נסיונות לפתוח כיתת תקשורת - ותחושה שמשקרים לנו

Hidden4ever

New member
נסיונות לפתוח כיתת תקשורת - ותחושה שמשקרים לנו

כבר כמה חודשים אני ועוד אמא מהישוב שלנו מנסות לגרום לישוב שלנו לפתוח אצלנו כיתת תקשורת בחטיבה.

המצב הוא שיש כמה ישובים במחוז שלנו שלאף אחד ממנו אין את מספר הילדים המינימלי הנדרש להקמת כיתה אבל ביחד יש מספיק ילדים כדי להקים כיתה, השאלה רק איפה.

המצב כרגע הוא שבישוב שלנו יש 2 ילדים, בישוב סמוך יחסית אלינו יש עוד 2 ילדים, ובישוב שלישי במחוז אך קצת יותר מרוחק יש ילד אחד.

באותו ישוב יותר מרוחק כבר יש נסיון עם כיתות תקשורת בחטיבה ואילו בשני הישובים אחרים (כולל זה שלנו) אין נסיון...

עד עכשיו נאמר לנו בישוב שלנו שהם עושים מאמצים בכיוון אבל לאחרונה אני מבינה שדווקא הישוב שבו המספר הכי מועט של הילדים ככל הנראה תקום כיתה.
אנחנו והורי שני הילדים מהישוב הסמוך מרגישים שהמרחק גדול מידי ושאם ממילא אין מספיק ילדים באף אחד מהישוב, שעדיף שהכיתה תיפתח בישובים שאצלם יש יותר ויש אצלם יותר קרבה פיזית.

המערכת לעומת זאת מתעלמת לחלוטין. ממקור מידע אחד נמסר שמעולם לא הייתה כוונה לפתוח בשני הישובים שלנו (והסמוך לנו) ושאותו ישוב שבו יש את המספר הכי מועט של הילדים כבר בעצם 'סגר עסקה' מול הרשויות האחרות שכל הילדים יהיו אצלו.

החלק המתסכל בכל זה שבינתיים מורחים אותנו. סוג של משאירים אותנו באוויר לגבי מיקום הכיתה ולתחושתי כדי שנדע ברגע האחרון ולא יהיה ניתן לעשות משהו בנדון.

בוועדת ההשמה סרבו לדבר איתי על אפשרויות שיבוץ... ועד עכשיו לא דיברו איתי על זה.

אמא אחרת ביקשה מפורשות לא לשלוח בקשות לאותו ישוב מרוחק, ולא רק היא, אבל מתעלמים מהבקשות ועושים מה שרוצים... ולא ברור לי אם זה בכלל מותר.
וגם זרקו לי אמירה מהישוב שלנו שלישוב המרוחק כבר יש תקן לכיתת תקשורת (סוג של מנדט) מרגע שהם כבר הקימו אחת ולכן הם יכולים לפתוח... אבל בבירור מול אלוט הבנתי שזה יותר עניין של פוליטיקה ומי שבאמת חזק דורש את שלו... אבל שבעקרון להרבה ראשי ישובים יותר קל דווקא להעמיס ילדים על הסעה במקום כל הבלאגן של כיתת תקשורת על הראש שלהם.

אני אשמח לשמוע אם מישהו חווה חוויות כאלה ומה הנסיון שלכם...

schlomitsmile

Member
מנהל
תקן זה לא בדיוק מנדט
זה אומר שהם עמדו בכל דרישות הסף מבחינת כח-אדם ובכלל
וקיבלו את כל האישורים הנחוצים.
&nbsp
כמה זמן נסיעה בכל כיוון מכם לישוב המרוחק?
&nbsp
בעקרון, נכון שהמערכת נוטה לעתים להעדיף את האינטרסים שלה
על-פני האינטרסים והצרכים של לקוחותיה, הילדים,
ולא בהכרח להיות כנה ושקופה בעניין.
עם זאת, עשוי להיות יתרון לנסיון מקצועי וגם לדרך פנויה מבחינה בירוקרטית (תקן),
ויש בודאי חיסרון גדול לחוסר עניין ("יותר קל דווקא להעמיס ילדים על הסעה
במקום כל הבלאגן של כיתת תקשורת על הראש שלהם").
במילים אחרות: ברור שעדיף שהכתה לא תהיה מרוחקת
אבל חשוב עוד יותר שהצוות יהיה מיומן וחשוב מזה- מעוניין.
לכן שאלתי מה זמן הנסיעה -
אם הוא בגבולות הסביר, אולי כדאי לכם לקבל את ההצעה שלהם.
&nbsp

Hidden4ever

New member
קודם כל תודה

ממה שבדקתי מבחינת גוגל מפות בשעות הרלוונטיות ביום - לכיוון אחד ראיתי זמן נסיעה שנע בין 30-40 דקות ולכיוון השני ראיתי שזמן הנסיעה נע בין 50 דקות למעל שעה.
&nbsp
לפי מה שהבנתי, זה נחשב מקובל... (עצוב לאמר).
&nbsp
בכל מקרה, מאז הפוסט הזה היו התפתחויות. פותחים אצלנו כיתה לשכבה צעירה (א') לראשונה. זה מעיד שהם מוכנים להתמודד עם האחריות והבירוקרטיה. אנחנו מנסים לאגד הורים לילדים מהמחוז שנמצאים בסביבה לטובת הקמת הכיתה אצלנו. אנחנו יודעים פחות או יותר כמה ילדים יש בכל ישוב באיזור ואין ישוב אחד שעומד בסף המינימלי, אז אנחנו מקווים שאם נראה כוונות ורצינות, ילכו איתנו.
&nbsp
בכללי אני אומר שמדובר בישוב בבקעת אונו במחוז מרכז. כך שאם מישהו רוצה פרטים, אפשר לפנות אלי במסר פרטי. מדובר בכיתה ז'.
&nbsp

אם את לא רוצה להיחשף יותר מדי

תצרי שם משתמש זמני, וככה תוכלי לפרסם את היישוב או לפחות מיקום יותר מדויק.
ניסית לבדוק ברווחה? הם אמורים לדעת האם יש עוד אוטיסטים בגיל זה. אולי יוכלו לקשר אותך.

Hidden4ever

New member
הי

אולי באמת.
הרווחה לא יכולה לתת לנו מידע, אבל בסך הכל אני יודעת מה קורה בישוב שלי לגבי ילדים בכיתות הקטנות. פחות לגבי המשולבים אבל מן הסתם פחות רלוונטי - אבל הקשרים דרך הכיתה הקטנה הנוכחית, קבוצת הורי צמי"ד וגם דרך פורומים עזרו לי למפות מספיק הורים ואנחנו כבר קבוצה של 6 הורים מהמחוז והסביבה.

יש ילדים שבחטיבה עוברים לכיתת תקשורת

גם לילדים ללא אוטיזם המעבר קשה מאד. כך שכן כדאי לך להתעניין גם בילדים משולבים. רווחה לא יכולה לתת מידע. אבל כשאני נרשמתי, שאלו אותי האם אני רוצה שהיא תבקש מהורים ותיקים ליצור קשר כדי לעזור לי. אז אולי תשאלי האם יוכלו לשלוח מייל להורים כאלה, סתם לספר שקיימת אופציה. ומי שמעוניין, יכול ליצור קשר איתך. ואם תמצאי מישהו מהישוב שלך, אולי זה יעזור לפתוח כיתה בישוב שלך.

למעלה