נסיון עם... "ראוטר לינוקס, freesco"

maCr0T

New member
נסיון עם... "ראוטר לינוקס, freesco"

היום התנסיתי בשימוש עם לינוקס ראוטר, שהוא ראוטר בלבד, ותופס דיסקט אחד. הוא יכול לעבוד עם 2 מודמים ו3 NICים, אחרי רבע שעה ראיתי ממנו ביצועים מעולים על פנטיום 2, שני כרטיסי רשת PCI של אינטל טסו בבערך 12 מגה בייט לשניה, פשוט מושלם, רשת של 4 מחשבים, שמחוברים לסוויצ´, הסוויצ´ לראוטר, הראוטר לאלקטל (החוקי!!) ועבד מושלם! חשוב לציין, זוהי תכנה קשה להתקנה, תכנה פשוטה יותר לאותה מטרה בשם MANDRAKE SNF שוקלת פי 200, אך קלה בהרבה להתקנה, תעשו את שיקוליכם, אך קחו בחשבון את האיטיות היחיסות של SNF. MAMAC

פעם ניסיתי משהו שנקרא sharethenet

אבל ללא הצלחה יתרה... בסופו של דבר התקנתי באותו Pentium-200 עוד קצת RAM (128mb) ומאז הוא משמש כתחנת עבודה לכל דבר.

maCr0T

New member
בשביל הסקו 8 ראם זה מספיק לגמרי.

הוא לא יכול להיות תחנת עבודה, אין עליו כלום... maNN that likes maCC

eladts

New member
זה עובד עם המודם הפנימי

של סמסונג? כי אם כן אז נפטרים גם מבעיית הMTU. וכייון שזה מבוסס לינוקס, אם צריך לעשות איזה SETUP מסובך כדי שזה יעבוד עם המודם הזה, אפשר להוציא גרסא משלנו שתכיל את כל מה שצריך.

maCr0T

New member
שמע...

עם מודמים ETHERNET זה עובד מושלם. עם מודמים חומרה או סיריאלים זה גם עובד טוב מאוד, עם מודמים USB... צריך תוסף USB אוניברסלי למערכות לינוקס. גרסא משלנו? בכיף אבל אני לא מתכנת, וגם אפשר לכלול בה אופציה ליותר משני מודמים ו3 NICים (יש את ההגבלה כי זה מתוכנן לעבוד על ע\לא יותר מ8 ראם, אנחנו נשנה את זה ליותר ותוכל כמה שתרצה). עם המודם הפנימי של סמסונג? לפי מה שהבנתי פונים אל המודם של סמסונג כמו אל מודם אטרנט רגיל, אבל אני לא בטוח. זהו מוצר GPL, מותר לך לערוך אותו איך שבא לך, אולי זה יהיה פרויק של הפורום, גרסא שלנו לראוטר מבוסס לינוקס שיעבוד מושלם על 486..... דוב, מעוניין? mAACR0T

dov98

New member
אני רואה את הדברים תמיד מכיוון

המשתמש הפשוט, שבקושי מתעסק בWINDOWS , אז ככה: במוצר מדף הקינפוג נעשה דרך הדפדפן והוא נורא פשוט. USB יורד מהפרק לדעתי (יש כאלה שלא יסכימו אתי) מהסיבה הפשוטה שבמתכונתו הנוכחית הוא גוזל משאבי מערכת ויתרה מזאת אינך יכול במקביל להפעיל מצלמת WEB או מדפסת USB (זה מפריע). כשיצא לשוק USB2 בצורה מאסיבית וזולה,אז נדבר שוב. לכן גם התוסף שדברת עליו אינו רלוונטי והוא גם יקר. אף על פי כן, ברמת המשחק הנושא מענין ולא יותר מכך. אין לשכוח שזה צריך להיות גם מעשי ולא רק משחק. הפרויקט הנוכחי של הפורום הוא האתר התמיכה, שיעזור לאנשים להתמצא בנבכי הפס הרחב והרשת, ולזה אני חותר כרגע. אני צריך חומר.

maCr0T

New member
דוב, דיברנו על מחשב יעודי לזה.

