נסיון להחיאת הפורום

דדיחתם

New member
נסיון להחיאת הפורום

תודה לORLU שביקשה ממני לחזור לפורום. ובכן, כתבתי שתי הודעות בזמנו שלא זכו לשום היענות. אצרף אותן שוב, ואולי תוסיפו עוד שמות. זה יכול להיות נחמד : אגב, אלו מפורסמים ישראלים שמוצאם הונגריה (כולל טרנסילבניה וכו´) אתם מכירים ? טומי לפיד, אפריים קישון, דוש, זאב, צבי הנדל (אבוי אך זו האמת), שמואל הלפרט, דני נווה, מיכל אמדורסקי, אלכס גולדפרב כמדומני, יוסף פינק, פרופ´ יהודה בלום שהיה שגריר באו"מ, ישראל כץ (שוב אבוי), פרופ´ מ"צ קדרי שהיה רקטור אונ´ בר אילן, פרופ´ יהושע בלאו, רוברט מקסוול, השחקן אברהם רונאי, אביגדור המאירי, שר האוצר לשעבר יעקב נאמן, הרב יהודה עמיטל מנהיג מימד, מירב מיכאלי (סבה היה קסטנר), אברי גלעד, וכמובן יש לא ישראלים מכיוון שלא הספיקו : הרצל, נורדאו, חנה סנש. ומי שלמד מתמטיקה/מחשבים וודאי שמע על ארדש וסקרש (לפחות אחד מהם היה יהודי). מישהו שנזכרתי בו ושמעתי שהוא מטרנסילווניה : השר לשעבר מיכה חריש. נראה מי מצליח לצרף הכי הרבה !

דדיחתם

New member
ועוד משהו

אולי כל אחד יכתוב את כל שמות המשפחה והמקומות הקשורים אליו ?

טומי*

New member
דדיחתם ברוך השב לפורום ...../images/Emo45.gif

תשמע לא נשארו אנשים כמעט, האמת שכרגע אני לא זוכר כמעט אף אחד אולי אשאל עוד אנשים.מה שכן ישנם רופאים מפורסמים כמו פרופסור נאמט רופא עיניים בכיר.מה שכן ניזכרתי גם שאשתו של רהמ"ש שלנו לילי שרון ז"ל היתה גם הונגריה.אני צריך זמן לחשוב.מקוה שאחרים/ות ידעו יותר ממני

דדיחתם

New member
אני בטוח שנשארו עוד אנשים

הנה : לא ידעתי על לילי שרון. גם חמו של טומי לפיד הוא הונגרי - דוד גלעדי, שהיה עיתונאי במעריב (בכלל אם שמתם לב היו במעריב המון הונגרים : גלעדי, לפיד, דוש, זאב). כיום הוא בן 94 כמדומני. מכאן שיאיר לפיד הוא הונגרי מכל הצדדים, והוא גם היה כותב על משפחתו ההונגריה הזללנית ועבת הבשר כתוצאה מכך. אגב, מישהו שמע פעם את המערכון ההורס של רבקה מיכאלי ויוסי בנאי - הוא מתקשר והיא ההונגריה עונה לו והוא לא מבין מה היא אומרת - מצחיק לאללה.

דדיחתם

New member
פרקש

כשאני חושב על זה, כל פרקש הוא הונגרי, שהרי פרקש זה "זאב" בהונגרית, לכן ניתן לצרף את : 1. ראש אמ"נ האלוף אהרון זאבי (פרקש). הוא מטרנסילווניה, ואכן יש לו טיפ טיפה מבטא. 2. נחמן פרקש, הפושע האגדי של שנות ה-50. 3. פרקש הסמל מ"טירונות" - סתאאם. אגב, הנה נושא לדיון - אגב מבטאו של ראש אמ"נ - שמתם לב שלא בכל הונגריה יש אותו מבטא ? מי שממרכז הונגריה - יש לו מבטא הונגרי מלעילי קלאסי. מי שמטרנסילווניה - יש לו מבטא שבאוזני הוא חצי הונגרי וחצי רומני. מי שמצפון יוגוסלביה, כמו טומי לפיד, מבטא אחר.

טומי*

New member
בקשר למבטא ההונגרי..../images/Emo9.gif

אני מכיר אנשים יוצאי הונגריה שאין להם מבטא הונגרי בכלל האמת שגם עלי לא כל כך יודעים שאני הונגרי. נזכרתי ביוחנן זאריי גם הונגרי, זה המלחין.למעשה גם בהונגריה עצמה ישנם כל מיני מבטאים תלוי מאיפו הבן אדם.למשל לאלו מהעיר סגד יש מבטא מוזר.

דדיחתם

New member
לי דווקא יש אוזן רגישה

אני מבחין גם בשמץ של מבטא, אך לא תמיד אני קולע. דוגמא לקליעה שהייתי המום מההצלחה של עצמי לגביה : היתה לי מרצה עם מבטא מוזר. לפי שיטת האלימינציה שאלתי אותה האם היא ממולדבה, ואכן צדקתי (מובן שאלה שאמרתי להם את זה לא ידעו בכלל איפה זה) דוגמא לפספוס : היה לי מרצה עם מבטא שנשמע לי כטרנסילווני. שאלתי אותו האם הוא משם, והוא אמר לי שטעיתי והוא מבוקובינה, לא כ"כ רחוק משם.

jojo4

New member
עם התמצאות כשלך קשה מאוד

להעשיר את הרשימה.....אגב בפעם הקודמת חיפשת .מצאת?

דדיחתם

New member
נזכרתי בעוד אחד

אדיר מילר! אימו היא הונגריה (למרות שחשבתי בהתחלה שהיא רומניה או פולניה).

lili5

New member
גם כרמית גיא

עד כמה שידוע לי היא ממוצא הונגרי. תקנו אותי אם אני טועה. יש עוד כמה ידוענים ששמם דוקא נשמע כשם מזרחי אבל אני מזהה שזהו שם הונגרי דווקא למשל: גיל קופטש, מיטל דוהן, מישהו ממגן דוד שם משפחתו מנדולה(שקד בהונגרית). יום טוב לכולם !

טומי*

New member
כרמית גיא אומנם ממוצא הונגרי...

ישנם עוד כמה בקול ישראל כמו מיכאל מירו למשל

וינונה

New member
שכחתם לגמרי את הסיבה שכולם ישר´

תיאודור הרצל כמובן.

orlu

New member
ממש כך ונונה,הוא יהייה האורח

הראשון כאן.....