ננסה שוב:

צקמן

New member
ננסה שוב:

אני מעוניין להגיע תביעה כנגד אגודת הסטודנטים על כך שלא סיפקו לי תעודת סטודנט בהיותי תלמיד מכינה קדם אקדמית(לפי החוק אני כן סטודנט, הם טענו שאני לא).
הכנתי כתב תביעה והכל, אבל הייעוץ לתביעות קטנות בבית משפט אמר לי שאני צריך לספק הוכחה "למה הם לא היו מוכנים לתת לי תעודת סטודנט, אולי יש תקנון או משהו".
אני באמת לא מבין - יש חוק, הם עברו על החוק, תקנה יכולה לעקוף חוק? מה זה משנה על מה הם התבססו אם אני מתבסס על החוק? למה אני צריך למצוא בכלל על מה הם התבססו???

אשמח לתשובה. כל העניין הזה באמת עושה לי כאב ראש.

אתה לא צריך להוכיח "למה" הם סרבו. אתה צריך להוכיח

שהם סרבו, ושהסירוב נעשה שלא כדין.
&nbsp
(אגב, אין לי מושג אם זה כן היה כדין או לא).

צקמן

New member
ובכן...

אין לי הוכחה ממשית שהם סירבו, אלא התכתבויות על גורמים אחרים במכללה על כך שהם מסרבים להנפיק לי.
הסירוב נעשה שלא כדין לפי החוק. לא יודע מה היה המניע שלהם לסרב.
&nbsp
הייעוץ בבית המשפט אמר לי שאני צריך לפנות אליהם בדואר רשום בבקשה לקבל בכתב את הסיבה בגינה דחו את הבקשה להנפקה. הם העלו את האפשרות שבית המשפט ייאלץ אותי לשלם 500 ש"ח אם לא אציג בפניהם הוכחה שכזו.
&nbsp
אתה מכיר גורם שיעבור על מה שכתבתי ויגיד אם זה בסדר או לא?

מור893

New member
הסיפור דיי פשוט

אתה מסתכל בתקנון של האגודה/מכללה רושם להם את הנזקים שנגרמו לך דורש פיצויי כספי שולח בדואר רשום ואחריי זה מגיש תביעה .

צקמן

New member
ושוב...

לא ברור למה להסתכל בתקנון של האגודה והמכללה אם אני פועל לפי החוק?
ההוא מבית המשפט ממש ערער את הביטחון שלי. אני מפחד על לשלם את הוצאות המשפט בגללו.

מור893

New member
תשובה

הבחור שמייעץ בבתי משפט לתביעות קטנות נמצא בניגוד עניינים מטרתו להוריד אותך מהסיפור הזה מכיוון שיש לחץ גדול בבתי משפט (השופטים והרשמים
עושים ביום סך הכל 5 שעות דיונים ). הכל שאלה של נזק בסופו של יום אם ניזוקת באלפי שקלים ויש לך הוכחות לכך ( ממה שאני זוכר זה רשום בתקנון ) ,
אך אם יש לך הוכחות אחרות זה גם נכון , כי ייתכן ובכתב ההגנה הם יצטטו איזה סעיף מהתקנון . אז תתבע ושיהיה בהצלחה אבל שים לב שאם מדובר בכמה מאות שקלים
אתה עדיין נמצא מול רשם ושופט שמרוויח 40 אלף בחודש ובשבילו מדובר בזוטות , כל מה שרשמתי זה דעתי האישית אני מופיע לא מעט בבתי משפט וזהו טבע האדם לצערי .

צקמן

New member
תגובה

סכום התביעה הוא הנזק+עוגמת הנפש ועומד על בערך 600 ש"ח.
אני השלמתי בגרויות במכינה קדם אקדמית, החוק טוען שאני סטודנט(ולכן זכאי לתעודת סטודנט ללא תשלום), האגודה טענה שאני לא סטודנט. אין לי התכתבויות עם האגודה עצמה, אבל עם סיו"ר האגודה הארצית ועם מזכירת הרקטור, התכתבויות שמדברות על כך שהם לא מוכנים להנפיק לי תעודה.
&nbsp
מספיק? ה500 ש"ח קנס האלה ממש מלחיצים אותי.

מור893

New member
על פניו על פי החוק נראה שהצדק עמך

על פי הקישור הזה http://www.kolzchut.org.il/he/תעודת_סטודנט
צריך לצוטט את החוק במלואו , אך עכשיו כמו שאמרתי בתגובה מעליי אם מדובר בכמה מאות שקלים ייתכן ועדיף לוותר , לא שאני מזלזל אני תמיד טוען דווקא שדין פרוטה או כדין מאה
ואם חברה טענה שאתה חייב לה 30 שקלים והיא טעתה היא חייבת לשלם פיצויים עונשיים מבחינתי של 50 אלף שקל .
אבל אתה צריך להבין את היריבות בבתי משפט שכאלה יושב שופט/רשם שמרוויח 40 אלף נטו בחודש גם שהוא דן באלפי שקלים הוא מזלזל אז במאות שקלים הוא בכלל לא מתייחס .
אבל בסופו של יום זאת החלטה שלך ושיהיה בהצלחה . אל תשכח שבנושא של עוגמת נפש יש מאמר באתר של מנהל הפורום , זהו גם סעיף שקשה לכמת אותו .

