת דרך הים.

משקיע88

Well-known member
כלל האצבע לאומדן של עלות הגנה מטבעית הוא ההפרש בין הריבית בחישוב שנתי של המטבעות בתוספת 0.5%. למשל - ריבית בנק ישראל 4.5% ריבית הפד 5.5% האומדן להפיכת חשיפה דולרית לשיקלית הוא 1.5%. אגב, אם הריבית השיקלית תהיה 5% והדולרית 3% ההגנה לא תעלה כלום ואולי אפילו תניב תוספת תשואה.

arn1956

Member
כלל האצבע לאומדן של עלות הגנה מטבעית הוא ההפרש בין הריבית בחישוב שנתי של המטבעות בתוספת 0.5%. למשל - ריבית בנק ישראל 4.5% ריבית הפד 5.5% האומדן להפיכת חשיפה דולרית לשיקלית הוא 1.5%. אגב, אם הריבית השיקלית תהיה 5% והדולרית 3% ההגנה לא תעלה כלום ואולי אפילו תניב תוספת תשואה.
טוב שאמרת את זה. לא חשבתי על זה קודם אבל אתה בטוח שההפרש הוא 0.5%? יש לך איזה לינק לדבר הזה? אני שמעתי על הפרש של 1.5%.

למעלה