נסיון

נסיון

אין לי נסיון, מה שרוב המסעדות דורשות. האם לדעתכם אני יכול לשקר? פשוט להגיד שכבר עבדתי באיזה מקום בעבר.... מה לומדים בתקופת ההתנסות? אילו טיפים אתם יכולים לתת לי?
 

Anna Karenina

New member
לא..!!!

א. אל תשקר. זה יפגע בך, בגלל כמה סיבות: * הבוסים ידרשו ממך דברים שלא יהיה לך מושג בהם, מתוך הנחה ש"יש לך נסיון" כפי שאמרת, והדבר עלול להוביל לאי נעימויות בצוות, (ש"יתקע" בגלל בורות שלך בתחום), וגם לאי נעימויות אצל הלקוחות, והבוסים. * כן יש מקומות שלא דורשים נסיון, (אני מכירה אישית כמה כאלה, כי גם אני עבדתי במקום כזה, שלא דרש נסיון קודם), אז תמשיך לחפש עוד קצת- בסוף תמצא. *בעיני זה פשוט לא אתי ולא מוסרי לשקר. לדעתי, אנשים שמשקרים הם פשוט עלובים, שאינם בוטחים בעצמם. אל תתייאש, אתה תמצא..! בהצלחה.
 

Anna Karenina

New member
אהה, ושכחתי להוסיף...

טיפים לתקופת ההתלמדות.. א. לא להתווכח. מה שאומרים לך,תעשה, גם אם נראה לך שאתה עובד הכי קשה מכולם. בסוף הגלגל מתהפך, אל דאגה...(כמובן שהפעלת שיקול דעת-נחוצה, אם אומרים לך לטפס על הגג כדי לסדר את האנטנה..מן הסתם, זה לא תפקידך. אז כמובן שהכל צריך להעשות בהגיון). ב. לפני ההתלמדות, לברר טוב-טוב עם הבוסים את תנאי ההעסקה, שעות, ולוודא שהם משלמים על ההתלמדות! זה לא חוקי להעסיק אותך כמתלמד ולא לשלם לך על השעות הללו. ג. תוכיח את עצמך. תחייך ללקוחות, תהיה אדיב וסימפטי, גם אם הם מבקשים הרבה בקשות, שחלקן לעיתים מוזרות.... בהצלחה!
 
אל תקשיב לזה!

אנה יקירתי - נדירים עד מאוד המקומות שמשלמים עבור התלמדויות, על אף שזה לא חוקי. דונטלו - אם רק תעיז להעלות את עניין התשלום על ההתלמדויות - אתה גמור שם. אף מקום שמעולם לא שילם על התלמדויות (רובם המוחלט של המסעדות) לא יתחיל בכך בגלל שמלצר חדש דורש זאת. זה מה שמקובל ומנסיון - משתלם מאוד לשתוק ולקבל את זה.
 

Anna Karenina

New member
לא אמרתי לדרוש.

אמרתי לברר לפני. וזה עצוב מאוד שהרבה מקומות לא משלמים. זה שהם לא עושים כן, זה לא סיבה לוותר על כך. זו זכותו המלאה לקבל תשלום על כל יום עבודה, וכאמור גם לגבי התלמדות. זה שמסעדות לא עושות כך...זה חבל מאוד, ואפילו כדאי ורצוי להתלונן. הרי אם נוותר בקלות, לא נגיע לשום מקום!! במקום עבודה הקודם,ביררתי ואף קיבלתי תשלום מלא על התלמדויות, אז למה שגם הוא לא יברר מראש? חוצמזה, בירור מראש יכול למנוע מצב של "שכירת עובד להתלמדות", ולאחר מכן פיטורין ע"י הבוס, בגלל ש"הוא לא נמצא מתאים" או כל תירוץ אחר, וכך הוא עבד לחינם. מומלץ מאוד לברר את הנושא לפני.
 
איפה המקום הזה?

