נסיון עריכה לקטע מהאינטרנט.

מיכי 10

Member
נסיון עריכה לקטע מהאינטרנט.

רבים מתלוננים כי רכשו ממיטב כספם אבוקדו ירוק שנראה מעולה, אך למרות שהמתינו זמן רב - הוא מעולם לא הבשיל. "כדי שהאבוקדו יהיה רך, עליו להגיע לרמת הבשלה מסוימת שנקבעת לפי אחוז השמן שיש בו", הסביר לאולפן וואלה! NEWS האגרונום אודי גפני, לרגל תחילת עונת האבוקדו. "אם קוטפים אותו לפני שהגיע לאחוז הזה - במקום להתרכך ולהיות טעים, הוא יתכווץ ויירקב".
לדבריו, ישנם חקלאים שמעדיפים כסף על פני אמינות והם קוטפים את הפרי מוקדם מדי ומביאים אותו לשוק. "אנשים קנו אבוקדו מזן אטינגר כבר לפני עשרה ימים והתאכזבו", ציין גפני והוסיף כי האבוקדו מזן זה צפוי להיות בשל מיום חמישי הקרוב. "כל יום הוא צובר יותר שמן, ואפשר להגיד שבימים האלה הוא הגיע לסף שמאפשר לו להתרכך כמו שצריך".

גפני הציג עץ מזן אטינגר וקטף אבוקדו בינוני. "ללקוחות אין יכולת לדעת שהוא בשל", אמר גפני, "הצרכנים צריכים לסמוך על החקלאי שקטף אותו ועל המשווק ששיווק אותו". הוא הוסיף כי ישנם מגדלים ששולחים פירות למעבדה כדי לוודא שהתוצרת בשלה מספיק לפני שהם משווקים אותה ללקוחות. גפני התייחס גם לזנים שונים של אבוקדו, ובהם פינקרטון. הוא הזהיר כי בשלב זה, אבוקדו מהזן הזה אינם בשלים עדיין. "מי שרואה אותו - אסור לקנות אותו", אמר גפני, "כמות השמן שיש בו עדיין לא מספיקה, אבל באמצע דצמבר הוא יגיע לרמה שלו ונעשה לו בדיקות. פעם בשבוע אנחנו דוגמים אותו".

על אבוקדו "גליל" אמר גפני כי מדובר ב"זן ישראלי וקרוי על שם חבל הארץ". הוא הוסיף כי מדובר בזן שמבשיל הכי מוקדם בעונה. "בעוד שבוע או שבועיים הוא ייגמר בשוק", ציין, "זה זן שאפשר לקטוף אותו כבר ב-20 באוגוסט". גפני אמר עוד כי מדובר בזן חדש יחסית שנמצא בשוק לא יותר משבע שנים.
 

מיכי 10

Member
נסיון נוסף, עם קטע קצר.

לצבים שריון נוקשה על גבם וגחונם. שריון הגב ושריון הגחון מחוברים זה לזה כשבשריון מצויים פתחים לראש, לרגליים ולזנב. בעת סכנה, חלק מהצבים מסוגלים להכניס את ראשם ורגליהם לתוך השריון כדי להתגונן.
 

מיכי 10

Member
מוזר.

אולי פרסומות עולות על המילה "עריכה" רק בפורומים הרגילים, ולא ב"פורום ניסויים לגולשים".
כנראה שכאן אין כל בעיה בעריכת הודעה. חבל. רציתי לנסות רעיון שהוצע לי.
 
למעלה