נסיון לפתוח דיון-

The Mad Hatter

New member
נסיון לפתוח דיון-

***אזהרה-דיון נדוש*** מה הספר של טרי פראצ'ט שהכי אכזב אתכם ומה הספר שהפתיע אתכם לטובה? התשובה שלי (אם למישהו באמת אכפת P:): הספר שהכי פחות אהבתי של טרי פראצ'ט היה אריק (לא שהוא היה רע. הוא היה די חמוד, אבל לא מספיק...) אבל מראש לא היו לי ציפיות גבוהות במיוחד ממנו כי שמעתי עליו שהוא אחד מהספרים הפחות טובים. ספר שממש *אכזב* אותי...אני צריכה לחשוב על זה. אני לא יודעת אם זה נחשב ממש *ספר* של פראצ'ט, אבל הספרון death's domain נראה לי חמוד ביותר, אבל חוץ מכמה דברים משעשעים די התאכזבתי ממנו. במיוחד בגלל שהוא היה קצר נורא ועלה כמו ספר רגיל של עולם הדיסק. אבל אולי הציורים היו שווים את זה, אחרי הכל... הספר שהפתיע אותי לטובה-בשורות טובות, נראה לי. לא יודעת למה, אבל לא היה נראה לי הרעיון של מישהו שכותב עם טרי פראצ'ט וניל גיימן לא נשמע לי משהו (לא שהכרתי אותו או את הספרים שלו, אבל לא נורא. מותר לי). וכמובן שכרגע הוא אחד הספרים האהובים עלי. חוץ מזה שיש לניל גיימן הזה כמה ספרים שאני מחבבת. אבל זה כבר לא קשור. אוי, בבקשה תכתבו משהו...! חבל לי על הפורום הזה...

netsef

New member
Diggers

אני חושב שזה הספר "שאכזב" אותי כי לא הצלחתי לעבור את העמוד השלישי בספר. כנראה פשוט ציפיתי ליותר מדי. אני יודע שהספר יקבל הזדמנות נוספת - אך אני מחכה לרגע שלא יהיה תור של ספרים לקרוא (כרגע אני קורא את "American Gods" של ניל גיימן - נדלקתי על הספרים שלו אחרי קריאת "Good Omens").

The Mad Hatter

New member
....

גם אני, כשלקחתי את ננסי המשאית (שזה לא דיגרס, אני יודעת, אבל זה מאותה הסדרה...) בקושי הצלחתי לקרא עד שהכרחתי את עצמי וזה היה שווה את זה, לדעתי. את ננסי המכרות אני צריכה למצוא בספריה. אחרי בשורות טובות ניסיתי לקרא את אבק כוכבים שלא ממש אהבתי אבל החלטתי לתת לו עוד צ'אנס. בשורות טובות, נו-אז קראתי את לעולם-לא-עולם ואהבתי. ואז ניסיתי את "אלים אמריקאיים" שהחלטתי ש...כתוב נחמד, אבל לא בשבילי. אולי עוד כמה שנים.

netsef

New member
American Gods

אני שמח שאני לא לבד בדעה זו אם כך. לעומת זאת, אני חייב לציין שאני מאוד נהנה מכל ספריו של ניל גיימן שהספקתי לקרוא (בשורות טובות, אבק כוכבים, לעולם לא עולם - ואני קורא כעת את אלים אמריקאיים ולא מצליח להניח את הספר - הוא פשוט מרתק) - קראתי שהוא הוציא גם ספר ילדים בשם Coraline שאמור להיות קצת מפחיד. אגב, למה עוד כמה שנים?

Death of Rats

New member
קורליין טוב!

הספרים של גיימן שאהבתי הם בינתיים אבק כוכבים ולעולם-לא-עולם (שהוא חביב ביותר פלוס, ואני אוהבת אותו במיוחד כי הוא על לונדון: הפרשיוס שלי). את אלים אמריקאיים יש לי באנגלית אבל הוא נראה עבה, מאיים ומשעמם. לא התחלתי אותו עדיין למרות שיש לי אותו כמעט שנה ^^; קראתי את קורליין (יש כבר בתרגום, ולא מצאתי באנגלית >_<). חביב, אבל לא מאוד סוחף. ספר ממש חמוד, ויש לו פוטנציאל לכך שיציירו עליו הרבה פאנארטים כי יש שם דמויות מגניבות. אגב, יש שם ביקורת שפראצ'ט כתב על הספר מאחורה

ParanoidA

New member
The Best book

לדעתי אלים אמריקאים זה הספר הטוב ביותר שיצא בשנים אחרונות בתחום קשה להניח אותו ברגע שמתחילים. עוד לא יצא לי לקרוא את קורליין

johnny maxwell

New member
מורט הכי איכזב.

