להשאיר את החתול בבית או בפנסיון- ליוצאים לחו"ל
א. אם יש מישהו שיכול לדאוג לחתול היטב כשהוא נשאר בבית ואתם יכולים לשלם לו בעיין יפה- זה באמת הכי טוב. להשאיר הוראות מה עושים אם החתול יחלה או יברח. בסוף הטיול לא לשכוח לתת מתנה או בונוס כספי, אם הכל בסדר.
ב. אם אין אדם כזה שאפשר לסמוך עליו, או אם החתול הוא ברחן מקצועי, זקן מאוד או חולה ואם אתם אנשים דאגנים במיוחד ( כמוני) - עדיף להכניס את החתול לפנסיון. נכון שפנסיון זה לא מקום שחתולים אוהבים, אבל לנו - זה המקום הכי טוב בשביל ידידנו היקר. הפנסיון מוריד דאגה מליבנו. יש אפשרות לקחת אותו לוטרינר, החתול לא יברח, החתול יסתדר היטב ותאמינו לי , לא יקרה לו כלום.
כשהיה לי קט סיטר - בן השכנים החמוד, שילמתי לו בעיין יפה, כמו שמשלמים בפנסיון. הוא ניקה את הקופסא ואת הקיא על הרצפה ( מה לעשות גם זה קורה) ונתן אוכל והשגיח שהחתול לא יברח. בנוסף הוא גם שיחק איתו וליטף אותו.
כשהחתול היה זקן והיה זקוק לתרופות, מסרתי אותו לפנסיון לתקופת הטיול בחו"ל. הנער לא היה מסוגל לתת לחתול את הכדורים שהוא צריך ובפנסיון כן. מאז הנער כבר עזב את הבית ואין לי אחד מסור כמוהו. יש לי חברות שמוכנות להאכיל בחינם, אבל אני מעדיפה למסור לפנסיון. החתול שלי אלוף בריחות וכמה פעמים חמק מתחת אפי בלי שארגיש לרגע!! לפני כמה ימים, מצאתי אותו בחדר המדרגות, בלי שראיתי איך הוא חמק ברגע שפתחתי את הדלת ויצאתי !! רק מזל שלא יצא מחדר המדרגות החוצה.
כשהחתול בפנסיון אני רגועה ויכולה לטוס בשקט בלי חשש. יש לי שקט נפשי כל הזמן, החתול יסתדר היטב בכל פנסיון סביר, ויחזור אלי בשלום בתנאי שאני גם...