ננשכתי ע"י חתולה

ננשכתי ע"י חתולה

שלום,
היום בשעות הצהריים ננשכתי ע"י חתולה שהאכלתי מכף היד.
הנשיכה הייתה קטנה מאוד, לא רצינית, אך השן חדה מאוד וחשתי אותה ננעצת בבשר. אחרי כמה שניות ראיתי שיצא דם סימן שהייתה עמוקה מספיק.
עכשיו, החתולה היא גורה קטנה ומתוקה, נראת בריאה לחלוטין וכמו שציינתי הנשיכה באמת קטנטנה, אך בכל זאת- כמה דחוף לרוץ עכשיו ולהתחסן לכלבת? רק המגע עם הדם הוא מה שמטריד אותי.

תודה לעונים.

Saraswati15

New member
קרה לי גם... כמה שאלות

לפני כשנה וחצי ננשכתי קשות על ידי חתולה שלקחתי מוטרינר בתל אביב לאומנה בזכרון. החתולה היתה פראית ביותר, ועם מחלת חניכיים שטופלה. היא הצליחה להשתחרר מהכלוב באוטו באמצע נסיעה וקפצה עלי בזמן שנהגתי. במזל לא קרה כלום ועצרתי בצד, כשניסיתי להרים אותה מתחת לכסא הנוסע בה הסתתרה היא נעצה בי את שיניה החדות ושרטה עמוקות. הרגשתי שהביס שלה הגיע עד העצם בכף היד, ירד לי המון המון דם, וחיטאתי את זה אצל הוטרינרית אליה נסעתי בשארית כוחותי ועם חתולה משוחררת באוטו (שהרדימה זמנית את החתולה מתחת למושב הנוסע והכניסה אותה לכלוב) ולאחר פחות מיום התפתח לי שם זיהום. מאוד מאוד חשוב שתשימי לב אם יש כאבים או שינוי של צבעים במקום הנשיכה. אני הלכתי למר״מ (זה קרה בסופ״ש) והרופא נתן לי גם זריקת טטנוס וגם אנטיביוטיקה והפניה ללשכת הבריאות המחוזית, בה עברתי חיסונים כואבים נגד כלבת. החשש היה בעיקר מהזיהום בפיה של החתולה והחשש מכלבת היה חשש משני למרות שהיא היתה חתולת רחוב.
אם החתולה אינה מוכרת היא חייבת להיות או בהסגר 10 ימים או במקום בו היא נמצאת במשך 10 ימים כדי להבין האם פיתחה כלבת או לא. החתולה שנשכה אותי היתה באומנה בזכרון במשך 10 ימים ולא פיתחה כלבת, לכן חוסנתי לכלבת רק פעמיים או שלוש, מה גם שבילדותי חוסנתי בבית חולים לכלבת (גם אחרי נשיכה) ונאמר לי שהחיסון הוא לכל החיים.
בקיצור - לא נעים, מציעה שתעקבי אחרי מקום הנשיכה ותתייעצי עם רופא / וטרינר וכולי. הכל תלוי מי היא החתולה והאם מוכרת או פראית. לפי מה שתיארת זה מקרה אחר ופחות חמור אך מציעה לך לעקוב ....
בהצלחה...
בהצלחה...

מיההס

New member
חשוב לשטוף היטב את המקום

במים וסבון. ולעשות חיסון אנטיטטנוס. רצוי גם לא לומר מי החתולה שנשכה כיוון שאם תוכנס להסגר לא בטוח שתצא משם חיה.
כך אני נהגתי בהתאם לעצה של הווטרינר.

dimitrygo

Active member
מנהל
לפי מה שאת מתארת אין מה לחשוש מכלבת אבל בכל מקרה כדאי

לעקוב אחרי הגורה ולראות מה מצב בריאותה. אם אין לך חיסו טטנוס אז בכל מקרה כדאי לעשות אותו. וכפי שנאמר צריך לחטא את מקום הנשיכה ולעקוב אחרי המצב. אם המקום מתנפח מאוד ויש כאבים אז ללכת לרופא

למעלה