אני כבר לא כל כך זוכר כי קראתי אותו מזמן כשרק הוציאו אותו בעברית ולא התלהבתי. אם אני זוכר נכון זה הספר האחרון שלו שקראתי בעברית אבל אני לא בטוח שזה הסיבה לכך שלא חשבתי שהוא משהו, כי את שני הראשונים גם קראתי רק בעברית (הייתי ביסודי, gimmie a break)ואותם דווקא מאד אהבתי. אין ספר מסויים שהפתיע אותי לטובה כי כמעט לכולם ניגשתי עם ציפיות גבוהות ובד"כ נהנתי לקרוא כל אחד מהם. אגב יש לי שאלה: סיימתי לפני כמה חודשים את the 5th elephant. מאד נהניתי לקרוא אותו אבל נזכרתי עכשיו שהיה שם משהו שלא הבנתי: מה הייתה הפואנטה של כל ה lumps of fat? אני מרגיש שפספסתי את הבדיחה.

Fingertip

New member
הממ... ../images/Emo58.gif

זה איזה שהוא קטע מסויים בספר, או כל הרעיון שוטינרי רוצה לשמור על יחסים דיפלומטים טובים עם אוברוואלד בגלל שיש שם שומן? בכל מקרה, זה אמור להיות אנלוג לנפט, אני חושב. שלמרות שמתנהגים שם ממש מוזר, כל העולם מאפשר את זה כי הם שולטים בשומן (שהוא משאב חיוני). אהד.

Fingertip

New member
../images/Emo58.gifלפחות לפי דעתי...

אתה חושב שבכלל ארה"ב הייתה שמה משהו על ערב הסעודית עם כל השטויות שלה אם לא היה להם נפט? אהד.

johnny maxwell

New member
לא ברור לי

מה אתה רוצה להגיד בזה. בסה"כ אמרתי שאם זאת הבדיחה אז היא לא כזאת מצחיקה. דעתי בנושא המהלכים ההיפותטיים של ארצות הברית במידה ולסעודים לא היה נפט, היא לא כך חשובה לעניין.

Fingertip

New member
טוב...

במקרה ולא שמת לב, טרי מזכיר מצבים בספרים שלו. המצב הזה הוא אחד מהם. אני חושב שאין פה איזה בדיחה משעשעת. פשוט אנלוגיה של מצב קיים. אהד.

johnny maxwell

New member
או-קיי. בוא נרד מזה.

הייתי אומר משהו על הטון ("במקרה ולא שמת לב..") אבל בקריאה חוזרת נראה לי שגם ההודעה הקודמת שלי עלולה להראות טיפה אגרסיבית למרות שממש לא התכוונתי לזה. אז: cheers mate ובאותה הזדמנות, אם אתה אוהב את פרצ'ט אז אולי תאהב את הספרים של stephen fry. זה בכלל לא קשור לפנטזיה, אבל זה הומור בריטי מטורף. קראתי את making history שלו וממש אהבתי. אני קורא עכשיו את the hippopotamus וזה נראה מבטיח. אני אתן פה רק את ההתחלה של מה שכתוב על החלק האחורי של העטיפה: ted wallace is an old, sour, womanising, cantankerous, whiskey-sodden beast of a failed poet and drama critic, but he has his faults too...

Fingertip

New member
כן... שמתי לב ../images/Emo13.gif

שמתי לב בקריאה שנייה שזה נראה טיפה אגרסיבי, אבל אז קראתי שוב את שלך והחלטתי שטון התשובה מתאים לטון השאלה
בכל מקרה, נרד מהעניין כמו שהצעת, ואשתדל לקרוא את Stephen Fry כשיהיה לי זמן. (בינתיים אני קרוע בין פראצ'ט לבין הספרים של הפתוחה...) אהד.

dino_din

New member
הכי טוב ....

