נסיון ההצלה הנוכחי שלי (גור אומלל) ובקשת עזרה

נסיון ההצלה הנוכחי שלי (גור אומלל) ובקשת עזרה

נתקלתי בגור הזה במקרה לפני שבוע ומשהו.
בן 3 חודשים בערך במצב ממש נורא, הוא פשוט שלד כתוצאה משילשולים בלתי פוסקים. בגלל שרבץ בצואה של עצמו העור נצרב, זו הסיבה שאין לו פרווה בכפות הרגליים.גם כל איזור הישבן ממש מגורה.
הוא לא קרוב לבית שלי ומאז נתקלתי בו אני רוכב אליו במיוחד 3 פעמים ביום ו-ואללה זה לא פשוט (אני משתדל שיהיה מירווח הגיוני בין תרופה של בוקר ותרופה של ערב ככה שיוצא אליו מוקדם בבוקר וכמה שיותר מאוחר בערב).
כמובן שהוא נמצא בצמוד לפחי זבל עם עוד חתולים ואני מאכיל שם את כולם..

הדבר היחיד שהוא מסכים לאכול זה פחיות של ID , שזה מזון רפואי שאמור לסדר לו את הבטן (קניתי לו את האוכל גם בגירסה היבשה אבל הוא סירב לאכול).
אני נותן לו גם אנטיביוטיקה פעמיים ביום, וגם נתתי לו תילוע ופירעוש.
כמובן שאני מפרסם אותו בפייסבוק שלי בתקווה שמישהו יאמץ או לפחות יקח את הפרוייקט של אומנה+חיפוש בית כי אני עצמי ממש ממש עמוס.
אם מישהו יכול לעזור לי בתרומה על מנת שאקנה עוד פחיות של ID אני ממש אודה לו.כל פחית עולה 10 שקלים וזה נגמר מהר.
אפשר להתקשר לחנות הקבועה שלי מגה פט ולתת תרומה בסכום שתבחרו לעודד הכטמן.גם תרומה של עשרים שקל עוזרת מאוד! (ישר אלך לשם ואקנה שתי פחיות, נשארה לי רק אחת).
המספר של מגה פט 08-9979799
אם תרמתם ספרו לי אחר כך בהודעה פרטית כמה נתתם.
תודה רבה בשמי ובשמו

וזו הסביבה המסריחה בה הוא נמצא

(הוא שם מאחורה מימין) והחברים שלו אותם התחלתי להאכיל

ארמורגם

New member
חייבים לעורר את העיריה שלכם לעקר ולסרס

המצב בעיר נראה זוועה.
מה אפשר לעשות בעניין?

ואללה לא יודע

אבל זה המצב פה, ליד כל פח תמצא חתולים שבורים.
השיטה של העירייה להתמודד עם זה היא לעשות פחים מוטמנים אליהם אין לחתולים גישה, מעלימים אותם בהרעבה

גורדיאן

New member
יש אתרים שמתמחים בעצומות,

אם אני לא טועה לאחד מהם קוראים 'עצומה'.
אתה יכול לפתוח שם עצומה, לפרסם את זה בפורומים ובפייסבוק.
אם לא יועיל לא יזיק - עיריות לא נוטות לעשות משהו בלי לחץ ציבורי.

אתה צודק בעניין הלחץ הציבורי

פשוט בנקודת הזמן הספציפית הזו אני כל כך שקוע במליון פרוייקטים חתוליים (פלוס חרא בחיים האישיים) שאין לי את המשאבים הנפשיים/אנרגיות להתעסק עם זה כמו שצריך על מנת להזיז משהו

גורדיאן

New member
עם כל הכבוד לעשייה שלך קח בחשבון

שאתה מטפל בסימפטומים במקום בבעיה עצמה, הרי אף אחד חוץ מהעירייה לא יכול לטפל בחתולים של עיר שלמה.