וכן, אפשר לסדר לו ממשק רשת בדיוק כמו בראוטר שלך. maAAX

dov98

New member
כן , בסדר אבל למה המשתמש הפשוט,

גם אם יש לו 3 מחשבים בבית צריך להתעסק עם זה, כאשר יש לו ראוטר מוכן ב70 דולר? בלי עבודה נוספת,ובלי כאבי ראש ובלי מאמוטה רועשת ועובדת כל הזמן בבית. זה כל הענין, פשטות!

maCr0T

New member
דוב, לכמה אנשים בבית יש

ראוטר כמו שלך, ולכמה אנשים בבית יש מחשב?????? mACr0tt

dov98

New member
כמו שאתה קנית אותו, כל אחד שיש

לו שם חבר יכול. לכן אני לא רואה שום בעיה בזה! אמרתי, בשביל משחק, זה טוב. אבל מעבר לכך אפילו השדרוג יותר טוב.

maCr0T

New member
עזוב....

זה גמיש הרבה יותר, ניתן להוסיף לו דברים, הוא יכול להיות ראוטר לכמה חיבורים במקביל, חוצמזה משהו הציע שנעבוד עליו, אני לא מתנגד, אולי יצא משהו נחמד.... maCR

eladts

New member
זה רעיון לעוד סקר!

כיצד אתה משתף את חיבור הADSL שלך: א. בעזרת מחשב שרת עם שני (או יותר) כרטיסי רשת ב. בעזרת מחשב שרת וHUB (או SWITCH) ג. בעזרת נתב יעודי ד. בעזרת מודם/נתב משולב (כמו אלקטל SPEEDTOUCH PRO) ה. בעזרת מודם אלקטל משודרג וHUB (או SWITCH) ו. אני לא משתף את החיבור שלי

eladts

New member
USB מספיק מהיר לADSL

בבית אני מחבר למחשב הנייד רכזת USB שלה אני מחבר מקלדת, עכבר, רמקולים וכרטיס רשת (של SILICOM) והכל עובד מצויין ולא מפריע אחד לשני. אין סיבה שעם מודם USB זה יהיה אחרת. הבעייה שאם אתה בונה נתב ממחשב ישן, יכול להיות שאין בו בכלל USB.

dov98

New member
אבל לא חיברת את מה שאני אמרתי,

ולא ניסית.חבר מדפסת ומצלמה ואז נראה! הסקר הבא יהיה "חוטים מול כבלים" - במתכונת הסקר הנוכחי. או "מי דופק אותנו יותר" בזק או כבלים! כי אחרי שאנחנו טוחנים כאן האנשים יודעים את כל האופציות לרשת. אז כבר לא משנה מה יש להם בבית כי אנחנו נתנו להם את הכלים להתמודדות!

eladts

New member
כרטיס רשת ורמקולים

שניהם זללני BANDWIDTH גדולים מספיק
אבל בכל מקרה אנחנו מדברים על שרת יעודי (נתב תוצרת ביית), ולכזה לא תחבר אפילו מסך, שלא לדבר על מדפסת ומצלמה

גם אצלי מחובר USB HUB

אבל עוד לא הגעתי לרמה של מקלדת ועכבר USB... אצלי מחוברים: שתי מדפסות, Cradle של פאלם, וכונן Smartmedia (כרטיס זיכרון למצלמות דיגיטליות). את המצלמה אני מחבר למחשב באמצעות כרטיס טלויזיה... (אולי בעתיד אוסיף מצלמת USB, בינתיים חבל לי על הכסף)

Daddy DJ

New member
נראה לי שכדי

לך להשאר עם המצלמה דרך הכרטיס טלויזיה אני ניסיתי גם ככה וגם עם מצלמה USB ועם הכרטיס טלויזיה עבד הרבה יותר טוב

eladts

New member
כל עוד סה"כ הBANDWIDTH

של כל מכשירי הUSB לא עובר 12M, לא צריכה להיות בעייה! לפחות לא במערכת הפעלה נורמלית. דב, WINDOWS 98 זה לא ממש מערכת הפעלה, אז אם יש לך שם בעיות עם USB אל תסיק מסקנות למערכות אחרות.

למעלה