אהם, קשה להכתיר את הכי טוב אז אני ארשום את ארבעת הכי טובים. בשורות טובות שהוא פשוט אדיר. גם לי היה קשה לחשוב על מישהו אחר שכותב עם פראצ'ט אבל מסתבר שהשילוב שלהם היה ממש מוצלח. מורט, שיש לי הרבה סימפטיה אליו כי הוא היה הראשון שלי (כן, אני יודע איך זה נשמע) ומאז אני מכור !!! THIEF OF TIME - ישב אצלי הרבה זמן על הספסל עד שאזרתי עוז לנסות ומאז הוא נכנס ישר לרשימת ה"מומלצים" שלי. ספר פשוט ענק !!! ואם כבר הזכירו את גיימן, אי אפשר בלי never where שהוא אחד הטובים שקראתי, פשוט קלע בול לסוג ההומור שאני אוהב, זה לדעתי הספר שאני אקח לאי בודד ! ספרים מאכזבים ? אהם, אולי רק על "אבק של כוכבים" הייתי מוותר... כל השאר הם פשוט חובה בכל בית. יום כתום, דינו.

The Mad Hatter

New member
גם אני לא אהבתי את אבק כוכבים

ואת לעולם-לא-עולם ממש אהבתי. ראיתי את הפרק הראשון של הסדרה, אגב ולא ממש התלהבתי מהבחירות שלהם לשחקנים. בכלל, זה היה די מוזר. והשחקן ששיחק את ריצ'רד היה דומה בצורה חשודה לפול מקרטני. לא שזה רע או משהו. סתם, מוזר... אולי כדאי שנשנה את שם הפורום ל"פורום טרי פראצ'ט וניל גיימן"? :)

Death of Rats

New member
../images/Emo6.gif

האמת היא שבדיוק שלשום חשבתי על זה. שמתי לב שאנחנו מדברים המון על ניל גיימן... אני חושבת שאחלוק את המחשבה הזו עם עצמי קצת, ואז איתכם, ואז נראה לאן זזים עם זה (למרות שזה היה בצחוק. הם סופרים שכותבים בז'אנרים די דומים, אם כי לדעתי פראצ'ט לוקח). יש לי את כל הפרקים של הסדרה לעולם-לא-עולם באיכות פיכסית למדי, מלבד פרקים 3 ו6, לא משנה >_<. והוא ב-א-מ-ת נראה כמו פול מקרטני. או קצת דומה לבחור ההוא מ"הופה היי"... הספר עצמו חביב אבל הבדיחות של גיימן פשוט לא מצחיקות. אהבתי את הקטעים עם השמות הנרדפים לתחנות של הרכבת התחתית אבל האמת היא שאני חושבת שאם הייתי קוראת את הספר הזה לפני שהייתי בלונדון (והייתי בלונדון, ואני זוכרת כל דקה מהזמן שהייתי שם בגלל אובססית-הלונדון שלי), לא הייתי כל כך נהנית

The Mad Hatter

New member
בירור קצר העלה

שאותו השחקן של ריצ'ארד שיחק את פול מקרטני במין סרט כזה על הביטלס או משהו. איאן הארט שיחק את לנון. ואני תוהה מה הדמיון? נו, שיהיה. אני דווקא מחבבת את חוש ההומור של גיימן בעולם-לא-עולם. לא מצחיק כמו פראצ'ט (אין על פראצ'ט) אבל חמוד. בכל מקרה, זה סוג ההומור שמתאים לספר הזה. את לא *באמת* מתכוונת להפוך את זה גם לפורום ניל גיימן, נכון? לא יודעת. זה יהיה די מוזר. בסה"כ יש פורום למד"ב ופנטזיה וזה יהיה מוזר...P:

Death of Rats

New member
*מגיבה סוף כל סוף לטופיק*

לדעתי פירמידות מאוד איכזב אותי (משפט מוזר
). לא קראתי אותו עדיין וכששמעתי עליו שהוא אחד היותר-טובים של פראצ'ט רצתי לקנות אותו (האמת היא שלהשאיל אותו מהספרייה, כי נראה לי בזבוז לקנות ספר שאני יכולה לקבל בחינם בכסף שנועד לו לקנות ספרים אחרים
). קראתי, היה ארוך, היה לא מובן והיה קצת משעמם. לא אחד מהאהובים עלי במיוחד *נסקלת*. לעומת זאת, הספר שהכי לא-איכזב אותי היה "מעשי קוסמות", הפראצ'ט הראשון שלי. שמעתי עליו, איזה סופר או משהו כזה, בכיתה ח'. זימברתי לחברות שלי קצת בשכל שבא לי לקרוא אותו. הלכתי לספרייה בביצפר. חזרתי שמחה וצוהלת עם "מעשי קוסמות" בתיק. סיימתי אותו תוך יום ונורא נורא אהבתי. מאז נהייתי מכורה. ~הסוף~
.

למעלה