יפה מאוד שמשלמים על התלמדויות... זה ממש נדיר בימינו. כעיקרון, התופעה של "שכירת עובד להתלמדות" כבר לא ממש קיימת וגם לא משתלמת (אחרי הכל, מתלמד זה עדיין לא מלצר). ולדעתי זה דווקא די הגיוני - כבר נתקלתי במתלמדות שלא עברו הלאה בגלל שהן פשוט לא התאימו. אגב, אצלנו נהוג שהתלמדות ראשונה היא פיקולו וכן משולמת, כי היא מיועדת להתרשמות של הבוס מהעובד - איך הזריזות שלו, איך הוא מסתדר עם המגש והעובדים האחרים וכו'. ככה, לא נוצר מצב של מלצר שלא עובר התלמדות כי אם הוא לא מתאים, מגלים את זה כבר בשלב הפיקולו.
 

Anna Karenina

New member
אז ככה...

זה בהחלט יפה שמשלמים על התלמדויות, וכך גם צריך להיות. (אם את באמת רוצה לדעת על המקום, שלחי לי מסר בנפרד). אצלי, הנוהל היה ככה-3 התלמדויות, שבמהלכן העובד וכישוריו נבדקים. בהחלטה והוא עצמו מחליט להשאר לאחר ההתלמדויות, (כל אחת 3-4 שעות, שזה בהחלט לא רציני) - יש שכר על התלמדות. אם העובד מחליט לעזוב מרצונו באמצע ההתלמדויות, הוא לא מקבל תשלום. העניין הוא, שהתנאים הללו מוצגים מראש בראיון העבודה, ואז המרואיין מחליט אם להתחיל או לא. אני יכולה להבטיח לך, שהכל נעשה באופן חוקי, שהקלפים גלויים על השולחן, ובלי לרמות את העובד, כמו במקומות רבים אחרים, לצערי. אכן, יש מקרים שהמתלמד לא מתאים, וזו סיבה אמיתית וטריוויאלית, אבל כבר היו מקרים של שכירה להתלמדות, כביכול, בד"כ במקומות לא רציניים, שלא ממש אכפת להם מאיכות המלצר ו/או מהלקוחות, והם נזקקו לכוח אדם מתחלף, בלי שיצטרכו לשלם לו. פשוט גועל נפש, בעיני.
 

get well

New member
בטח רבים לא יסכימו איתי אבל..

אני במקומך הייתי משקרת.. מה לעשות שהשוק ממש קשה ובלי ניסיון אין לך סיכוי קלוש למצוא עבודה במלצרות. אצלי אישית יש מלצרית שגם שיקרה בקשר לנושא והיא מלצרית טובה מאוד ולא הייתי מאמינה שהיא דנדשה בעסק.. פשוט שים לב לכמה פרטים: אם במסעדה עובדים אם מגש כדי לא להראות חסר ניסיון תציין שעבדת ללא מגש במקום העבודה הקודם.. אם יש מחשבים תגיד שהייתה לכם תוכנה שונה או לחילופין עבדת עם בונים ולא עם מחשב.. בכללי מלצרות זה לא משהו שקשה ללמוד ואם יש לך את הזריזות והחן אז לא תיהיה לך בעיה ללמוד את העבודה.. בכל מקרה בהצלחה
 

MrListen

New member
אל תהיה יפה נפש - שקר במצח נחושה!

מה אתה חושב שמנהל מסעדה מחפש אנשים לא מנוסים? אם תגיד שאתה מנוסה זה רק יועיל לך, לא ידרשו ממך שום דבר נוסף. כמו שכבר אמרו פה, תה תמיד יכול לסבן את הבוסים ולהגיד שאתה לא מכיר את הדרך הזאת ובלה בלה, אפילו שאני לא מאמין שיבקשו ממך הסברים.
 
דווקא יש מנהלים...

כמו שלי למשל, שלא רק שנסיון לא כזה חשוב להם, במקרים מסויימים הם יעדיפו חבר'ה בלי נסיון (נשבעת לכם - זה מה שהוא אמר לי בראיון קבלה), מהסיבה הפשוטה שככה הוא יכול "לעצב" אותם כרצונו בהתאם לצרכי המקום. דוגרי, מי מאיתנו לא מכיר את המלצר/ית שתמיד מתלונן/נת שבמקום הקודם עבדו בשיטות שונות והיה יותר כיף?
 

misu007

New member
תשובה לדונטלו

תלכי בלב שקט לעבודת מלצרות זה לא תורה מסיני הכי הרבה תספרי שעבדת במזנון מסעדה לא גדולה לכן את רוצה עוד לילמוד ומפתיחה להיות טובה וזריזה כי בסך הכל את צריכה מעט מיסיון בהצלחה
 
