נסיעה לברלין,כן או לא?

עידוק

New member
נסיעה לברלין,כן או לא?

אבא שלי אמר שאם אני אעבור עם ציון של 75+ את המבחן העננק שיש לי בראשון הבא, ניסע אני והוא לברלין. סבתא שלי, אולי תצתרף. השאלה שלי, ואני רוצה שתשקלו אותה בכובד ראש (סה"כ המחליטים זה אבא וסבתא, אבל אני רוצה לשמוע את דעתכם), היא: אנחנו נוסעים לברלין כדאי לטייל,ולראות עולם. לראות את המבנים, את המוזאונים,הכנסיות, ועוד. ברלין היא עיר מדהימה,והרבה אמרו לי. אבל מצד שני, ואת זה אמר לי מישהו, מברלין יצאה הפקודה להשמיד את העם שלנו, בברלין ישב המשטר הנוראי, וברלין,היא בירתה של המדינה הנאצית של פעם. מה דעתכם, האם כדאי או לא לנסוע לברלין? ותחשבו על זה לעומק, תודה מראש, עידו

עידו תעשה מה שאתה מרגיש כל אחד

פה יתן לך תשובה אחרת כל אחד איך שהוא מרגיש אני אומר לך עליי למשל על האדמה של גרמניה לא הייתי שם את כף רגלי על האדמה הארורה של המדינה הזאת אבל אני יודע שאני יסע לשמה מתישהו רק בשביל לראות את מחנות ההשמדה ואת האתרים ההיסטורים שקשורים לשואה! זאת דעתי אבל רק שתיהיו בעיינים דווקא בגרמניה יש הכי פחות אנטישמיות כלפי חוץ אני מדבר אני לא יודע מה מדברים בחדרי חדרים אבל כלפי תיירים יהודים אין אנטישמיות כי החוק שמה מאוד מחמיר על אנטישמיות וגזענות כלפי היהודים בעקבות השואה ואנטישמיות נראת לעין הכי פחות יש בגרמניה אבל אני רק לשם לראות להרגיש ולהיות באתרי הזיכרון אני אסע וגם אז מעבר לאתרי הזיכרון שום טיול מהנה שום כלום כי פשוט אני לא יכול להנות בכזה מקום אבל באמת זאת החלטה בלעדית שלך תשב עם עצמך ותראה מה אתה מרגיש כלפי ביקור בגרמניה ומה זה יעשה לך!

עידוק

New member
אממ...

תראה, ברור שהגרמנים לא יסתכנו באנטישמיות, ובאמת יש המון מה לראות בגרמניה, וכמו שאמרתי לאחרים-אי אשפר להתעלם מקיומה של מדינה כמו גרמניה, היא אחת מ8 המדינות העשירות ביותר בעולם (היא השתתפה הרי בG8), והיא נראה לי הכי מפותחת במרכז/מזרח אירופה (ביחד עם איטליה). אני לא חשוב שאנחנו נצא מברלין, אבל אני רוצה לראות את האנדרטה לשואה, מהטלוויזיה,שהראו אותה, זה היה נראה סתם, ואני ורצה לראות אם זה באמת "סתם" קוביות בטון מפוזרות... תדוה על התגובה, עידו

Lp Fairy

New member
אני חושבת...

סע... אל תחייה את העבר..אני לא אומרת תשכח! כאילו או קיי אז משם נתנו את הפקודה...אבל אתה לא יכול עכשיו להאשים עיר שלמה בגלל משו שקרה לפני 60 שנה.. בהצלחה במבחן..[=

עידוק

New member
נכון,

אי אפשר להאשים אותם, ונראה לי שאני אסע, רק נאר לעבור את המבחן
תודה על התגובה עידו

MnEmTa

New member
כמישהו שהיה בברלין, דעתי היא שכדאי

לך לנסוע... לדעתי העובדה כי עיר זו הייתה בירתה של ממלכת הרשע הנאצית היא אולי הסיבה העיקרית לנסוע לשם. לנסוע על מנת לראות את שרידי אותה תקופה אפלה (כמו בניינים שנבנו בסגנון גרמניה הנאצית שעוד עומדים היום) ואת ברלין המחודשת (כמו בניין הפרלמנט הגרמני).

עידוק

New member
איך העיר?

יפה כמו שמספרים? אשמח לאיזה תמונה מיוחדת שצלמת, סתם כדאי להתרשם
תודה על התגובה.. עידו

MnEmTa

New member
...