אני מודע לעניין מצויין

ויש בעיר שלי עוד כמה פעילים קצת יותר מיומנים ממני בבירוקרטיה ודיבור עם הרשויות, אני בנתיים מתרכז בלהציל חיים (וגם למנוע, עם עיקורים/סירוסים)

ארמורגם

New member
יש בעיר עמותה רצינית כמו "באר שבע אוהבת חיות"?

לא מצאתי דרך ליצור איתם קשר, רציתי לקשר אותם ל"כפר סבא אוהבת חיות" שממש עשתה מהפכה בעיר מבחינת חתולי הרחוב. יחסית לערים אחרות שביקרתי בהן, המצב בכפר סבא הכי טוב שראיתי מהבחינה הזאת.
&nbsp
העמותה פועלת בשיתוף העירייה, שמעבירה לה את הכספים שמיועדים לעיקור וסירוס חתולי רחוב שהעירייה עצמה מקבלת ממשרד החקלאות. העמותה משמשת כזרוע הביצוע של העירייה בתחום הזה, וכולם יוצאים נשכרים.

בתחילת דרכי כפעיל למען חתולים

בתמימותי חשבתי שיש פה עמותות ויש למי לפנות ואז באה ההתפכחות והבנתי שמי שרוצה להציל פה חתולים עושה את זה לבד ועל חשבונו.
לפי מיטב זכרוני גם לעמותה שציינת פניתי ולא קיבלתי עזרה.
לא בא אליהם בטענות הם בטח עמוסים עם תקצוב של כלום.
העזרה היחידה שקיבלתי מהם זה מישהי שעבדה שם ואימצה ממני גור ..

Dancer15

New member
אני מתנדבת בכפר סבא ורעננה אוהבות חיות מזה 4 שנים

מה שאני כותבת כאן זה על דעתי בלבד ולא מטעם העמותה.
העמותה פועלת כעמותה עירונית קטנה ואינה עמותה ארצית (כמו תל"ל). אין ביכולתה של העמותה לקחת על עצמה חתולים מערים אחרות. החתוליה אכן מסודרת אך עמוסה בחתולים המאושפזים שם לצורך טיפולים רפואיים שלאחריהם הם משוחררים חזרה לרחוב. יש שם גם חתולים שלא מוחזרים לרחוב כי הם לא ישרדו שם בגלל מום כלשהו, עיוורון, מצב גופני ירוד וכו'.
בעיר כפר סבא עצמה יש מאות אנשים שמאכילים חתולי רחוב על חשבונם הפרטי ולא במימון העמותה.
כל פעילי העמותה (כולל רו"ח, עו"ד) הם מתנדבים ואין אפילו פעיל אחד בשכר (שלא כמו בעמותות ארציות מבוססות). בנוסף לחתוליה, העמותה גם לוקחת חסות על הכלבים שמגיעים לכלביה העירונית ברעננה, מקיימת ימי אימוץ כל שבת, מממנת פנסיונים, בתי אומנה, טיפולים רפואיים, שיקום וכו' עבור כלבי העמותה. לא כ"כ ברור לי למה מצופה מעמותה קטנה כמו שלנו לממן פעילות של עמותה או אדם פרטי בעיר אחרת כאשר אנו עצמנו קורסים תחת מבול הפניות אלינו.
אגב, העמותה קמה לפני 13 שנה בגלל מצב החתולים ועתי בכפר סבא. העירייה ביקשה להרדים חתולים בגלל הריבוי הטבעי שלהם שגרם למטרד. עם הקמת העמותה, העירייה משתפה פעולה באופן מעורר כבוד ודואגת לממן עיקורים וסירוסים של חתולי רחוב על חשבונה.
וכן, גם זה עדיין לא מספיק. ואנחנו המתנדבים משלמים מכספנו למימון רכישות של העמותה למען בעלי החיים. אנחנו מסיעים כלבים לוטרינר לטיפולים, דואגים לתרומות של מיטות ושמיכות לכלביה וכו'

זה מופנה אליי?

