נסיון נוסף לשכנע - עונה ממרץ עד נובמבר

נסיון נוסף לשכנע - עונה ממרץ עד נובמבר

הנה כמה נימוקים למה כדאי שעונת ניווטי האופניים תהיה בין מרץ לנובמבר, במקום בין ספטמבר ליוני: 1. פגרת קיץ קצרה (יולי-אוגוסט) במקום פגרת חורף ארוכה (דצמבר-פברואר) באמצע העונה. עונה רצופה ומרוכזת יותר. 2. לא צריך לדאוג מארגון ניווט בחורף, שעלול ליפול על גשם. 3. בידול מהניווט הרגלי (גם בחלוקת הגביעים - אז מה?!). 4. פתיחת עונה בשבת שאחרי אליפות ישראל בניווט רגלי. 5. אליפות קיץ - ביוני (סטייל אליפות החורף ברגלי), וסגירת עונה באליפות ישראל (בנובמבר). 6. מאפשר לנווטים הבי-אתלטים (אלה שגם רצים וגם רוכבים) להתמקד בניווט רגלי בחורף, בלי לדאוג לכושר הרכיבה. לאלו שחושבים נגד - תתעלמו לרגע מהצורך השרירותי להיצמד לעונת הניווט הרגלי. תחשבו מה הכי טוב לאופניים, ואז אולי תשנו את דעתכם. ודרך אגב, את העונה הנוכחית אפשר להאריך עד לנובמבר, וכך מהשנה הבאה עונת הניווט הרכוב תהיה ממרץ עד נובמבר.

אזרחי

New member
על פניו לא נשמע לי מתאים

מבחינתי כרוכב, הקוצים במאי-יוני והחום ביוני-ספטמבר הם מכה קשה יותר מהבוץ או גשם. אני מזכיר ניווט לוהט בביריה ביוני או ערימות של פנצרים במאי ביער משואה. לדעתי, יש מספיק אזורים בארץ שבהם ניתן לקיים ניווטים בלי בעייה גם בחורף. לא למגידו/הזורע אבל כן לסנסנה/להב, אליפות הנגב בניצנה וכו' ועוד. בפרט, מסלול הניווט הקרוב הוא חסין גשם ועמיד לבוץ, כך שאין חשש (שלא תבינו אותי לא נכון, אני מקווה שנזכה למזג אוויר כמו שבת האחרונה). רכבתי את כולו (על כל מסלוליו) יום יומיים לאחר גשם עז ולא היתה בעיה. אם כך, הפתרון הוא דוקא לקצר את פגרת החורף הלא כל-כך הגיונית, ולא להאריכה תחת כותרת של פגרה בין עונה לעונה. נראה לי שאתה דוקא מדבר מתוך רצון ל(אנטי)סנכרון עם העונה של הניווט הרגלי, ולאו דוקא מנקודת מבט של האופניים בלבד. לא שאני מזלזל בזה, יכול להיות שזה אכן יעודד נווטים בי-אתלטים, רעיון טוב כשלעצמו, אבל קשה לי להאמין שזה ישנה משהו בנושא. שנסו מותניים, הכינו את הגלגלים, חברו את מתקני המפה וצחצחו את שרשרת הנה זה בא....

ולא על פניו?

מהקוצים לא תתחמק בכל מקרה, כי תמיד תנווט במאי ואוקטובר, וסביר שגם בספטמבר ויוני. לגבי ניווטים בנגב - רעיון טוב, בכל עונה. השאלה היא רק מי יארגן אותם? מועדוני האופניים מרוכזים במרכז ובצפון. אתה מוכן לארגן בסנסנה או יתיר (בינואר)?

אזרחי

New member
על קוצו של מי ועוד חידודים

קוצים יש תמיד, אבל המכה הקשה היא בין סוף החורף ותחילת הקיץ, או כמו שקוראים לזה, האביב. הקוצים פורחים להם במרץ (לא החודש) במאי (לא קולנוע) או ביוני (לא סטיב אוסטין). ניווטים בנגב - אכן בעייה ארגונית. בואו נפגין ונדרוש: תוכזר ליגת האופניים לאליפות הנגב לאלתר! אני בטוח שישנם אזורים בצפון כמו אזור נס-הרים ובן שמן במרכז בהם החורף אינו מהווה בעיה קשה במיוחד בדרך כלל. אפשר גם לקיים (למרות שאני לא ממש אוהב את זה) ניווט חורף באזור השרון - לב השרון/גבעת חיים בהם החול דוקא עדיף אחרי גשם ולא בתקופת היובש.

למעלה