../images/Emo26.gifקבל טיפ../images/Emo36.gif

אני הייתי בדיוק במצב שלך: אין לי שמץ של ניסיון במלצרות ובהסעדה בכלל אבל אני תופס מהר ובלי להעליב אף אחד - לא צריך להיות מבריק גדול בשביל לעבוד במסעדה. קיצר אני צריך עבודה להעביר מסיבה מסויימת לחצי שנה והלכתי לעבוד ליד חבר שלי במקום גדול ומפורסם בחיפה. קמתי בבוקר, התגלחתי, התלבשתי יפה (צמוד - חחחחחח גם אצל בנים זה עובד!) ועברתי מקום אחד שהיה קטן מידיי - לא היה צריך עובדים... מקום שני - העובדים שם שהיו כולם ממוצא מסויים לא שיש קשר כן<?(גובוריט פו רוסקי) לא הראו נכונות לספר לי איפה הבעל בית ואחרי שראיתי עם מי אני מתעסק אפילו לא התעקשתי... אחרי זה הלכתי למסעדה ששם ישר קיבל אותי המנהל לקח ממני פרטים, ואז הגיעה השאלה: "זאת עבודה קשה יש לך ניסיון?" אני בשיא הטבעיות: כן! המנהל: אתה בטוח? זה הרבה להיות על הרגליים... אני (בתוספת ניפוח החזה) - אני נראה לך מפחד ממאמץ... המנהל - טוב תבוא מחר תתחיל נראה מה אתה יודע... ומה שעשיתי ביום הראשון זה פשוט להידבק לאחד העובדים שהראה לי הההההכל. מיותר לציין שצוות העובדים שם ממש ממש נחמד וכולם עוזרים לכולם! ככה שדונטלו: אם יש לך תפיסה מהירה לך על זה! במקרה הכי גרוע - יפטרו אותך... אבל תצא עם ניסיון!
 
חברים יקרים תודה, אבל לא עניתם לי

מה לומדים בתקופת ההתלמדות? אלו דברים בעלי נסיון ידעו שאחרים לא ידעו. הרי כל מה שצריך לעשות זה לכתוב בפינקס, להעביר לטבח, ולהגיש. לא? מה עוד צריך לדעת?
 

MrListen

New member
לא צריך לדעת כלום האשכול הזה מנופח

יצר על המידה, זה כולה מילצור ולא חשבונאות
 
אמממ..

אפשר לשקר אולי... אבל תהיה גם מעט אמיתי.. תגיד שלא עבדת הרבה זמן אולי מספר משמרות.. או שתגיד שאין לך אבל יש לך קליטה מהירה... או שתעשה מה שאני עושה כל הזמן.. מתקילה אותם
"איך אתם רוצים שיהיה לי ניסיון? הרי כולם דורשים עובדים עם ניסיון ואף אחד לא נותן לי את האפשרות לנסות.. מכאן יוצא שאין לי כי לא נתנו לי את ההזדמנות..." משהו בסיגנון...
 
אבל זה נכון ! ../images/Emo4.gif

כולם רוצים (הרוב) אנשים עם ניסיון אבל הם לא נותנים לנו את הצ'אנס לנסות
וחוץ מזה לי זה עבד בהרבה מקרים ( חח נו במקרה אחד- אני עובדת שם עכשיו...
)
 

*DOR*

New member
ברור אני מסכים איתך...

את צודקת לגמרי.. גם אני חושב שזה מבאס לעללה... אבל מה לעשות במצב הנוכחי באמת קשה להשיג עבודה. ואם הבנאדם תלוי בין לא לעבוד או לשקר ולעבוד, לצערי, אני במקומו הייתי נאלץ לשקר.
 

eliza beth1

New member
זה לא נקרא לשקר

כמובן שאתה יכול לשקר, זה בסך הכל מלצרות למען השם ניסיון במה להרים צלחות ? לפנות? לשאול אנשים מה הם רוצים להזמין? צא מהחוסר בטחון הזה. תלך זקוף ותתחיל לעבוד בתקופה הזו של חוסר עבודה אנשים מפברקיפ קורות חיים שלמים אז להגיד שעבדת במלצרות? לך על זה
 
למעלה