מור893

New member
פה נמצא החוק

http://www.nevo.co.il/law_html/law01/999_775.htm

זה הציטוט על פי סעיף 13
תעודת סטודנט
13. מוסד או אגודת סטודנטים מטעמו לענין זה, ינפיקו לכל סטודנט הלומד במוסד תעודת סטודנט, שתשמש לזיהוי הסטודנט לצורך מימוש זכויותיו לפי חוק זה (בחוק זה – תעודת סטודנט).
לא יודע מה זה תקנה שעוקפת חוק , בוא אני אתן לך גם טיפ אם אינך סגור על התביעה תוכל למשוך אותה אחריי כתב ההגנה ואם איני טועה גם לא תשלם הוצאות .
אל תהיה תמים המון חברות ותאגידים ואף אגודות עוברות על המון חוקים כדי שלא נממש את הזכויות שלנו , יש גם את נציב פניות של הסטודנטים שהאגודה ממנה ( אך שים לב זה מישהו מטעמה לכן הוא יכול להיות
מוטעה באינטרסים שלו והאגודה כיו יכול זה ארגון פוליטי ) .
אם תהיה מעוניין תוכל לעלות את כתב התביעה ונוכל לעזור לך ולכוון אותך בשמחה .

מור893

New member
תגובות לכתב תביעה , ך

קודם כל מומלץ למספר את הנקודות ולבחור במקומם סעיפים , מצב זה יקשה על כתב ההגנה לתת תגובה ראוייה ודבר זה יהפוך להיות לרעתך !!!.
כמו כן מומלץ בכל סעיף שיש בו ראיות מכריעות לצרף את ההתכתבות האוטנתית ולא לצטט רק במידה ואין כזאת התכתבות , כי בשלב זה ייתכן ותצטרך להביא עדים
למרות שזה טיפה מופרך אך מומלץ להביא ראיות חותכות . כמובן שעדיף לרשום מצ"ב מסמך ב שמתכוון לאותו סעיף כמובן .
עדיף לקצר את כתב התביעה , למרות שהכוונה שלך להראות עוגמת נפש אם תרשום בתאריך ככה , ובתאריך ככה השופט/רשם יבין שימים רבים התבזבזו על זכות שניתנה לך .
הטיפ שלי בנושא הוא שכל דיון הוא מאוד קצר ודווקא כתב תביעה גדול על סיפור דיי פעוט ( לא מבחינתי , כמובן אני אם הייתי רשם היית נותן פיצויים לדוגמה בנושא שכזה ) אך לרוב
הרשמים והשופטים שמרוויחים המון זה עניין פעוט .
כמו כן עדיף להוסיף בתחילת הדברים שאתה סטודנט ועובד בחצי משרה ומכלכל את עצמך כך השופט/רשם יתרשם שכל שקל חשוב לך ( טיפ ממני ) .
לא נכנסתי לדקויות הנושא , אני לא רוצה לערער לך את הביטחון אבל אני מאמין שכל כתב תביעה ניתן לתקן בצורה שתראה אמינה למערכת המשפט .

צקמן

New member
תודה על הזמן שהקדשת!

האם לדעתך יש מקום לשלוח את אותו דואר רשום שהיועץ בבית המשפט ייעץ לי לשלוח? ומהן אותן "הוכחות משפטיות" לדברייך?

מור893

New member
תשמע תמיד אני ממליץ לשלוח

התראה לפני הגשת תביעה שבו תרשום בקצרה את מה שקרה ואת מה שדורש כולל ציטוט החוק .

הוכחות משפטיות הכוונה היא צילום מייל אותנטי שבו התכתבת אם אותה מרצה , תאר לך מצב שיש בידייך הוכחה הם מכחישים
ואז אתה מגיע עם ההוכחה למשפט והשופט או שלא נותן לך לדבר או מנגד מסביר לך שהיית צריך לצרף זאת לכתב תביעה , באותו רגע
בתור תובע בתביעה ראשונה שהבטחון שלו לא בשמיים הוא יורד לאפס , או במצב הפחות גרוע את מתעסק בזה בשטויות ושוכח מהעיקר .

אם לא הבנת אז הדוגמא שלי היא כזאת :
סעיף ב) בתאריך ה-25.2 התכתבי עם מזכירת האגודה אשר אישרה בפניי ... להלן מצ"ב ההתכתבות מסמך ב . ומצרף אותו בסוף כתב התביעה כסימוכין .

למעלה