בעיר יש אזורים יפים מאוד ויש חלקים שהם פחות יפים, בעיקר בחלק המזרחי שעדיין קיימים בו הרבה מבנים שנבנו בסגנון סובייטי בתקופה שלפני נפילת חומת ברלין, מבנים מעניינים אבל די מכוערים לדעתי ולדעת רבים. כמובן שיש מבנים שהם מאוד יפים ומרשימים, כמו בניין הבונדסטאג (הפרלמנט הגרמני) שבו צילמתי לא מעט תמונות. אני אחפש ואבדוק אם אני אוכל למצוא כמה תמונות טובות שצילמתי משום שעדיין לא יצא לי לארגן אותם בצורה מסודרת

עידוק

New member
חחח כן,

את הבנינים הסובייטים ראיתי גם בפולין. בודדים בינהם היפים, סתם בלוקים עניקים, מלאים חלונות... לא הייתי גר בזה
תודה על התגובה, מחכה ל"אולי תמונה"
עידו

כן,סבתא שלי חזרה לפני כמה ימים

מגרמניה והיא אמרה שהיא יפיפה אין אפס גרמניה יש הרבה מה לראות והיא בין המדינות היפות באירופה וכן היא באמת עיר יפה מאוד אבל עדין ההיסטוריה עושה את שלה

Diableror

New member
אני לא הייתי מסוגל ..

כשאני שומע תייר גרמני מדבר,ישר עולה לי בראש תמונה מסרט שואה. להיות במדינה שדוברת רק גרמנית בטח יוציא אותי מדעתי.. אבל זה רק אני. Diableror

עידוק

New member
כן,

לשמוע את הגרמנית זה מעצבן ומעיק, אבל סבתא שלי יודעת גרמנית, וחוץ מזה זה כמו הולנדית. אני לא עובר לשם,אז לשבוע אני מאמין שאני אסתדר
תודה על התגובה, עידו

trigotrigo

New member
זה לא כמו הולנדית!

זה אולי נשמע דומה, אבל השפות שונות לגמרי! זה כמו להגיד שרוסית ופולנית נשמעות אותו הדבר (שלדעתי הן לא, אבל דעתי אינה העיקר), כי הן שתי שפות שונות!

Pukipsey007

New member
../images/Emo50.gif במבחן, קודם כל.

שנית, לדעתי כדאי לנסוע לברלין. את הצד הפחות יפה של ברלין, אפשר לומר שאתה כבר מכיר מהספרים וכו'. סע לראות קצת מהצד האחר שלה. גרמניה עברה הרבה מאז..

עידוק

New member
אני גם יודע מפולין ../images/Emo13.gif

אני חושב שאני אנסע, הכל תלוי במבחן באבא ובסבתא ... עידו

lihi r

New member
אני אומרת...

סע זה נכון שאנחנו לא יכולים ואסור לנו אף פעם לשכוח את מה שהיה בעבר אבל עדיין אנחנו לא יכולים להמשיך לתת להם להשפיע לנו על החיים לפי איך שאני רואה את זה עם אנחנו בוחרים לא לנסוע למקומות בגלל האנטישמיות אז אנחנו נותנים לה לנצח ואת זה אסור לנו לעשות

עידוק

New member
נכון אבל לא מדוייק

אנחנו לא נוסעים כדאי לא לפרנס אותם, לא כי אנחנו מפחדים מאנטישמיות.. אבל כן, אי אפשר לתת להם להשפיע עלינו יותר.. תדוה על התגובה
עידו

trigotrigo

New member
גרמניה של היום אינה הגרמניה של פעם

אני מת לנסוע לברלין, והייתי אמור לנסוע, אבל הנסיעה שלי התבטלה... סע לשם! נכון, משם יצאה הפקודה להשמיד את עמנו, אך אל תשכח שמאז עברו יותר משישים שנים, והיום עומד בראש גרמניה גרהרד שרדר, ולפניו היו אחרים נוספים כמו קונרד אדנאואר ווילי ברנדט, שווידאו שגרמניה תישאר דמוקרטית ושיוויונית. המפתח לעתיד טוב הוא זיכרון חזק של השואה תוך הכרה בעולם המתחדש ובאנשים המבקשים ליצור עתיד חדש.

Pukipsey007

New member
זה משפט טוב, אהבתי

"המפתח לעתיד טוב הוא זיכרון חזק של השואה תוך הכרה בעולם המתחדש ובאנשים המבקשים ליצור עתיד חדש. "

למעלה