בזמנו ממש לא חשבתי שמישהו יממן אותי (בזמנו בכלל לא היו לי ההוצאות של היום) פשוט חשבתי שאם יש חתול במצוקה יש לאן לפנות ואז הבנתי שאין.
כמו שכתבתי לי אישית אין טענות לעמותה פה בבאר שבע, הבעיה היה בעירייה שכל הנושא לא מזיז לה

Dancer15

New member
כתבת: "פניתי לעמותה ולא קיבלתי עזרה"

משמע ציפית לעזרה כלשהי.
לטעמי, יותר נכון לפנות לעמותה ארצית מבוססת ולא לעמותה קטנה עירונית.

בן אדם כמוני, או כמו שהייתי בתחילת דרכי

לא יודע מה זה עמותה גדולה או קטנה ומי ממומן על ידי מי, הגיוני שחשבתי שאם יש עמותה בשם באר שבע אוהבת חיות אז שיעזרו אם נתקלתי באיזה חתול גוסס.
שיטפלו, שיאספו אותו או לא יודע מה.
אחר כך כבר הבנתי איך עובד העסק ושאם אני רוצה שהחתול ישרוד אני צריך לעשות את זה בעצמי

גורדיאן

New member
צורת מחשבה הגיונית בהחלט,

זה שהמציאות לא ממש הגיונית זה סיפור אחר...
אני מתאר לעצמי שרוב האנשים עברו את השלבים האלה, גם אני בפעם הראשונה שנתקלתי בבעיה כזאת התקשרתי לווטרינר העירוני, כמובן שלא ממש קיבלתי שם עזרה.
לאחר זמן הבנתי שאני לא יכול לעזור לכל החתולים בסביבה שלי, אז פצחתי במסע נידנודים והצקות לווטרינר העירוני, עם צלצול שבועי לברר מתי הם באים לטפל בחתולים בשכונה שלי. לאחר כמעט שנה שלמה השם שלי כבר היה מוכר שם היטב והם התקשרו אלי כדי לתאם הגעת לוכד חתולים שתפס בערך 15 נקבות וזכרים והעביר את כולם לטיפול, לאחר מכן התחלתי לטפל בזה בעצמי אבל זה רק 1 או 2 חתולים בשנה, האוכלוסייה העיקרית כבר מטופלת וזה ניכר היטב.
אני לא יודע אם זה עזר אבל צילצלתי לא רק ישירות לווטרינר העירוני אלא גם למוקד העירוני, ידעתי מראש שהם יפנו אותי לווטרינר אבל לא היה איכפת לי, העיקר שבעירייה עצמה היה רשום שאזרח/ים מתקשרים ומתלוננים על חוסר הטיפול בחתולים, במוקדם או במאוחר זה מגיע לדרגים הגבוהים בעירייה ומשפיע שם, הרי כל ראש עיר רוצה להיבחר מחדש.

ארמורגם

New member
כנראה הודעתי לא הובנה כהלכה

לא התכוונתי שעמותת "כפר סבא אוהבת חיות" תממן או תיקח חסות על חתולי באר שבע.
סה"כ ציינתי את העמותה כדוגמא טובה כיצד עמותה עירונית יכולה לעבוד בשיתוף פעולה עם העירייה לטובת חתולי הרחוב ולהביא להצלחה מתמשכת.
&nbsp
הצעתי לעמותה רצינית מבאר שבע לקחת דוגמא מההתנהלות של העמותה מכפר סבא.
אם ישנה כזאת עמותה, אשמח לקשר בין בעלי העמותות כדי שיחליפו ביניהם ידע מעשי.
התקציב צריך להגיע ממשרד החקלאות ו/או מכיסי העירייה (כלומר מכספי הארנונה של התושבים שבתמורה יזכו לעיר נקיה יותר).
&nbsp
זה הכל.

למעלה