נסו לזהות את המילים

ספרן

New member
בתור אחד שלא ממש יודע אידיש...

אבל מבין לא רע... בער = דב צעיין (או איך שכותבים זאת ) - שיניים כנראה גם חסיד בחי"ת ותורה בתי"ו - לא ממש אידיש... ולא יותר מזה ...

נחמד

א- אנ אויגל = נשר ב- א בעהר = דב. ג- א גלאס = כוס שתיה ד- א דאך = גג. ה- אנ האק = גרזן. ו- א וואלד = יער. ז- א זון = שמש. . . פ- א פון = דגל צ- צעיין = שיניים. ק- א קאם = מסרק. ===== בספק. ר- רקלאמע = מודעה. ש- א שווארצער = כושי. ת- א תלמיד חכם. י

איזה גן עדן היה שם

זה נראה לי מאוד נחמד להיות ילד קטן שלומד ככה יידיש, עם תמונות והסברים. אני פשוט מקנא בילדים הללו.

אז בוא נסיים את המלאכה

אחרת אנחנו צפויים שלא לעבור את הפסיכומטרי, לכתה א´
ס- סמובר = מתקן לתה. פ- א פלוט = גדר. מה מצבי עכשיו יידישיסט. "עובר" ? או שעולה כתה אך לא ...

zimes

New member
../images/Emo6.gif אני אנסה ללכת על הרוסית:

ז - זון (עוד לא כתבו את זה?) ס - סאמאוואר (ככה כותבים?) פ (רפה) - דגל - (אני לא אכתוב, מחשש לביזוי עצמי) ר - א ראמע (ניחוש הסבה מרוסית)

צודק zimes

ר- א ראמע = מסגרת (גם באידיש לא רק ברוסית) אני כתבתי סמובר (סאמאוואר) הקדמת אותי בדקה. א - זון = שמש. כתבתי.

grinberg

New member
עכשיו התור שלי

א - אָדלער (נשר) ב - בער ג - גלאָז ד - דאַך ה - האַק ו - וואַלד ז - זון ח - (חתונה) ט - טורעם (מגדל) י - (ייִגל (קיפוד)) כ - (כּאָף (ראש)) ל - לויפן מ - מענטש נ - נאָז ס - ? ע - (ענגל (מלאך)) פ - פאָן פּ - (פּאַרטישן (באנגלית מחיצה)) צ - ציינער ק - קעמל ר - ראַם ש - שיף ת - (תלמיד חכם) הוספתי בכלל משהו?

למעלה