נסיון 1.2.3

paraglider

New member
נסיון 1.2.3

כמה מבין המגמגמים ניסו לדבר כאשר הם מקשיבים לדבריהם באמצעות אוזניות ? האוזניות גורמות לנו להיות קשובים יותר לדברים שיוצאים לנו מהפה ובכך להתמקד בתהליך הדיבור. זיכרו : חשוב מה אומרים ולא איך אומרים ! נסו ותהנו !!

batiah

New member
לא כ"כ מדויק . . .נכון שחשוב מה אומ

אבל גם הדרך חשובה . . .תקשורת מילולית זו דרך עיקרית ליצירת תקשורת ולא תמיד לאנשים יש סבלנות לשמוע את ה גגגג ייי מממ גגגו םםם

paraglider

New member
מענין אותי לדעת . .

ופה אני פונה , למעשה , לציבור המגמגמים/ות. במה אתם עובדים ? האם הגמגום מפריע או הפריע לכם למצוא מקום עבודה ראוי ? האם נקלעתם בקשיים למצוא או לעבוד במקום העבודה הרצוי והסתפקתם במה שהציעו לכם ? אשמח לתשובות כנות ! יום טוב.

תשובה כנה ../images/Emo26.gif

לפני כן , לא יכולת למצוא כינוי קצת יותר קליט?
יש לו משמעות? בקשר לעבודה , אז ככה , אני בת 30 , לא עבדתי בממש מלא מקומות עבודה בחיי , אפשר לספור אותם על יד אחת. תמיד מצאתי סיבות לא לעבוד ולא כי אני עצלנית , אתה בטח מבין. יש לי גמגום די קל (וזאת הותיקים מהפורום הקודם יודעים) , אבל שמאוד מפריע לי בחיים. אני נלחמת בגמגום שלי ומנסה להסתיר אותו כל הזמן , זה אומר לחיות בלחץ ומתח עצומים. כשמסתירים גמגום מנסים להגיע כמה שפחות למצבים בהם אתה יכול להתקע וזה אומר הרבה פעמים לברוח מהמציאות , מהחובות היומיומיות. הבאסה מהגמגום באה אצלי בגלים , יש ימים שאני אומרת לעצמי שהיום - היום אני לא אתן לגמגום להשפיע עלי ועל הדרך בה אני פועלת , אבל יש ימים שאני ממש נעצבת מהעובדה שהגמגום הזה פה לתמיד ומהעובדה שאני כבר בת 30 ועוד לא ממש השלמתי או התמודדתי עם החיים כמו שצריך. אני נשואה ויש לי ילד חמוד ובחיי המשפחה זה לא מפריע לי בכלל , הבעיה היא בחוץ וזו הסיבה שאני לא ממש עובדת כמו שצריך. יש לי מקצוע חופשי ואני עובדת בצורה עצמאית מדי פעם לפעם אבל זה לא משהו קבוע שאפשר להסתמך עליו. זהו בינתיים , אולי תספר קצת על עצמך? במה אתה עוסק? איך הגמגום משפיע לך על החיים?

paraglider

New member
רצית וקבלת

זה אף פעם לא ממש השפיע עלי. די התבישתי וזה היה בעוכרי אבל עשיתי הכל כדי שאף אחד לא ירגיש עד שלמדתי לקבל את ה"מום" ואולי אפילו לאהוב אותו ( כי זה משהו שמייחד אותי). כבר כתבתי כאן שהייתי קצין בצה"ל , אני מלמד קריינות ואפילו עובד בזה , אני מנהל חברה שעוסקת בתקשורת , ג'ינגלים , פרסומות וכו'. היתה לי תכנית ברדיו האזורי במשך כמה שנים , כך שאפשר לומר שדי ניצחתי. אף אחד , אבל אף אחד לא יכול לומר שאני מגמגם ( אולי כי אני לא ) , אבל זה שם , זה קם איתי בבקר והולך לישון איתי בלילה. יש לי חיי חברה תקינים (גרוש+1) ואף פעם לא סבלתי מזה ממש. האמת היא שאף פעם זה לא היה ממש גמגום כי אם הרגשתי שאני הולך להתקע , פשוט עצרתי וחשבתי קצת על מהות התהליך. אצלי זה אף פעם לא היה : גגגגגג , ממממממ , סססססס אלא יותר דיבור איטי ומתמשך. לא עצרתי בסוף כל מילה אלא לקחתי נשימה ארוכה ולא נתתי לשטף לעצור אותי.היתה גם תקופה קצרה ששרתי את מה שרציתי להגיד (פשוט ככה זה יצא קל יותר ). קצת קשה לי פה לתת פתרונות בשלט רחוק. אני חושב שלכל אחד יש את הדרך שלו והוא מתמודד איתה בכבוד (אני מקווה). זה לא תהליך קל ואני בטוח שרבים יסכימו איתי. כשאומרים לי " אה , אבל אתה לא מגמגם" , "זה עבר לך" וכאלה , , הם לא באמת יודעים כמה קשה ההתמודדות היומיומית עם המצב. ושוב , אני לא מגמגם כבד , אני לא מגמגם בכלל . . הנה - אפילו אני כבר לא יודע !!! לסיכום . . תאמינו שאתם יכולים !!! באהבה , מהמרחף לאיטו !

