נסוי

נסוי

אני רוצה לעשות נסוי ולא יודע איך: אני רוצה לבדוק מה קורה, כשממגנטים רצועת מביוס. מי שיכול לעשות את הנסוי - אשמח אם יעשה ויגיד לי, מה יצא. מעבר לכך, אני רוצה לדעת מה הסבה לתופעות המוזרות הקשורות ברצועת מביוס, כמו מה שקורה כשגוזרים אותה.

פרויד

אני מבין את התאוריה של פרויד כך, שהמין כמו שפת מכונה של המוח, שאליה מתורגמת השפה העילית של חשיבה מודעת. מה דעתכם?

nsvd

New member
ידוע לי קצת על אנטי חומר

האנטי חומר (antimetter) הינו תוצר נלווה ומסוכן של מאיץ חלקיקים. האנטי חומר מסוכן בגלל שהוא המינוס שבא נגד הפלוס. אפשר לאמר שזה כמו שפלוס אחד ומינוס אחד יתחברו, משמע התוצר הסופי יהיה אפס- לכן חיבור של שני גורמים אלו הוא הרסני ויכול לגרום לתגובת שרשרת הרסנית מרמה של ננו מיקרונים עד שנות אור אין סופיות ,כלומר, הכל יושמד.

אחמס1

New member
אני מבין שקוונטים 3 לא למדו בזמנך

וגם כנראה לא קראתם מאמרים באנגלית. אנטי חומר (antimatter) זה השם הכולל לקבוצה של 12 חלקיקים: שלושה אנטילפטונים (פוזיטרון, אנטימיואון, אנטיטאו) שלושה אנטיניטרינו המתאימים להם, ושישה אנטיקוורקים. הם הפוכים במטעניהם לחומר הרגיל, אבל התחזית האפוקליפטית שלך מאוד לא במקום. אנהילציה (השמדה) זה לא התהליך היחיד שקורה כשחלקיק והאנטי שלו נפגשים, חוץ מזה שאנטיחלקיקים יורדים עלינו כמו גשם (למשל אנטימיואונים כתוצאה מקרינה קוסמית על האטמוספירה ואנטיניטרינואים מהשמש) ובכל זאת אנחנו שורדים.

sagima

New member
לא אמורים להיות

פי שתיים יותר אם יש סופרסימטריה?

אחמס1

New member
לא יודע אם פי שניים

גם ככה חלקיקים סופרסימטריים בדרך כלל לא נקראים "חומר" אז האנטי שלהם לא נקרא "אנטיחומר"
למעשה גם ניוטרינו זה לא ממש חומר, המיאון, הטאו והקוורקים s, c, b, t גם לא ממש מהווים חלק מעולם החומר, במובן הכימי.

אחמס1

New member
כמו שאמרתי, מבחינה כימית

אין להם משמעות, בגלל זמן החיים הקצר שלהם. למעשה זה יותר פילוסופי "איך מגדירים חומר" - אבל אטומים, מורכבים אך ורק מאלקטרונים וקוורקי u ו-d (ופוטונים וגלואונים). אפשר לייצר כל מיני "אטומים" אקזוטיים כמו פוזיטרוניום (מערכת אלקטרון-פוזיטטרון) או איזושהי מערכת קשורה של לפטון עם הדרון כבד, אבל הדברים האלה במילא דועכים מהר ואי אפשר לבנות מהם מנוע רקטי או לסנטז תרופות. לגבי חלקיקים סופרסימטריים - לפי המרצה שלי, חלקם לפחות אמורים להיות יציבים (וליצור ממש "חומר"). אז שאלתי אותה מה יקרה להם אחרי הניסוי, והיא אמרה שהם פשוט ייצאו לאוויר העולם, ואחרי כמה שנים אולי ידעכו לגרביטון (???).

מוח

איזה רעיון נורא היה למדען, להחליף מוח פגום במוח אחר. הרי זה בדיוק רצח. ברגע שלא יהיה לאדם אותו מוח, הוא לא יהיה אותו אדם וימות. זהות האדם נובעת מהמודעות שבתוך המוח. אני מקוה, שהמשטרה ובית המשפט לא ירשו את המעשה הנורא הזה.

אחמס1

New member
שלום יהודה

ברוך הבא. בפורומנו מקובל לשרשר הודעות. הכוונה היא שאם יש לך כמה הודעות / שאלות, אז במקום לפתוח הודעה חדשה עבור כל נושא - פותחים הודעה יחידה ואת ההודעות כותבים כתגובה אליה. חשוב שנקפיד על כך משום שבעמוד הראשי יש מקום למספר מוגבל של הודעות ראשיות, ואם כותב יחיד פותח כמה נושאים, אז הוא דוחף הודעות של גולשים אחרים לעמודים הבאים.

הסבה שלא שרשרתי

היא שההודעות עסקו בנושאים שונים לגמרי זו מזו. ככל שהבנתי, כל חלקיק ואנטי חלקיק משמידים רק זה את זה ולכן לא יגרמו לשרשרת השמדה. אני דוקא חשבתי על שמושים טובים באנטי חלקיקים כמו חלליות שטסות על אנרגית ההשמדה שלהם ומכשירים שמעלימות חומרים והופכות אותם לחומרים אחרים בעזרת אנטי מימנים, המפחיתים ממספר האטומים בפרודה.

כי

רצועת מביוס היא כביכול דו ממדית, שני הצדדים שלה מחוברים ויש לה רק צד אחד. לכן מענין אותי, מה יקרה אם נמגנט אותה, כי למגנט שני קטבים מנוגדים. מה זה בקבוק קליין?

the YOOK

New member
ואיך בדיוק "תמגנט" רצועת מוביוס?

השדה המגנטי נוצר סביב מטען שנע, או במילים אחרות סביב זרם. אין דרך ליצור זרמים לאורך כל הרצועה שיהיו באותו כיוון (זרמים מעגליים), לכן אני מניח שאם תנסה תקבל שיווי משקל כלשהו כאשר מתישהו העניין מתהפך שם... אם מסתכלים על זה בגישה כזו אז אין בעיות באינטואיציה...

AnarchistPhilosopher

Well-known member
אני לא בטוח שאי אפשר להזרים זרם בתוך רצועת

מוביוס. דבר ראשון, זה לא מוגדר טוב, יש לך פה שכבה, לא נראה לי שתוכל לייצר טבעת מוביוס באמצעות תיילים. לכן בשכבה הטבעת תתפצל לשני זרמים. זה בכל מה שאני חושב כרגע, יכול להיות שאפשר לייצר רצועת מוביוס באמצעות תיילים.

למעלה