נסיון ראשון

OSHAYR

New member
נסיון ראשון../images/Emo11.gif

זה סיפור הראשון שלי פה ובכלל שאני מפרסם מחוץ מהמשפחה הייתי קצת שיכור
שכתבתי אותו (הדרך היחיד לכתוב!!) ועברית לא ספת האם שלי אז סלחו לי על שגיאות כתיב!!!

Rivendell

New member
תדביק את זה בבקשה בהודעה

או בכמה הודעות אם זה ארוך, כי רוב האנשים לא פותחים קבצים

OSHAYR

New member
הסיפור

הספינה התקדמה לאט מוכן לכל דבר, הפחד שכל אחד גדל עם, הפחד הנורא החזיק בכל הצוות. לפני ארבה-עשרה שנה סיאס הראשון התאחד את האימפריה. וחלו חיפושים אחרי הסי-אונס אותם אויבים נוראים שברכו לחלל אחרי מלחמת העולם. אבל לא מהם הפחד. הפחד מגיעה ממקור יותר עתיק. בבראשית ההיסטוריה הינו כוכב קטן באימפריה של בני עמנו אך פרצה המלחמה הגדולה שפוצצו אותנו עד עידן האבן, בכל חיפושנו חיפשנו שורדים של הגדולה של אותו אימפריה אך עד היום כל מה שמצאנו זה כוכבים כמונו שנפצו עד עידן האבן. אנו עכשיו מתקרבים לכוכב שלכל הנראה נשארה בשלמותו עם כל הטכנולוגיה של אותו אימפריה "אנשי הגדולים". אבל מה, מה השאיר אותם על אותו כוכב, ואם המפסידים נפצו עד תקופת האבן אז אנו מתקרבים על המנצחים. עברנו את קו לתקשורת זמן אמיתי והוראתי להקשר לעלות על קווי התקשורת שלהם, "...הרועה מתקרב, מתקרב, אבל ביכולתנו לשלוט עליו, ולקחת מה שהיה שלנו, אין לברוך מהרוע, כי נוכל לשלוט עליו, כוכבים לממשלת היום, וכוח לממשלת הלילה, כי אין אנו ראויים לשלוט על הרוע כמו הנביא הגדול חילדור אמר, אך שהרוע מגיעה, אמר הנביא הגדול טאדור, יש לשלוט בו, שלא ישלוט בנו. מאיחוד, נקריב את בנינו, למטרה הגדולה, כיבוש...." "תשלך עליהם ברכתנו" הוראתי, ואז שמעתי המילה האחרונה לפני שהקשר ניתק את הרדיו "...השמיים"

אסתר 1984

New member
לא ממש הצלחתי להבין.

העברית (ותסלח לי) פשוט בלתי קריאה. עדיף כבר שתכתוב את זה באנגלית אם זו שפת האם שלך. סביר להניח שככה אני אבין יותר
.

Guy24Gold

New member
../images/Emo52.gif אבל הסיפור בלתי קריא לחלוטי

ן. עדיף באמת שתכתוב אותו באנגלית(למרות שאני לא אוכל לקרוא אותו כל כך טוב)

cwen

New member
נראה לי חשוד שאתה כותב רק כשאתה

שיכור. נסה אולי לכתוב כשאתה פיקח. דבר נוסף, נסה להניח את הסיפור הזה בצד לאיזה חודש (בשיא הרצינות) בלי להביט בו אפילו לרגע. בעוד חודש פתח את המחשב וקרא אותו שוב, ודמיין שזה סיפור שהודפס בעיתון או בספר ואמור להיות ברמה המתאימה. אני משוכנעת שאתה תוכל לעלות על רוב הבעיות שיש בו בעצמך. כמו שציינו, אלה בייחוד בעיות של שימוש בשפה. תקן אותו, ואז עזוב אותו שוב לאיזה שבועיים, וחוזר חלילה ואחר כך חזור אלינו עם המוצר המשופר. אז גם נוכל לתת לך ביקורת שממש תסייע לך. אני ממליצה את זה מסיבה מאוד פשוטה - כשאתה קורא את מה שכתבת לפני רגע, אתה סובל מהבעיות הבאות: א. אתה משוחד. זו יצירה שלך ואתה מאוהב בה (וזה רע אם אתה לא מאוהב במה שאתה כותב בזמן הכתיבה). ב. אתה יודע איך זה אמור להיות. כל העסק עדיין טרי לך בראש ואתה בעצם קורא את מה שאתה חושב שיש שם ולא את מה שיש שם באמת. מדהים כמה שגיאות כתיב אני מוצאת בסיפורים שלי אחרי הפעם השלושים שעברתי עליהם (ועברית כן שפת אם שלי). אם אתה מחכה פרק זמן יחסית ארוך ואז חוזר לסיפור שלך, אתה מקבל אפקט של ריחוק. אתה כבר לא זוכר טוב את מה שרצית לעשות, ואתה קורא את זה באופן יותר אובייקטיבי. ג. קראת דברים אחרים בינתיים. בזמן שחלף הספקת לקרוא עוד דברים, ובחזרה עליו תוכל למצוא בעיות שזיהית במקומות אחרים. אני מקווה שתעשה את מה שהמלצתי.

למעלה