נסיעה לויטנאם.. ויזה. במה זה כרוך?

פיני007

New member
נסיעה לויטנאם.. ויזה. במה זה כרוך?

כמה עולה? לכמה זמן? האם אפשר להוציא ויזה בארץ או צריך לחכות ולהגיע לבנגקוק? ניתן לקבל ויזה בכניסה? האם הטיול בויטנאם מוגבל עקב המשטר הקומוניסטי? האם יש צורך להירשם במשטרה? לקחת מדריך ממשלתי? האם ניתן להכנס מיעד אחד ולצאת משני למשל כניסה בסייגון ויציאה מהאנוי?

muga

New member
תשובות

אפשר להוציא ויזה מהארץ (יותר יקר, בסביבות 100$, ועדיין לרוב מחכים יום יומיים בבנקוק לקבל אותה), אפשר בבנקוק, לוקח בערך שבוע, בסביבות 50-70$, ואפשר והכי זול בקמבודיה (בערך 25$). אי אפשר לקבל ויזה בכניסה, והויס\זה תקפה לחודש. הטיול לא מוגבל בויאטנם, אבל להרבה מקומות ניתן ורצוי לקחת "טיולים מאורגנים" דרך סוכניות שמתמחות בנושא (כמו סין קפה ודומיו). אין צורך גם להרשם במשטרה. וכן, אפשר להכנס מסייגון ולצאת מהאנוי... טיול נעים

פיני007

New member
תודה מוגה, רק קצת הסבר לרפה שכל

כמותי: כתבת שאפשר להגיש בארץ ולקבל בבנגקוק? הרי יש צורך בהחתמת הדרכון? אז איך זה מבצע תכלס? בקשר לקמבודיה: מה שאתה מציע זה לנסוע מתאילנד לבנגקוק ושם לדאו לויזה? האם זה לא יותר יקר להעביר כמה ימים בפנום פן ואחר כך להמשיך לסייגון? הרי ההגדל רק 304. אז איפה החיסכון? אולי לראות קצת מקמבודיה. גם לקמבודיה דרוש ויזה? ואיפה הכי טוב להוציאה? גם בבנגקוק? תודה על הסבלנות.

מריושי

New member
עדיף בהחלט להוציא שם

וכמה שיותר קרוב למועד הכניסה מכיוון שבניגוד להרבה ויזות אחרות ויזה לויטנאם היא לפי תאריכים ז"א יש לך תאריך בויזה בו את יכולה להכנס אם את נכנסת אחריו מתקצרת לך השהות בויטנאם (דוגמא- נותנים לך ויזה לתאריכים 3.1.04 עד 2.2.04 אם את נכנסת ב3.1 אז יש לך חודש אם את נכנסת ב10.1.04 אז יש לך חודש פחות שבוע להיות בויטנאם כי נכנסת שבוע אחרכך) בגלל זה עדיף להוציא כמה שיותר מאוחר\כי אף פעם אתה לא יודע מה יקרה לך בדרך, וחבל לפספס ימים בויזה שאולי תצטרך בויטנאם

פיני007

New member
על כן כדאי להוציא בקמבודיה

הסמוכה ולא בבנגקוק אם נוסעים ולא טסים.. עוד קראתי שעדיף לגשת לבד לשגרירות ולא להסתמך על סוכני הנסיעות. ומה שמענין הם בסוגים השונים סי ו-די. איך מבקשים את האחד ומקבלים את השני?

מריושי

New member
לא זוכר כרגע

מה ההבדלים בין הויזות ובקשר לסוכני נסיעות- כשאני היתי שם היתה לויטנאמים בעיה עם ישראלים אז דווקא יכול להיות שעדיף לך כן לגשת לסוכן נסיעות, רק לא לסוכן שמטפל בעיקר בישראלים עוד נקודה שצריך לשים לב אליה- כשאני הייתי שם היה איזה ענין שויזה היתה מתחילה ביום שהיית מקבל אותה (לפי סוכני נסיעות שקשורים לישראלים, ולפי ישראלים אחרים) מה שתכלס לא קרה אצלי- אני נתתי תאריך כניסה שאני מעונין בו ותאריך יציאה שאני מעונין בו וזה מה שקיבלתי (ואולי זה קרה בגלל שהלכתי למשרד נסיעות שלא מזוהה עם ישראלים) מה שבטוח שאם אתה הולך למשרד נסיעות, ולא משנה איפה, תוודא שזה סוכן מהימן שקיים כבר הרבה זמן ועם המוניטין הנכון כדי שלא יעלם לך פתאום או ירמה אותך.

פיני007

New member
תודה מוגה, רק קצת הסבר לרפה שכל

כמותי: כתבת שאפשר להגיש בארץ ולקבל בבנגקוק? הרי יש צורך בהחתמת הדרכון? אז איך זה מבצע תכלס? בקשר לקמבודיה: מה שאתה מציע זה לנסוע מתאילנד לבנגקוק ושם לדאוג לויזה? האם זה לא יותר יקר להעביר כמה ימים בפנום פן ואחר כך להמשיך לסייגון? הרי ההבדל רק 30 דולר. אז איפה החיסכון? אולי לראות קצת מקמבודיה. גם לקמבודיה דרוש ויזה? ואיפה הכי טוב להוציאה? גם בבנגקוק? תודה על הסבלנות.

cybordyn

New member
להוציא ויזה בקמבודיה, כנס.

את הויזה ליואטנאם הוצאתי בשגרירות ויאטנאם בפנום-פן. זיל הזול, בערך 30 דולאר. ובכניסה לויאטנאם קיבלתי חודשיים שהייה. ב capitol guesthouse (ואני בטוח שגם אצל המתחרים), תקבל עסקה של נסיעה באוטובום מפנום-פן להו-צ'י-מין סיטי. קלי קלות. טיפ כשיורדים מהאוטובוס ב הו-צי-מין זה יהיה בדיוק באיזור של התיירים (ה"קווסאן" של סייגון), לא לתלות את המצלמה/דרכון בפאוץ מצ'וקמק מהצוואר. השודדים על אופנוע מחכים בדיוק לזה. הם עוברים לידך ומושכים את הפאוץ/מצלמה ואם הרצועה לא נקרעת, אז גם יגררו אותך על הכביש עד שישתחרר. לשים לב ולהשגיח גם על התיק הקטן, הגנבים כבר יודעים שהתיק הקטן מכיל את אוצרותינו והגדול את כביסתנו. למרות ההקדמה הנ"ל, ויאטנאם מומלצת ביותר, בהחלט המקום היפה והמהנה ביותר לטעמי במזרח (מבין: תאילנד, קמבודיה, לאוס, וויאטנאם).

למעלה