batiah

New member
וזו בעצם "מאבק ההשרדות" של אדם מגמג

אבל. . .אני שלא האמנתח שאוכל לעבוד עם קהל . . .למרות שלמדתי מדעי ההתנהגות ולא יכולתי לעסוק בך בשל הגמגום . . .דווקא אני מצאתי את עצמי עובדת כמזכירה . . .ואפילו מצליחה . . .אבל נאבקת במסגרת יום יומית עם הבעיה המציקה הזו. אבל שאלתך היא בעצם פירוט קורות החיים של ל אחד מאיתנו כי הגמגום משפיע כ"כ , לא רק על עבודה. . .עיין גם ערכים אחרים כמו "זוגיות" "צבא" "לימודים" ועוד ועוד. . .היה פורום קודם של גימגום שנסגר , בתחילתו היו סיפורי חיים ארוכים וכואבים של כל סובלי הגמגום למינהם . . .אבל . . .גם מנהיג עמנו היה מגמגם - משה רבנו והוא ה צ ל י ח

shuky63

New member
בשיא הכנות כי אין לי מה להסתיר כאן

אני מועסק כיום כטכנאי של חברה קטנה ליבוא מקרני וידאו מחשב.טכנאי יחיד ולכן אין לי הנחות. הרבה שיחות עם לקוחות בנושא תמיכה טכנית ועם ספקים בארץ ובחו"ל. העבודות הקודמות שלי דרשו הרבה פחות דיבור ולכן אפשר לומר שהתקדמתי,אבל מצד שני הפחדים שלי מהתמודדות בעבר גרמו לי להמנע מנסיון להתקדם בתחום השני שלמדתי-מדעי החברה. אני לא יכול להמנע מהתחושה שבלי ה"מכה " הזאת הייתי מגיע ליותר.

paraglider

New member
לגבי ההחמצה

אני מזדהה לגמרי עם מה שכתבת. אני מכיר את תחושת ההחמצה הזו אבל קח בחשבון שאת אותה התחושה יש לכל אחד , בין אם הוא מגמגם או לא. להרבה אנשים , מבוגרים או לא , יש את תחושת ההחמצה , בלי קשר לגמגום. בכל אופן , אני מכיר גם טייס מגמגם. גם אני מתפלא אבל זה קיים ! יש שחקנית בתאטרון ששמה הוא אודליה והיא מגמגמת מין המנין אבל שהיא על הבמה , אין זכר לגמגום. ככה זה . . החיים יפים . . . כל טוף מהמרחף להנאתו !

bbhh

New member
אתה צודק אבל . . .

זו החמצה מכורח הנסיבות .. .הטבע לא איפשר. נכון שיש מלא החמצות בחיים , אבל יש בהם מין בחירה חופשית של "יכולתי אבל לא עשיתי" וזו החמצה שונה. עד כמה אתה מגמגם ? ניסית לטפל פעם ?

לדעתי בתיה צודקת בהחלט../images/Emo70.gif

גם אותי מלווה תחושה מתמדת של החמצה אך ורק בגלל הגמגום. אני בטוחה שאם לא הייתי מגמגמת הייתי היום במקום אחר בתחום המקצועי , הקרייריסטי
. נכון שאפשר להגיד שאני בחרתי להחמיץ כי נתתי לגמגום לנצח ולא עשיתי מה שרציתי אף על פי ולמרות הגמגום , אבל עם כל המודעות שיש לי לעניין עדיין לא מצאתי את הכוח לשים פס על כל העולם ולעשות מה שאני רוצה ואני גם לא בטוחה שהכל תלוי בי כי לא כל מקום עבודה ירצה עובדת חסרת ביטחון ועם דיבור צולע
.

paraglider

New member
בתשובה לשאלת

קראי בקשה את מה שכתבתי עד כה. תודה ויום טוב.

למעלה