נסחפתי - סדום דימונה מרחק מרתון אך עושים את זה הכי פשוט

ariasdo

New member
נסחפתי - סדום דימונה מרחק מרתון אך עושים את זה הכי פשוט

בשבוע הקודם היה פוסט בפורום בנושא פונדו ים המלח ודובר שם על העלייה מצ' הערבה .
תחזית מזג האוויר לסוף השבוע הייתה גשום בצפון ובמרכז אבל בדרום ובערבה התחזית נוח עד נפלא .

בחמשי בלילה גיבשתי את ההחלטה לרדת לדרום יצאתי בשישי 700 מהבית כרכור לדימונה , בפרץ סנטר חניתי מול ארומה . השעה הייתה 09.20
התארגנתי, שירותים ,קפה מאפה , וירדתי לתחנה מול הסנטר , עליתי על קן 397 אגד שמתוכנן לצאת ב 09.56 האוטובוס הגיע ב ~10 ירדתי לצומת הערבה עלות 19 ₪ ( אופנים מכניסים לתא המטען )

השיקול לרדת באוטובוס מכמה סיבות :
חיסכון בזמן בסיטואציה שהייתי והשעה כבר 10 בבוקר .
הירידה מסוכנת אין שולים ,בשישי כמות המובלים והמכניות היורדים לאילת פי 3 , מאשר עולים זה מהתרשמות ראיה . (יכול להיות שבעבר ירדו פחות מכוניות .)
והכי חשוב אני לא אוהב ירידות במיוחד כאלו ארוכות ומסוכנות הנהגים חסרי סבלנות במיוחד בירידות .

הגעתי לצומת הערבה משם רכבתי לתחנת הדלק , יש שם מנטה אכלתי משם רכבתי לסדום התחלת רכיבה 11.00 כ 8 ק"מ עד אזור המפעלים זה משמש לחימום . הסתובבתי ומשם מתחילים .

מצורף גרף המראה שהכוונה מרחק מרתון זה 42 ק"מ עד דימונה מזג האוויר היה נפלא ממש נוח .
אבל רוח חזקה כל הדרך מול הטיפוס דבר שמוסיף קושי משמעותי לטיפוס הפרש הגבהים על קטע הטיפוס הרלוונטי זה 770 מ' על אורך של כ 14 ק"מ 5.5% שיפוע ממוצע הטיפוס מתחיל כ 4 ק"מ לפי צ' הערבה .
( יש קטעים של 10% וקטעים של 4% אבל אין מנוחות כל הזמן הכיוון למעלה והרוח החזקה מול הפנים זה תוספת של 2% לפחות לממוצע .

מבחינת מים היו לי 2 בקבוקים גדולים על האופנים ובקבוץ קטן חרום בחולצה , בקיץ זה לא מתאם ולא מספיק .

בגלל שהעלייה ארוכה ואני רגיל רק ל עליות קצרות תלולות עם קירות החלטתי להוריד הילוכים מהתחלה ורכבתי על 39/22 ו 39/25 מבחינתי זה הילוכים קלים לרמת השיפוע שיש שם , אבל זה הייתה החלטה נכונה בגלל שהעלייה ארוכה מאוד .14 ק"מ עשיתי ללא עצירות .

ברכס עשיתי הפסקה אכלתי לקחתי ג'ל ולבשתי מעיל רוח דק שנושם , למעלה הרוח הייתה חזקה מאוד , המשך הרכיבה זה גבהות מעצבנות כ 28 ק"מ עד דימונה , מעוד שמחתי לראות מרחוק את עמוד השלט של פרץ סנטר הגעתי עייף בשעה 14.00 .
בצ' רותם התחלתי לפנטז על פסטה איטלקית עשירה , בסוף התנחמתי בנקניקיה וקולה בקיוס יילו בתחת הדלת , החניות במתחם פרץ סנטר נסגרות בשעה 14.00 בימי שישי .

סה"כ נהניתי מאוד היה טיול מוצלח ללא תקלות צריך גם מזל הכל זרם ב17.00 הגעתי בחזרה הביתה זה אחלה מסלול קצר אבל קולע .

