נסיון ראשון למנגל צמחוני - הצלחה!

ימימה

New member
נסיון ראשון למנגל צמחוני - הצלחה!

דיווח מהשטח: אתמול היה במשפחתי המורחבת אירוע בשרי למהדרין והחלטתי שהפעם אני לא מסתפקת בסלטים ובתפוחי האדמה ויוצאת בהצהרה אמיצה - שיפודים בשבילי! הכנתי קוביות טופו ששהו במרינדה כמה שעות, ופטריות חורש - שניהם שופדו על המקלות, ו... יצא טעים. מאד. אני ממש לא חובבת טופו בד"כ, אבל היה ממש טעים, אחותי ואמא שלי טעמו ונהנו ואפילו בנזוגי הקרניסט טעם ואישר, וצמחונית אחת ש"מתעבת טופו" - גם היא אכלה ונהנתה. ופטריות כמובן זה בכלל לא חכמה - טעים בכל מצב...
ובכלל היה כיף לראות את אמא שלי המקסימה, אשה בת 86, ממש לא צעירה, אבל עדיין אופה ומבשלת בלי סוף - מצד אחד דואגת לי נורא "אבל מה תאכלי?" כאילו בלי בשר ביצים וחלב אין אוכל בעולם - ומצד שני משתדלת כל כך ללכת לקראתי - אופה עוגות עם שמן במקום חמאה (ושוכחת שיש בפנים ביצים, אבל בגלל שאני מגדירה את עצמי רק "מפחיתה" - כלומר לא בודקת בציציותיו של כל מאכל, ובגלל שאני לא רוצה לאכזב אותה ולגרום לה בגילה לעוד דאגה - אני אוכלת חתיכה) קונה לי מיוזמתה ובלי שביקשתי חלב סויה וגבינת טופוטי שגילתה על המדף, ובכלל כל כך משתדלת....

ladybug6

New member
מזל טוב!

מנגל טבעוני זה תענוג. פעם הבאה תביאי גם פטריות פורטבלו שמנמנות, תמרחי אותן בשמן זית מתובל בשום, סילאן, מלח פלפל וטימין, ותראי שכל הקרניבורים ינסו לגנוב לך ביס...

וכל הכבוד לאמא שלך, מקסים, אמא זו אמא בכל גיל :)

ימימה

New member
תודה! והיום

קוביות טופו שנשארו במרינדה מאז שבת ולא עלו על הגריל, טוגנו עם בצל וגזר וחלק מהמרינדה שנשארה - והוגשו עם פירה על בסיס שמן זית - יצא מ-ע-ו-ל-ה

ladybug6

New member
אצלי יום מיוחד היום

אתמול חגגתי את סיום הלימודים

והיום זה היום הראשון נטול העננה הענקית הזו שנקראת "לימודים" או "פרויקט גמר", וסוף סוף יש קצת שקט בראש, ואפשר לחזור להתרכז בדברים נוספים.
אז אחרי כמה שבועות של אילתורים והרבה סנדוויצ'ים, היום הכנתי לי את תבשיל הלוביה (מונבטת הפעם) עם קציצות סולת שבתמונה

לא היה לי כוסברה/פטרוזיליה אז השתמשתי בבזיליקום הפעם ויצא מצוין. הוספתי גם קוביות גזר לתבשיל.
אכלתי אותו עם שאריות של מג'דרה עם עדשים מונבטות ומלפפונים חמוצים ביתיים בצד והיה תענוג. אין כמו אוכל ביתי חם ומזין.

המתכון לתבשיל לוביה:
המתכון המלא ועוד תמונות כאן:
http://tivonim-blog.co.il/תבשיל-לוביה-עם-קציצות-סולת/

ולעצלנים, הנה המתכון בקצרה:

מצרכים
לרוטב
3 כוסות רוטב עגבניות בסיסי *
2 כוסות ציר ירקות (אפשר להחליף במים, אבל לא כדאי)
1 כוס לוביה יבשה
אופציונלי: פטרוזיליה (להוסיף בסוף הבישול)
* מתכון לרוטב בסיסי יש בלינק למעלה

לקציצות הסולת
1.5 כוסות סולת
1 כוס מים
1 כף קמח תפו"א (לא קריטי, אבל מוסיף למרקם)
חופן כוסברה/פטרוזיליה קצוצה
תערובת תיבול שאוהבים (אני השתמשתי בתערובת לקציצות)
1 כף שמן
מלח לפי הטעם (ממליצה לשים בנדיבות)

משרים את הלוביה כיממה, מבשלים עד לריכוך כמעט מלא ומוסיפים לסיר עם הרוטב. מוסיפים מים לקבלת רוטב דליל, ומוסיפים קצת תבלינים (מלח, פלפל, פפריקה מתוקה, מעט סוכר). מבשלים כחצי שעה על אש בינונית עם מכסה.
מערבבים בקערה את מרכיבי הקציצות, מניחים ל-10 דקות בצד. אחרי 10 דקות יוצקים גושים רכים של העיסה, בידיים רטובות, לתוך הרוטב (שאמור עדיין להיות נוזלי, אם לא – להוסיף מים). יוצקים עד שנוצרת שכבה של קציצות ששוקעות ברוטב, לא מערבבים, מכסים לכמה דקות ואז מזיזים קלות עם כף עץ ויוצקים עוד נגלה. בסיום הכנת הקציצות מכסים שוב ונותנים לזה להתבשל עוד כחצי שעה.
בודקים שהרוטב הסמיך וטעים (אם לא, אפשר לתקן ולהמשיך לבשל עוד קצת, או להוריד את המכסה כדי להפטר מעודפי נוזלים) ומורידים מהאש.

יוספה 51

New member
מזל טוב, אני במצב ממש דומה

ועדיין לא מבינה את מהות ההקלה ש'נפלה' עלי. מדהים. אח"כ אתייחס למתכונים. בנתיים למקרה שפספסת, שעועית האזוקי בושלה בהצלחה רבה. תודה.

ladybug6

New member
זו פעם ראשונה שניסיתי

ונראה לי שבגלל החום המטורף הזה היה שם איזה הילוך מהיר..
בערב שמתי אותה להשריה במים, על השיש, עד הבוקר
בבוקר שטפתי ושמתי במסננת מעל קערה והכנסתי לארון
שטפתי וערבבתי פעמיים במהלך היום
בערב כבר יצאו נבטוטים קטנים..
נתתי להם עד הבוקר ובבוקר כבר היו נבטים בגודל של כמעט 1 ס"מ בחלק מהם. ואז הכנסתי למקרר עד שהתחלתי לבשל.
מפתיע כמה מהיר זה היה. כנראה בגלל החום והלחות.

נטאשKה

New member
מזל טוב! זה מוזר עכשיו אולי אבל יש

מצב שעוד תתגעגעי ללימודים

ladybug6

New member
צחקתי על זה שבזמן שלמדתי רק

רציתי שייגמר, ועכשיו שנגמר אני מתבאסת שאין יותר

זה בסדר, לא יעבור זמן רב עד שאמצא את עצמי בהרפתקה חדשה לשעות הפנאי.. אולי הפעם משהו פחות תובעני

למעלה