נסיון בהכנת גבינת שקדים אפויה
קודם כל חנכתי את הבלנדר ששכב אצלי הרבה זמן לכבוד טחינת שקדים פרוסים. הבעיה הייתה שהבלנדר לא טחן את מה שנמצא מלמעלה אלא רק הסתובב במקום. כל פעם הוצאתי עוד חלק של שקדים ושום כדי להקל על הטחינה אבל שום דבר לא זז. הוספתי מים ושמן כל פעם אבל זה לא עזר לטחינה. עדיין סכין הבלנדר טחנה רק מה שמתחת לסכין וזהו. עזרתי לטחינה בזה שכל פעם ניקיתי מהדפנות ודחפתי לכיוון הסכין. משהוא יודע להסביר לי למה זה?
לאחר מכן העברתי למעבד מזון וגם לו היה קשה לטחון אז הוספתי עוד קצת מים. (נזהרתי מלהוסיף הרבה בשביל לחסוך את שלב בד גאזה והשארה במקרר) לבסוף טחן לא רע. אח"כ גיליתי שהכמות גדולה מידי בשביל להכין גוש אחד. שימנתי תבנית אלומיניום וכידררתי ל"קציצות" עבות. שימנתי תוך כדי גם את "הקציצות". אפיתי בתנור שחומם מראש 180 מעלות ל45 דקות. התוצאה לא הייתה מספקת. חיכיתי שהחלק העליון יהיה חום וכך היה, מבפנים העיסה לא הייתה יבשה אבל לא עסיסית.
בהמשך תמונות.
קודם כל חנכתי את הבלנדר ששכב אצלי הרבה זמן לכבוד טחינת שקדים פרוסים. הבעיה הייתה שהבלנדר לא טחן את מה שנמצא מלמעלה אלא רק הסתובב במקום. כל פעם הוצאתי עוד חלק של שקדים ושום כדי להקל על הטחינה אבל שום דבר לא זז. הוספתי מים ושמן כל פעם אבל זה לא עזר לטחינה. עדיין סכין הבלנדר טחנה רק מה שמתחת לסכין וזהו. עזרתי לטחינה בזה שכל פעם ניקיתי מהדפנות ודחפתי לכיוון הסכין. משהוא יודע להסביר לי למה זה?
לאחר מכן העברתי למעבד מזון וגם לו היה קשה לטחון אז הוספתי עוד קצת מים. (נזהרתי מלהוסיף הרבה בשביל לחסוך את שלב בד גאזה והשארה במקרר) לבסוף טחן לא רע. אח"כ גיליתי שהכמות גדולה מידי בשביל להכין גוש אחד. שימנתי תבנית אלומיניום וכידררתי ל"קציצות" עבות. שימנתי תוך כדי גם את "הקציצות". אפיתי בתנור שחומם מראש 180 מעלות ל45 דקות. התוצאה לא הייתה מספקת. חיכיתי שהחלק העליון יהיה חום וכך היה, מבפנים העיסה לא הייתה יבשה אבל לא עסיסית.

בהמשך תמונות.