נסיון לשיתוף התבוננות רגשית

yaghvali

New member
נסיון לשיתוף התבוננות רגשית

אני מצרפת מסמך שמכיל כמה מהנקודות שהתגבשו במהלך 3 ימים של התבוננות רגשית. קודם כל, אני מתחילה לראות כיצד האימון החוזר מאפשר לגעת בנקודות שהן סתומות בהתחלה. היום, קיבלתי הבנה קצת ברורה יותר לגבי מה שמקבע אותי - וזה פחד, פחד שירשתי מאמי, שוויתרה על כל דבר שאי-פעם רצתה לעשות מתוך חולשה. יש לזה כל מיני פיתוחים... אבל זה הקיר שהצלחתי לראות היום. וזה שחרר אותי מאוד, ואפשר לי לגבש תכנית פעולה - זעירה והתחלתית ככל שתהיה. כל מי שרוצה לשתף או לשוחח על דברים רלוונטיים לו במקום הזה - אשמח. אזהרה מראש, התכנים הם באנגלית, וקצת אישיים (אם כי, איכשהו נראה לי רלוונטיים להרבה אנשים). ברכות. "Your current safe boundaries were once unknown frontiers"

seeyou

New member
../images/Emo140.gif"I inherited my mother’s fear"

נכון!!! גם אני הבנתי ,לאחר שנים שאנו פרי של ההוריים או אפילו דורות אחרים של ההוריים שלנו! פילוסופית,ברגע שהזרע מפרה את הביצית,ה"תוכנית העל" קובעת את היכולות שלנו לעתיד! כפי שנקבע צבע העור,עינם,גודל הרגליים,...כישוריים,פחדים.... כול מה שאנו נעשה בהמשך החיים "ישפר" במקצת את המצב. לקחתי הרבה קורסים לחיזוק ה"חולשות" או לשיפור ה"יכולות",אך לא ניתן לשנות את ה"מקור".אי אפשר להיות מישהו אחר! צריך להבין את הכשורים ויכולות שלנו ולהסתפק בזה! לא כולם מנצחים במרטון!! מצד שני... Any successful person will tell you that if you want to be successful in life, sometimes you have to take a chance. If you don't do anything, you won't get anything! It is not what you know that counts, but what you do with what you know. Only you can make yourself happy, so do what you want as a job, and if you like it you will succeed in life. You might not die a millionaire but you will at least die a happy person.

yaghvali

New member
תוצרים גנטיים

מאוד אהבתי את הניסוח הברור שלך... בטיפול שלי, קוראים לזה "גנים רגשיים". והעבודה הטיפולית מתמקדת בדיוק בזה - לא לשפר במקצת, אלא בסופו של דבר, "לפרק" את הגנים הללו - המגבלות והקשיים שאנחנו יורשים. אני מסכימה שאי-אפשר להיות מישהו אחר. כל הניסיון לצאת מעצמנו רק מחליש. נראה לי שהטריק הוא כל פעם למצוא איך להפוך את הקושי למקור של כוח. אני רוצה לשתף בכך שאחרי שעברתי כמה ימים מאוד קשים, כשעלו בי המון רגשות קשים, הרגשתי תקועה, מוצפת, משותקת, (גם פוחדת)... אבל ניסיתי "להסכים למצב", להשאר בו, כדברי אמיר... ולבחון אותו. אתמול עדיין היה קשה, אבל אחרי שהבנתי איך הפחד שולט בי, קמתי הבוקר עם אנרגיות שונות לחלוטין. לחלוטין. ויכולתי לעשות. עכשיו, להפעיל את כל השרירים המנטליים ולעזור לעצמי לקום. "don't be afraid to be who you are"

seeyou

New member
"לפרק" את הגנים הללו! ../images/Emo45.gif

לא ברור לי איך,אך מאחל לך הצלחה! לי,עזר מאוד , במשך השנים הספר : How to stop worrying and start living by Dale Carnegie למרות שמהדורה ה-5 שלו הודפסה ב-1978 , עדיין הספר הוא רלוונטי עבורי! Keep smiling יוסי

התבוננות רגשית

הלמידה של עבודת ההתבוננות היא קודם כל להעמיק את ההתבוננות. מצורפות הנחייה לעבודה צריך להתחיל בנקודה אחת. זה הרבה. בהצלחה, אמיר

למעלה