נסיון ראשון בבצק סוכר...

דיאנה ג

New member
נסיון ראשון בבצק סוכר...

שלום לכולם, בהמשך לעזרתכן בנושא עוגות יום ההולדת לילדיי, החלטתי לנסות לעבוד עם בצק סוכר לא בעוגות עצמן, אלא בסוכריות, שזה לפי הבנתי הדבר הפשוט ביותר שאפשר לעשות עם החומר בלי שיתפשל. מצאתי מתכון בעיתון, אבל אין לי מושג לאיזו כמות זה עשוי להתאים - אודה לעזרה, וגם אם יש תיקונים או המלצות למתכון ולהכנה עצמה: 150 גר' בצק סוכר RMF 1 שפופרת ג'ל צבע מאכל 100 גר' אבקת סוכר להחדיר בעזרת קיסם עץ מעט צבע מאכל לבצק, ללוש היטב עד שהבצק הופך רך והצבע נספג בו היטב. מדי פעם לטבול את הידיים באבקת סוכר ולהמשיך לעבד את הבצק. לפזר כף אבקת סוכר על משטח עבודה ולרדד לעלה בעובי 3 ס"מ (??!!). לקרוץ צורות [האם אפשר להשתמש בקורצני עוגיות מפלסטיק?] להדק למקל ארטיק ולהניח לייבוש ולהתקשות. המון תודה! דיאנה

דיאנה ג

New member
אה כן, ועוד משהו חשוב...

מה בעניין המחיר? האם מדובר בחומרים יקרים במיוחד? שוב תודה דיאנה

niritka

New member
נתחיל במחיר - 1 ק"ג בצק סוכר עולה

25 ש"ח (גם ככה אי אפשר לקנות פחות מקילו)וצבע בג'ל עולה 15-17 ש"ח ומספיק להמון זמן. דרך אגב, ראיתי אריזות של בצק צבוע במר קייק בנתניה - 4 ק"ג עולה 80 ש"ח. לגבי חותכנים אין בעיה להשתמש בחותכני הפלסטיק של הילדים, אם יש לך, ואם לא את יכולה לקנות חותכנים זולים. הפעילות קלה מאוד - כמו להכין עוגיות.

3 ס"מ זה כדי שהסוכריות יהיו עבות

במיוחד. אפשר גם פחות מכך. כשתראי ותחושי את החומר תראי שהוא ממש כמו בצק/פלסטלינה ומאד נח לעבוד איתו

עוד הערה קטנה

אם את מתכוונת לבקר באחת מהחנויות המתמחות כדי לקנות את החמרים, הייתי מוסיפה גם אבקת CMC. את האבקה הזו מוסיפים לבצק בלישה (שימי מעט - ככפית לחצי ק"ג בצק) ואז ממשיכים לעבוד כרגיל. החומר הזה נחוץ לדעתי כדי לייבש את הסוכריות, אני חוששת שבלי CMC הסוכריות לא ייתקשו ויישברו.

net the jet

New member
אודליה, את לא מוצאת שעם אפילו טיפת

cmc דביקות בזמן האכילה? ( בטח לא אכלת רזה שכמותך ! ) אותי ממש דוחה איך שמרגיש הבצק עם ה cmc ....( לא בגלל ענינים כימיים\תוספים וכ"ו ) זה קצת כמו גומי... כי את הבצק סוכר ללא תוספת אני מנשנשת יותר מדי, אבל עם cmc ממש לא ! מענין אם ילדים מרגישים בהבדל...

דיאנה ג

New member
המון תודה לאיילת ולאודליה!

ובעניין הכמות, אין לי מושג... כמה בערך אצטרך עבור כ- 100 סוכריות (נניח בקוטר 4-5 ס"מ האחת, בעובי של כ- 1 ס"מ או פחות)? שוב תודה דיאנה

תקני 4 קילו ואז העלות היא כ 20 ש"ח

לקילו. תצבעי בכל מיני צבעים. בטוח ישארו עודפים , אבל תמיד מוצאים מה לעשות איתם והם נשמרים המון זמן

etty57

New member
אני מצטערת שאני נדחפת אבל

ממליצה לך לפזר קורנפלור על השולחן והידים ולא סוכר, הסוכר הופך דביק ומעצבן לאלה, אותי הדביקות הטריפה בהתנסויות שלי, קורנפלור לא נדבק ולא מזיע. ואני עשיתי בלי תוספת של cms תם לא בא לי להוסיף רעלים ,איתכם הסליחה. יצאו סוכריות מדהימות וטעימות, מתוקות מתוקות

גם אני לא אוהבת אבקת סוכר

היא גורמת לבצק "להזיע". לגבי CMC - הוא מקשה את הסוכריה ולא פוגם בטעמה. אני גם כן חושבת שאפשר לוותר עליו ועדיין כולם יהנו

לגבי סוכריות ללא מקל - גם אני לא

שמה CMC. אבל כשמדובר בסוכריות על מקל אני מוסיפה CMC - לא יכולה להסתכן בשבירה די ודאית, במיוחד כשמדובר בסוכריות מוזמנות ללקוחות.

משום מה חשבתי שמדובר על פעילות

עם ילדים, ואז גם עדיף שלא יאכלו חומרים כימיים. בכל מקרה הזמנות לחוד, וילדים לחוד

משום מה חשבתי שמדובר על פעילות

עם ילדים, ואז גם עדיף שלא יאכלו חומרים כימיים. בכל מקרה הזמנות לחוד, וילדים לחוד

למעלה