נסיעה לחו"ל

M O T E K 2 5

New member
נסיעה לחו"ל

יש לי חתול בן שנתיים, החתול מתגורר בבית ורגיל לצאת גם למרפסת גדולה ופתוחה שבה נוהג להשתולל ולטפס, ולעיתים לעבור למרפסות השכנים הסמוכים.
משפחתי מתכננת נסיעה לחול בחודשי הקיץ למשך חודש.
מקריאה בפורום הבנתי שעדיף שהחתול יישאר בסביבתו הטבעית.
השאלה שלי, במידה ואחליט שהחתול יישאר בבית לא תהיה לו גישה החוצה. האם זה יאמלל אותו?
זה בסדר להשאיר אותו למשך חודש שלם לבד? בהנחה שמישהו יבוא בכל יום וידאג לצרכיו הבסיסיים, האם הוא לא יהיה משועמם ומדוכא? החתול פעלתן ורגיל לילדים ומשחקים.
תודה מראש על העזרה

dimitrygo

Active member
מנהל
לדעתי לא כדאי לאפשר לו לצאת החוצה בתקופה הזאת

וכן גם השינוי הזה וגם זה שהוא יהיה לבד לא ישמח אותו אותו במיוחד. אבל הוא יצטרך להתרגל לזה. מה שכן כדאי שמי שיבוא לטפל בחתול יהיה מנוסה בטיפול בחתולים. כי זו תקופה ארוכה ואם החתול חו"ח יחלה במשהו או ירגיש לא טוב מסיבה כלשהי צריך שמי שבא לטפל בו ידע להבחין בזה ויקח את החתול לוטרינר.

M O T E K 2 5

New member
תודה על התשובה..ועוד שאלה קטנה

האם באמת עדיף בשבילו שיישאר בבית? יש אפשרות לקחת אותו לבית חברים שישמרו עליו.. לא יודעת איך יגיב לזה

Yukita

Active member
מנהל
רוב החתולים הבוגרים לא אוהבים שלוקחים אותם למקום אחר

מבחינתם, טריטוריה היא מאוד חשובה. אם יילך לחברים, יצטרכו לסגור אותו בחדר אחד לשבועיים בערך כדי למנוע מצב של בריחה. בהתחשב בזה, לגמרי עדיף לו להשאר בביתו, עם מישהו שבא לבקר כל יום.

טאניוש

New member
תלוי גם באופי של החתול...

אנחנו היינו מעבירים את החתול שלנו להורים שלי לזמן נסיעות. הוא ממש סבל לבד בבית, והתרגל במהירות לבית המארח.

שממית12

New member
תחשוב על עצמך וזה יהיה השיקול
אינך יכול לדעת איך החתול ירגיש כאשר תסעו לחו"ל. מן הסתם חתולים מרגישים וחושבים אחרת מאשר אנחנו. חתולים חיים את הרגע ולא חושבים על העתיד. אם הרגע הוא שקט, הם מרגישים טוב.
לעומת זאת אתה בהחלט יכול לדעת איך אתה תרגיש כאשר תסע לחול. האם תרגיש שהחתול במקום בטוח? שהוא לא יברח? שמי שאמור לדאוג לוף, יעשה כן היטב ויוכל להתמיד בטיפול.
אני יודעת שאני יכולה להרגיש בטוחה לגמרי , רק כשהחתול נמצא בפנסיון. אצלי בבית, הוא עלול לברוח ( ברחן מדופלם) והמטפל עלול לא להופיע בגלל סיבות אקראיות ומידיות. אם החתול שלי יישאר בבית ותהיה בעיה בריאותית, איני בטוחה שמי שלא מיומן בחתולים היטב, עלול להתקשות להכניס אותו לכלוב ולנסוע לווטרינר.
על כן אני חושבת שטובתי האישית , היא גם טובת החתול. כל עוד הפנסיון טוב ושומר עליו היטב, זו העדיפות שלי. למרות שהם חוזרים מן הפנסיון עצובים לגמרי.

Yukita

Active member
מנהל
מנסיון כשמר חתול

פנסיון עדיפות אחרונה, אחרי אפשרות להשאר בבית עם ביקורים של אדם אמין. הבדל עצום בתחושת הבטחון של החתול, ואצל חלקם (לא כולם) גם משפיע על דברים כמו רצון לאכול וכו'.
&nbsp
כאן השאלה היחידה היא רק האם לתת לצאת לחצר כפי שהחתול רגיל. שאלה קשה למדי, כי אף אחד לא יכול לתת ערבויות לשלומו של החתול אם ייצא, ואם אינו רגיל למי שיבקר - החתול עשוי לא לאפשר לטפל בו ישירות.

M O T E K 2 5

New member
תודה רבה

תודה רבה לכולם על התשובות, נראה שנלך על האופציה שהחתול יישאר בבית :)

למעלה