העלות כספית :
נסיעה ברכב כרכור דימונה וחזרה דלק - כ 200 ₪
קפה וגלידה ב סי אספרסו כביש 6 בהלך ושוב - 35 ₪
קפה וסנדוויץ' בארומה פרץ סנטר - 36 ₪
אוטובוס מדמונה לצומת הערבה - 19 ש"ח
סנדוויץ' וקולה במנטה תחנת הדלק ב צ' הערבה – 20 ₪
נקניקיה וקולה ביילו תחנת הדלק בדימונה - 20 ₪
-----------------------------------------------------------------
סה"כ 330 ₪ וזה ללא ארוחת צהרים
בנוסף הכנתי גיבוי למקרה תקלה שאני לא יכול לטפל מוניות דימונה עם מפעלים 220 ₪
מדימונה לצ' הערבה ועלות לפי פרופורציה מנקודה אחרת במסלול .

אריה סדובניק

ariasdo

New member
זה רק אם משתמשים - התיחסות לנסיעה המקסימלית של 85 ק"מ

ariasdo

New member
תודה לצופים - לצורך ק:מ אני משווה את העלייה הזו למקום מוכר

העלייה המוכרת היא מקיבוץ דן עד הרכס בנווה אטיב יש כ 14 ק"מ והפרש הגבהים זה כ 800 מ' שיפוע ממוצע כ 5.7% .

ההבדל בקושי זה נתוני הרוח מול הפנים בערבה ( תלוי ביום ) הרוח ממול חזקה מאוד , זה תוספת לקושי לפחות 2% לממוצע , ובקיץ או ביום חם יש ההשפעה נוספת על הקושי .
בגדול לדעתי זה יותר קשה בדרגה אחת מהקטע של דן נווה אטיב ,

בערבה הכביש טוב אבל אין שולים ובמקומות התלולים יותר בסיבובים הוסיפו מסלול למשאיות אטיות .
אני הרגשתי די בטוח בעלייה וקבלתי סימני עידוד מכל רכב שעלה וירד .

החלק הקשה במסלול היה רכיבה מול הרוח חזקה מהרכס עד דימונה .

אריה סדובניק

ariasdo

New member
זה בעיה שחם כנראה אין רוח שקר ונעים כנראה יש - אז עדיף רוח .

YotamKa

New member
ישנם ימים ללא רוח חזקה. יום ו' יום של כניסת מערכת

חורפית לישראל היה מועד לפורענות.

למשל יום קודם יום חמישי נשבה רוח מזרחית ואז היית חוסך סנדביץ ואולי נותן בעצמך למישהו שירות של מונית.

Dov_s

New member
להוציא 111 ש"ח על סנדביצים בתחנות דלק לשעתי רכיבה קצת מוגזם

בכלל עדיף להגיע עם משהו פחות תעשיתי מהבית.

ariasdo

New member
זה עבור יום שלם (קפה קולה גלידות סנדביצ'ים ) בדרך כלל ...

עולה לי הרבה יותר הפעם יצאתי ממש בזול .
כדי שיבואו איתי רוכבים לרכיבות במסלולים תלולים מאוד בצפון , אני מנסה לפתות אותם , בארוחת צהרים במסעדה .
גם אז רק החברים הרוסים שאוהבים לאכול מגיעים ומקבלים הכול כלול .

בהזדמנות זו מי שיבוא לטיולים שלי לא השאר רעב .

בסוכות עשיתי טיול בצפון לעלייה הקשה בארץ ( עין קניה נבי אליה ) הצטרפו אלי בנוסף לחברים גם 2 רוכבים שהגיעו מחול לחופשה בארץ , היו בצימר בצפון .

הם רצו לאכול ב .Fancy restaurant .
לקחתי אותם לישוב נימרוד למסעדת קדירת המכשפה והחלבן מקום יפה ויקר , למזלי הם הזמינו .

הרכיבה הזו בדרום יצא ספונטני ברגע האחרון לא הספקתי להכין כלום לדרך .

אריה סדובניק

למעלה