נסיון ראשון ושאלות

kontsy

New member
נסיון ראשון ושאלות

קצת נבלעתי בסוף העמוד אז אני מפרסמת שוב את ההודעה
זה קפאקייקס דבש מאוד התקשתי בחלק של רידוד המשטח. לא ממש הבנתי איך לעבוד טוב עם הקורנפלור ואו שזה נדבק או שזה התמלא בקונפלור ונהיה אבקתי ולא צבעוני... על הפסים השחורים בכלל ויתרתי כי לא הצלחתי לייצר שחור אלא משהו אפור עם פודרת קורנפלור עליו ואז זה גם נהיה סדוק... אז צבעתי עם טוש אכיל סה"כ כולם במשפוחה נורא התלהבו למרות כל הפגמים הרבים איך אתם עובדים עם קורנפלור? על איזה משטח כדאי לרדד?
 

net the jet

New member
יצא לך חמוד מאד. הדבורים מתוקות ביותר.

קודם כל את הקורנפלור שמים מתחת לבצק שמרדדים ודי נזהרים שלא יהיה על החלק העליון ( שהוא גם זה שבחלק העליון\חיצונ)י של העוגה . מקפידים לסובב קצת את הבצק תוך כדי רידוד ( ממש כמו שמזיזים בצק שמרים שמרדדים ) על מנת שלא ידבק. לגבי משטח - אני מרדדת על משטח שהוא בעצם סוג של פורמייקה משובחת שיש לי במטבח, אבל כל משטח זה טוב. לגבי צבע שחור- הרבה צבע על מנת שיהיה שחור, וכמה שפחות קורנפלור, גם אם צריך על מנת שלא ידבק, אחרי לישה טובה הוא אמור להטמע.
 

kontsy

New member
אם שמים רק על החלק האחורי איך מונעים

מהמערוך להידבק?
 

winny

New member
יצא לך מקסים!!!

לי יש משטח רידוד מיוחד שקניתי ב- cookstore מסביליקון, ואני מאוד נהנית ממנו. הוא אמנם לא פותר את הצורך בקורנפלור לגמרי, אבל אני שמה ממש ממש מעט. אני גם שמה ממש מעט על המערוך, וזה נטמע בבצק ולא מלכלך.... ללוש הרבה, אבל שלא יצא בצק דביק. אם הוא כבר דביק תני לו קצת לנוח, או שתוסיפי קורנפלור בלישה...
 

נילי86

New member
אני אף פעם לא משתמשת בקורנפלור

אלא באבקת סוכר. וכך מכיוון שהבצק עשוי מאבקת סוכר אז הבצק פחות מתייבש מזה, והאבקה נטמעת בבצק, מה שלא נטמע אני פשוט מברישה.
 
../images/Emo140.gifשלום kontsy

אני ממליצה להשתדל מאוד לא להשתמש בקורנפלור ולא באבקת סוכר בעת לישת הבצק. אם לשים על השיש, ואוספים את הבצק שנדבק תודך כדי לישה, כמעט ואין בעית הדבקות. את הלישה הראשונית אפשר לעשות על השיש (או על משטח אחר כמובן) ואז אפשר להרים את הבצק, ללוש אותו בין שתי הידיים, באויר. לגלגל אותו לנקניק באויר, לקפל לשניים ושוב לגלגל. בשיטה זו הבצק כמעט ואינו נדבק לידיים. לעומת זאת, כשמרדדים את הבצק, בדרך כלל אין מנוס משימוש בקורנפלור (או אבקת סוכר - אני מעדיפה קורנפלור), כדי למנוע מהעלה שרידדת להדבק למשטח העבודה. מפזרים קורנפלור בשכבה לא דקה ולא עבה מדי, מרדדים את הבצק על הקורנפלור, תוך השתדלות שהקורנפלור לא יגיע אל פני העלה, אלא שיישאר מתחתיו בלבד. בעת הרידוד יש להזיז את העלה מדי פעם (!) כדי לוודא שהוא לא דבוק למשטח העבודה. גלגול בצק (למשל נחשים שחורים דקיקים לפסים שעל הדבורה) לעולם לא על קונרפלור, ולא אבקת סוכר. אפשר למרוח טיפונת של מרגרינה על הידיים כדי למנוע את הדבקותו לידיים. בהצלחה בנסיון הבא!
 
למעלה