נסיון של מיילדת

lola155

New member
נסיון של מיילדת

ראשית, רוצה להודות לכל מי שענתה ועודדה אותי לגבי הפחדים והשדים שלי. עבר שבוע ובנתיים הספקתי להפגש עם מיילדת אחת, הייתה פגישה נעימה, הרגשתי איתה בנוח והשיחה איתה עודדה אותי וחיזקה אותי. אבל מה, היא יחסית לא מנוסה. היא עובדת כשנה בלבד כמיילדת מורשית. לפני כן היא עבדה 6 שנים כעוזרת מיילדת וכדולה וליוותה למעלה מ-100 לידות. גם בהכשרתה כמיילדת היא ניהלה כ-30 לידות אבל תמיד בפיקוח. כמיילדת עצמאית היא ליוותה רק 5 לידות (ובטח תלווה עוד כמה עד הלידה שלי), ז"א נסיון די מועט. ואני תוהה כמה חשיבות יש לייחס לנסיון. מצד אחד אני מניחה שאם הכל מתנהל כשורה ואין הפתעות בלידה חוסר הנסיון שלה לא יהיה משמעותי. מצד שני, מה קורה אם קורה משהו לא צפוי, נדיר, מסובך, לא משנה מה. הרי פה יהיה יתרון למיילדת שכבר ראתה כל כך הרבה לידות והתמודדה עם אין ספור מצבים וסיבוכים, לא? מצד שלישי (חייב להיות כזה, לא
) אם יש ספק אין ספק לא? אם אני לא אוכל לחוש מאה אחוז בטחון, גם אם אין לזה סיבה אמיתית, עדיף לא לבחור בה. אשמח לשמוע לדעתכן. קבעתי עם עוד מיילדת, אחד עם נסיו די רב (וגם המלצות כמובן) ונראה איך ארגיש.

אום נטע

New member
אני ילדתי עם צוות של שתיים

אחת צעירה ואחת ותיקה. מנטלית התחברתי דוקא לצעירה (שגם אין לה ילדים משלה) אבל היה ליבטחון בותק של הבכירה. הצעירה סיפרה לי שהלידה הראשונה אותה קיבלה כמיילדת עצמאית היתה מקרה של כליאת כתפיים ... היא יילדה את התינוק עם הוראות בטלפון מהמיילדת הבכירה והכל עבר בשלום.

from my experiance

i dont have much, just one birth a week a go but the fact that i had a VERY experianced midwife made it all possible. I would go with expariance because even within the "normal" there is soooo much variation you want someone who has seen and been through a lot. but thats just me.... good luck and may this birth be easy so you wouldnt even know why you worried so much!

למעלה