נסיעה לחו"ל בלי הילדים

נסיעה לחו"ל בלי הילדים

עינת שלום, אשתי ואני החלטנו לנסוע לחו"ל ולהשאיר את הילדים אצל אימא שלי. יש לנו שני בנים בני 6 ,8. הם מאוד קשורים ואוהבים את הסבתא. סיפרתי לבנים שאנחנו נוסעים והוספתי שאתגעגע אליהם. בן ה-8 קפץ ואמר: אם תתגעגעו אלינו אז למה אתם נוסעים לבד ומשאירים אותנו? מה יכולתי לומר שלא יישמע בעיניו שאנחנו לא רוצים לבלות איתם?

נסיעה לחו"ל בלי הילדים

ארזברנוי שלום רב, מותר ורצוי שיהיו לנו חופשות גם כזוג. למרבה המזל אתם יכולהםים להשאיר את הבנים עם סבתא אהובה ואוהבת ולהיות רגועים, שקטים ושלמים עם ההחלטה. לשאלתך, עולם הרגשות של אדם הוא מגוון ועשיר. אנחנו יכולים לחוות ולהרגיש בו בזמן מספר רגשות מעורבים למשל, גם להתגעגע מאוד וגם לרצות זמן לעצמנו. בהזדמנות חגיגית זו אפשר לשוחח עם הילדים על רגשות בכלל. ועל רגשות מעורבים בפרט. לבדוק אם גם הם מרגישים לפעמים גם געגוע לחבר למשל וגם רצון להיות לבד? זו הזדמנות לחבר אותם לעולם הרגשי שלהם ולהסביר ולתת לגיטימאציה לחוש כמה דברים בעת ובעונה אחת. אתה מזכירה לי סיפור. הבת של גיסתי בת ה-4 היגיעה לבקר את חמותי ששכבה בבית חולים זמן ממושך. הילדה אמרה לסבתא: "סבתא, בכלל לא התגעגעתי אלייך" . הסבתא פתחה זוג עיניים תוהות. והנכדה המשיכה ואמרה:" את היית בלב שלי כל הזמן לכן לא התגעגעתי". אפשר לספר לילדים את הסיפור ולהעביר את המסר שכשמגעגעים בעצם שומרים על קשר ונמצאים יחד(בלב) הקשר שלנו קיים כל הזמן, גם כשאנחנו רחוקים . מה דעתך? עינת גבע יועצת משפחתית מכון אדלר.

שאלה מוכרת

אני נתקלת בשאלה דומה כאשר אנחנו יוצאים למפגש אצל חברים, הצגה או כל יציאה זוגית אחרת. אני מסבירה לילדים שאני ואבא יוצאים יחד כדי לחזק את הקשר ביננו וכדי שניצבור כוח להמשיך לטפל בהם וזה באמת נכון עבורי. פעם ביתי הבכורה שאלה :" אתם לא מתגרשים כי אתם מבלים ביחד?" והשבנו שאחת הדרכים לשמור על האהבה והזוגיות היא לבלות יחד ... ואז כשביתי הקטנה קצת בכתה לפני שיצאנו, הבכורה אמרה לה "הם צריכים לצאת לבלות כדי שלא התגרשו". אני מאמינה שהבסיס של הבית הוא המערכת הזוגית וכשמוצאים את האיזון בין בילויים עם הילדים לבילויים זוגיים כולם יוצאים מורווחים. תהנו בטיול

למעלה