נניח

שמלת תחרה1

Well-known member
שאתם יושבים במסעדה.
והמבוגרת שבמשפחה מוציאה אוכל מהבית ומניחה על השולחן.
איך תגיבו לסיטואציה?

שחר 676

Well-known member
שאתם יושבים במסעדה.
איך תגיבו לסיטואציה?
לא עושה מאומה , לא מעיר לה ולא כלום.
אני מזמין במספיק כסף בכדי שבעל המסעדה יתעלם מכך.
לאנשים מבוגרים מאד יש לפעמים הרגלים משלהם - בעל המסעדה יקבל זאת כל עוד מדובר במבוגר/מבוגרת/ישיש/ישישה.

Harrington

Well-known member
מנהל
איך תגיבו לסיטואציה?
קודם כל תלוי עד כמה היא "המבוגרת". אם מדובר בס"ה באדם שמבוגר ממני בשנה-שנתיים, יתכן שאביע את מבוכתי ואת עמדתי שזה לא מתאים. אם מדובר באדם באמת מבוגר, לא אומר מילה.
עם זאת אני חייב לומר, שכלל לא בטוח שיש עם זה בעיה מיוחדת. עשיתי זאת בעצמי (עם עוד בני משפחה, לא הייתי לבד) רק לפני כשנה, במסגרת איזשהו סיור בחו"ל. רכשנו שתיה מהמקום עצמו אך אכלנו סנדויצ'ים שהכנו מבעוד מועד בבית מטעמי כשרות. איש לא אמר מילה וזה לא עניין איש.

במילים אחרות, הסברה שיתכן שארגיש מובך, בכל אופן אם מדובר באדם שאינו ממש מבוגר, כלל לא מובטחת. גם אם נדמה לי כך כשאני חושב על השאלה מהכורסא הנוחה בבית.

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל
שאתם יושבים במסעדה.
איך תגיבו לסיטואציה?
הוזמנו ליום הולדת במסעדה בבית מלון על חוף הים. וידעתי שהאוכל בופה.
מראש ידעתי שהנכדים לא יאכלו את האוכל שבמסעדה. הגעתי עם אורז אפונה, וגונדי. ראתי שהילדים מאוכזבים שאין מה להביא לנכדים. אמרתי שאקח את הילדים לחוף ואתן להם מהאוכל שהבאתי. פתאום חתני צחק ואמר מזל שיש סבתא הדואגת תוצאי ושמי על השולחן.הנכדים נהנו. הילדים היו מרוצים.( נוהגת לקחת תמיד איתי משהו לנכדי) מקסימום אחזיר לבית אם לא יהיה ביקוש.

משתפרת1

Well-known member
שאתם יושבים במסעדה.
איך תגיבו לסיטואציה?
אם אדם מבוגר שאחראי למעשיו עושה דבר מה- מי אני שאקבע בשבילו אם זה בסדר או לא?
אם המבוגרת בחבורה הביאה אוכל זה יכול להיות מסיבות של מגבלות תזונה, הרגלי אכילה, קמצנות, אולי כשרות. אין לי מושג מה הסיבות שלה, אבל היא יודעת מה היא בוחרת לעשות ולמה. היא תצטרך להתמודד עם ההשלכות והתוצאות במידה ותהיינה.

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
יש מסעדות שמאפשרות דברים כאלה ויש אחרות שרואות בתופעה שכזו עלבון וטבו. אז זה כבר לא "איך אני אראה זאת". מצב כזה עלול להסתיים במפח נפש גדול...

SupermanZW

Well-known member
יש מסעדות שמאפשרות דברים כאלה ויש אחרות שרואות בתופעה שכזו עלבון וטבו. אז זה כבר לא "איך אני אראה זאת". מצב כזה עלול להסתיים במפח נפש גדול...
זה משנה. אם לא עוררת תשומת לב לא ישימו לב, אם תעיר לה גם צוות המסעדה עלול לשים לב. עדיף להעמיד פנים שלא ראית או לנסות לעזור לה להסתיר את מה שהיא עושה כדי שלא ישימו לב.

אבי בן 1231

Well-known member
זה משנה. אם לא עוררת תשומת לב לא ישימו לב, אם תעיר לה גם צוות המסעדה עלול לשים לב. עדיף להעמיד פנים שלא ראית או לנסות לעזור לה להסתיר את מה שהיא עושה כדי שלא ישימו לב.

בכל זאת, אני הייתי מעיר, וכמו שכתבתי קודם בשקט ובלי לעורר תשומת לב, אם לא היתה מסלקת את האוכל שהביאה אני הייתי קם מהשולחן.

למעלה