נסיון עם חברת ייעוץ משכנתאות EASY MORTGAGE

schmoo

New member
נסיון עם חברת ייעוץ משכנתאות EASY MORTGAGE

שלום לכולם,
כתבתי כאן בנושא הזה בעבר ועכשיו כשהתהליך הסתיים רציתי לשתף אתכם את החוויה שלי עם חברת ייעוץ משכנתאות EASYMORTGAGE.

הגענו לחברה בהמלצה. בפגישה הראשונית הציגו בפנינו מצגת מרשימה שממחישה למה כדאי לנו להיעזר בשרותי יעוץ של החברה ולא לנסות להתמודד עם זה עצמאית. בשורה התחתונה השרות כולל:
1. בניה של תמהיל משכנתא תפור לעבורינו, שנבנה על ידי כלכלן בכיר עם נסיון רב בעבודה באגף המשכנתאות בבנק. התמהיל הנכון אמור לחסוך לנו עשרות עד מאות אלפי שקלים.
2. הגשת בקשתנו לבנק יחד עם קבוצה של לקוחות נוספים ועבודה מול סניפים ראשיים של הבנקים שאמור לתת כח במו"מ ולהוריד את הריביות.
3. חסכון בזמן וטירכה, ללא צורך לעשות סבב בין הבנקים.

ניתן לבחירתנו לרכוש חלק מהשרות ומסלול "פרימיום" הכולל הכל. בחרנו במסלול "פרימיום".

סוכם להתנהל מול 3 בנקים. מבדיקתנו הקודמת הגענו למסקנה שבאחוז מימון נמוך בנק אגוד נתן הצעות טובות , בנק הפועלים נתן הצעות טובות לקוחותיו וחשבנו על בנק דיסקונט היות ואנחנו לקוחות שלהם מה שאולי היה עוזר לקבל הצעה אטרקטיבית.

נאמר לנו שבנק הפועלים "רווי בלקוחות" ולא נקבל הצעה אטרקטיבית גם אם נעביר חשבון. הומלץ להתמקד באגוד, תפחות ודיסקונט.

הגענו לפגישה עם רעיון כללי לתמהיל שהוא שלישי לפי פריים והשאר או בקל"ץ או בבקל"ץ ומשתנה כל 5 שנים כי בעוד 5-6 שנים נוכל להשתמש בקרן השתלמות של 150 אלף שח כדי להחזיר את החלק הזה.

חתמנו ויצאנו לדרך.למען הגינות, מדובר בסוף אוגוסט - תקופה לפני החגים. בנוסף בלשב מסויים בקשנו לבגדיל את הסכום מ750 אלף ל785.

את ההצעה "הטובה ביותר" של תפחות קיבלנו כעבור חדשיים. במהלך תקופה נאמר לנו שבנק אגוד נורא איטיים, לא מגיבים, כולם בחופשות ולא מצליחים לקבל מהם אישור עקרוני. אז בשיחה או התכתבות אתם נשלחה הליהם הצעה של דיסקונט/תפחות והם הודיעו שלא יוכלו להתחרות אתה. נאמר ההצעה של דיסקונט דומה לשל תפחות אך יש לקחת בחשבון שבמידה ונחתום אתם הם נורא איטיים בטיפול בבקשה ומה שבבנק אחד יקח שבויים בדיסקונט עלול לקחת כחודשיים.

ההצעה שקיבלנו הייתה נראית לא "קצת" יקרה לכן החלטתי לעשות בדיקה. פרסמתי אותה כאן והתיעצתי עם גורמים נוספים. בעקבות התגובות שקיבלתי נגשתי לשני הבנקים ש"נפסלו" - הפועלים ואגוד. ותוך יום 1 במקרה של אגוד ו 3 ימים במקרה של הפועלים קיבלתי הצעות הרבה יותר טובות.

תפחות:
215,000 בP-0.5 ל30 שנה
70,000 בP-1.3 ל15 שנה
250,000 ב5.1% קל"ץ ל13 שנה
251,000 ב4.05 משתנה כל 5 לא צמודה ל30 שנה
כל זה עם 1 שנת גרייס

אגוד:
260,000 בP-0.7 ל30 שנה
525,000 קל"ץ ב4.48 ל15 שנה

פועלים:
260,000 בP-0.7 ל30 שנה
525,000 קל"ץ ב4.36 ל15 שנה
או
260,000 בP-0.7 ל30 שנה
375,000 קל"ץ ב4.2 ל12 שנה
150,000 משתנה כל 5 לא צמודה ב3.9% ל30 שנה

פניתי אל היועץ עם הנ"ל והתגובות שקיבלתי ברצף כרונולוגי:
1. זה עדין לא חתום על אשור עקרוני
2. זה על האשור אבל אחד התנאיים (הטבה בהעברת חשבון) רשום בכתב יד - לא רלוונטי
3. (אחרי שהיו כל האשורים בידי) החישוב שלכם לא נכון ההצעה שלנו הרבה יותר טובה
4. (לאחר שהצגנו את ההצעות שקיבלנו היועץ שלח לנו אשור מדיסקונט שמתקרב להצעה הראשונית שקיבלנו) הנה יכולנו להשיג כאלה תנאים גם

לאחר התכתבויות רבות הודעתי לחברת יעוץ שמכיוון ולדעתי לא רק שלא עמדו בהתחייבויות שלהם אלא גם נגרם לנו נזק בשל הצעה יקרה בהרבה שכמעט חתמנו והחודשיים שבזבזנו (גם כלפי המוכרים שחיכו לכסף וגם בשל הריביות שהמשיכו לעלות) העסקה בינונו מבוטלת.

היועץ המשיך להתעקש ולטעון שעשה עבודה טובה ומילא את כל הבטחותיו. במהלך השיחות ביננו בקשתי מספר פעמים להציג חיושב והסבר שמוכיח את טענותיו. לאחר מספר פעמים שהתעלם מהבקשה נאמר לי שמשכנתאות זה מאוד מורכב ותלוי בהמון פרמטרים ולא ניתן בחישוב מתמטי פשוט להסביר אבל ההצעה שלו יותר טובה...בהמשיך ישה חייב אותנו בסכום של 5300 ש"ח ובנוסף איים שאם אפרסם יתבע אותנו.

הצגתי כאן את הסיפור כפי שהתרחש,רק את העובדות. את ההמסכנות תסיקו לבד.

Fitch

New member
תודה על השיתוף, עוד פעם הוכחה שיועץ הוא לא קוסם ובחלק

מהמקרים אפילו כדאי להתנהל לבד.

franckyb

New member
בגלל זה אני לא אוהב את המסלול של "הכל כלול"

אני חושב שהיועץ, צריך להתמקד בבניית תמהיל נכון ללקוח ובהסבר של מה נכון עבורו, וזה מה שאני עושה עם מרבית לקוחותיי.
לאחר מכן, עם התמהיל הזה, הלקוח ניגש בעצמו לאיזה בנקים שהוא רוצה ומקבל את הריביות ואני מביא הצעות נוספות.

ואז עושים השוואה ובוחרים..

הכי פשוט, הכי הוגן.

פרנק בקוש.

למעלה