יש קטע דרך בהרי האפנינים. אם כבר נוסעים במכונית
נראה לי שכדאי לנסוע דרכו. אני לא יודעת איפה בדיוק עוברת האוטוסטרדה. כשלעצמי הייתי רוצה לנסוע דרך ה-SS64 מובטחת שם דרך יפה. Porretta Terme היא עיירת מרחצאות, Monte Cimone הוא ההר הגבוה באזור (סקי) ומשם אפשר לרדת לגרפניאנה, Garfagnana, אזור הררי צפונית ללוקה.
https://www.discovertuscany.com/garfagnana/itinerary-from-lucca-into-garfagnana.html
אפשר לנסוע בדרך המזרחית קרוב לים, לחלופין. לעבור בראוונה, Ravenna, עם המוזאיקות, אם רוצים להיות ליד הים אז Cervia, משם דרך סן מרינו או לא, בכל מקרה הסביבה יפהפה. Longiano, Cesena, Bertinoro, Brisighella, Marradi, בחלק הייתי בחלק אהיה תיכף, בכל מקרה יפה יפה. הגבעות, כן. לא ויה אמיליה האוטוסטרדה אלא מה שמדרום לה. Marradi ודרומה כבר זה בדרך לפירנצה, זה נקרא Mugello, אזור ירוק וכפרי מצפון לעיר.
במאראדי בכל ימי ראשון של אוקטובר יש חגיגת ערמונים החל מהשעה 10:00, בבריזיגלה גם כן כמעט בכל ימי ראשון יש איזשהו אירוע אוכל, צריך לבדוק את זה. כמו כן זה נפוץ בכלל טוסקנה, אוקטובר-דצמבר סתיו, יש חגיגה של כל מיני מוצרי מזון. זה יכול להיות יין, ערמונים, שמן זית, פטריית כמהין. תלוי בכפר-עיירה ובאיזה גידול אופייני לה. זה תמיד אומר שיש דוכני מזון שונים, לא רק מזון מסויים שהוא מרכז האירוע. בשבת-ראשון זה קורה לא מעט בסתיו. אם זה אכן רלוונטי, אנסה למצוא מידע באנגלית.
אפשר גם דרך יערות קזנטינו, מ-Forlì (ארכיטקטורה פאשיסטית, הדוצ'ה נולד לא רחוק מכאן) דרך היערות, אתרי העליה לרגל קמלדולי ולה ורנה, Camaldoli, La Verna, כאן זה כבר טוסקנה, דרומה לטירת Poppi, אולי למנזר ולומברוזה והפארק שלו, Valombrosa, משם הדרך די קצרה לסיינה והנתח העיקרי של טוסקנה בו מבקרים רוב התיירים.