נסיון לפינה חדשה: "בין המילים"

• פותח הנושא RTur
  • פורסם בתאריך

RTur

New member
נסיון לפינה חדשה: "בין המילים"

אני מנסה להפעיל פה איזו פינה חדשה בפורום, אני מקווה אבל שתהיה פה היענות מצדכם.. ילך ילך, לא ילך אז נוותר עליה.. אוקיי אז לפינה אני קורא "בין המילים" על שם השיר של בטי.. (הגיוני לא?) ובכן - בפינה זו יוצג כל פעם שיר אחר של בטי ומה שאתם בעצם תצטרכו לעשות זה לכתוב את הפרשנות הכי הזויה שאתם יכולים להעלות על הדעת לאותו שיר.. זה יכול להיות על כל השיר או על קטע ספציפי מתוכו - המטרה הסופית: שיצא הזוי ומצחיק ולא קשור
אני יכול להראות לכם דוגמא שפעם עשיתי פרשנות לשיר של מירי מסיקה - מאמי (מישהו אמר בצחוק שאולי זה שיר על נינט.. אז לקחתי את המילים ובאמת פרשנתי אותם כאילו זה על נינט חחח): http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=1324&msgid=93066308 אז בתור סיפתח - השיר הראשון שאתם מתבקשים לפרשן הוא: מהפכה קטנה

ADVAM4

New member
אוקי../images/Emo13.gif

זה דווקא שיר שיש לי עליו משהו:) ששמעתי את הדיסק "נסה אותי" אז "מהפכה קטנה" דיי נעלם לי,אבל אז היה איזה יום ששמעתי את כל הדיסק,ופתאום המילים של השיר הזה מאוד מאוד התחברו לרגע שהייתי בו.. לא יודעת,אין לי הרבה מה להגיד עליו,הוא פשוט מתחבר,ואיך אומרים "הוא בא לי בטובבבב" [=' פינה טובה ארתור
איך בצבא?

21profile

New member
למצוא משמעות מצחיקה ל"מהפכה קטנה"?

אני אנסה: טוב, זה ברור...מהפכה קטנה...דגלים דוהים...ססמאות... די ברור שהשיר נכתב על נסיון למהפכה חברתית-כלכלית, על ידי אחד המנהיגים, נסיון, שלאחר מאמצים רבים ואנרגיות מבוזבזות, פשוט כשל. המנהיג מתאר בשיר את ההשפעה של הנסיון לחולל מהפכה, על חייו האישיים- הוא מתנצל בפני בת-זוגו על כך שהתמסר לשינוי בכזו טוטאליות, ותוך כך אולי התרחק ממנה,ואף זנח אותה, ומתאר את אופיו, מה שנהיה ממנו, והוביל אותו לעשות מה שעשה, בעזרת הצצה לעברו: "ההורים שלי טעו כשנתנו לי חום ואהבה בלי סוף" אך כיום הוא פורח, בעקבות כך שהלב שלו קר, מה שמאפשר לו להתנתק קצת מהרגש ולפתח חשיבה יותר רציונלית, שתסייע במימוש המהפכה. הוא נואש לחולל את המהפכה, אך מה לעשות שפוליטיקה זה לא עניין פשוט- וכל מה שנותר מהדגלים ומהססמאות יורד לטמיון. המהפכה שנכשלה הייתה אחת ממהפכות הסטודנטים שהיו בתחילת שנות ה-70, והשיר הזה נכתב מפי אותו אדם, שניסה בכל דרך אפשרית להוביל את המהפכה ואת הסטודנטים למקום טוב יותר. ממבט חפוז על מצב הסטודנטים כיום, רואים את התוצאות של כשלון המהפכה. די, ועכשיו ברצינות: זה ממש קשה לשחק ככה עם המשמעות של השיר המדהים הזה, הכל כך כנה, אמיתי ומרגש.

למעלה