נסיעה לכמה ימים (שאלה מהפורום השכן)

נסיעה לכמה ימים (שאלה מהפורום השכן)

שלום ענת, למרות שזה הילד השלישי (האחרים בני 9 ו 12)עדיין צריכה עזרה ומבקשת לדעתך: בעוד חודש וחצי, מתכנן בן הזוג נסיעה זוגית לשנינו, לארבעה ימים (חו"ל). גיא יהיה בדיוק בן שמונה חודשים. אני איתו בחופשת לידה אררררוכה, אך מחזיקה מטפלת שבאה אלינו מדי יום לחמש -שש שעות. גיא אוהב אותה מאד והיא מחזירה לו אהבה רבה. היא גם מסתדרת נהדר עם הגדולים. בנסיעה היא תטפל בשלושתם וכמו כן יבואו לעזור גם הורי בעלי, שהגדולים משוגעים עליהם (גיא מכיר אותם פחות בשל הריחוק הפיזי). האם ליסוע עם כאב לב? איך אפשר לדעת אם הוא יתגעגע לאימא שמפנקת אותו כל כך? איך אפשר לדעת אם הוא יהיה עצוב? האם דמותי חקוקה בו באיזושהי דרך, כך שהוא כבר מתגעגע או שאני בבחינת "נמצאת - יופי, לא נמצאת - לא נורא, אז יש לי מטפלת מקסימה"? אני חצויה. מצד אחד יודעת כמה הנסיעות האלו כיפיות וחשובות לזוגיות, אני יודעת להתנתק ולהסתחרר מהיופי והחידוש שבחוץ; מצד שני, אני משאירה פירורון מתוק בבית שאני כל כך קשורה אליו (שני הגדולים מתורגלים בנסיעותינו). יש לציין שגיא ישן יפה, אוכל יפה ובגדול, תינוק נוח. את אביו הוא רואה ממילא מעט (היי טק), אז זה אחרת, אני מניחה. או שאני טועה... ודרך אגב, בשני הילדים הראשונים, השארתי בלי בעיות בגיל הזה, אבל רק ללילה אחד. סךיחה שזה ארוך אך אני זקוקה לעצתך כי אפשר עוד לבטל/לדחות, זו לא שאלת חיים. (כשאני קוראת את השאלה, נשמע שאני לא רוצה ליסוע. וזה לא כך).

שלום לממש ברגע האחרון

ברור לחלוטין שלפעוט כה רך בגיל, יהיה קשה לפתע בלי אמא שתמיד איתו. הוא לא יודע שתחזרי.. אך עם זאת,העדרות ל4 ימים לא תגרום נזק בלתי הפיך לגיא. לדעתי יש לשאול האם את תהני ללא גיא במשך הטיול או שתחשבי עליו כל הזמן ועל הריחוק ולא תצליחי להנות. אולי תקחו אותו אתכם ויהיה זה גם זמן איכות כמשפחה (מצומצמת)? נשמע מדבריך שאת מצרה לע כך שבן זוגך לא רואה אותו הרבה.. את מוזמנת לשאול את הפסיכולוגית של הפורום לגבי השלכות כן או לא אך לדעתי ההחלטה היא רק בליבך.. לי נשמע שאת יודעת מה את רוצה אך אולי חוששת מההשלכות. כל משפחה וכל הורים מתאים להם דבר אחר. אם תחליטו לטוס, מאחלת לכם המון הנאה מהביחד ובכלל מהטיול ודבר נוסף ,במידה וגיא לא רגיל לישון בלעדייך , ממליצה להשאירו אצל סבאסבתא וא אפילו אצל המטפלת ללילה אחד לראות איך הוא מסתדר. בהצלחה וכל מה שתבחרו יהיה טוב!!

מקפיצה לפסיכולוגית של הפורום

תודה לך מיכל על הניתוח ועל האיחולים החמים. אכן, נראה כאילו גיבשתי החלטתי (ליסוע) אך ליבי, ליבי... וכן, אני יכולה לראות את עצמי נהינת עם בעלי ללא גיא. בודאי ביום האחרון כבר אספור את הדקות עד חזרתינו, אבל זו באמת הזדמנות לרענן את הזוגיות שנשחקת תחת עול גידול השלושה. ורק עוד פרט שחשוב לי להבהיר: גיא ישן לילה שלם, בחדרו, במיטתו. המטפלת, והסבים יבואו אלינו לביתנו. גם אחיו, אליהם הוא קשור מאד (הם לוקחים חלק פעיל מאד בגידולו), יהיו איתו.

למעלה