נסיעה מלחיצה - תרסיס הרגעה?

נסיעה מלחיצה - תרסיס הרגעה?

חתולה כבת שנה, עד גיל חודשיים חיה עם חתול אחר ומאז חיה אצלי לבד בבית ומעולם לא יצאה. (רק לדקה לחדר מדרגות)
מצפה לה עכשיו נסיעה של שעה וחצי ברכב עם חתולה חדשה ולא מוכרת לצורך מעבר דירה.
הייתם משתמשים בתרסיס הרגעה כלשהו?
(לאחר הנסיעה צפויה תקופת הסתגלות כפולה גם לדירה וגם לחתולה)

Yukita

Active member
מנהל
האם היא טיפוס חרדתי במיוחד?

כמובן שכל חתולה צריכה להיות סגורה בתוך מנשא סגור ונעול משלה - לא לפתוח ולא לשחרר בנסיעה. אפשר ורצוי לרפד את המנשאים במשהו נעים עם ריח הבית המוכר. רוב החתולים לא נלחצים במידה שמצריכה תרופות או תרסיסים - וגם המרחב המוגבל של המנשא מרגיע כמו מאורה ולא מאפשר יותר מדי התפרצויות חרדתיות.
&nbsp
מי שבכל זאת טחפוסים מאוד לחוצים וחרדתיים מטבעם - הוטרינר יכול להמליץ על תרופת הרגעה מתאימה עבורם ולקבוע מינון.

אלישבע777

Well-known member
מניסיוני עם חתול החרד מאוד מנסיעות

החתול שלי, חרד מאוד בנסיעות. גילית שאם מכנסים את הכלוב בבטו אטום לאור, שותקים ולא עונים ליללות שלו, (לא מגיבים אפילו פעם אחת), זה קצת עוזר. אסור לענות כי זה מעודד את היללות ומתגמל אותו.

הבעיה העיקרית שהוא מחרבן, משתין ומקיא בכלוב מרוב חרדה. לכן , יש לרפד היטב את הכלוב בנייר עיתון, או נייר מגבת.
תאמין לי שהחתולים קצת מגזימים בחרדות שלהם וביללות שלהם.... לא קורה להם שום דבר!! אחרי שהם מגיעים הביתה הם בסוף נרגעים. תכניס אותו לחדר שקט, והוא יתרגל. מה שכן, כל נסיעה ונסיעה, זה פרוייקט... להכניס לכלוב, להכניס לאוטו, לשמוע יללות אומללות במשך זמן ולנשוך שפתיים ולא לענות!
אנסה לצרף סרטון של החתול המגיע מן הפנסיון ומלחית כמו כלב, מרוב לחץ מהנסיעה.

Yukita

Active member
מנהל
אציין שלדעתי

ברמת החרדה שתיארת, אלישבע777, כנראה כן כדאי לפנות לוטרינר ולהתייעץ איתו לגבי תרופת הרגעה - לפחות אם מדובר בנסיעה של יותר מ10-20 דק'.
&nbsp
יש לי אחד חרדתי בבית, אבל מאחר שהחרדות האלו מקבלות ביטוי רק אצל הוטרינר (בנסיעה הוא פוחד, אבל קופא בשקט בפינה של המנשא - את הפיפי ואת הקקי הוא עושה על הוטרינר
) והנסיעה לוטרינר ממש קצרה, לא בחרתי במסלול של תכשירי הרגעה. לנסיעה ארוכה יותר ועם חתול שממש משתולל בכלוב - לדעתי כן יש לשקול את האופציה, לפחות להתייעץ לגבי האפשרויות. ישנן תרופות וישנם גם תכשירים שהם צעד לפני התרופות, מעין תרופות-ללא-מרשם. עדיין צריך שהוטרינר יסתכל על המרכיבים וייתן חוות דעת על השימוש, אבל עם הכלב שלנו שנלחץ מנסיעות ומקיא באוטו זה היה סוג הדברים שעזר לעבור את הנסיעות בשלום בלי הקאות.

אלישבע777

Well-known member
אכן הווטרינר הציע תרופת הרגעה לנסיעה לפנסיון ( כשעה)

אבל החלטתי , שבחום הנגב בקיץ, אם קורה משהו בדרך ונתקעים, עדיף שהחתול יהיה במלוא חושיו ויוכל לווסת את חום גופו, מאשר חתול מנומנם ומעולף..
הנסיעות היו מלחיצות אותי נורא. כשהוא היה מיילל יללות של חתול שחוט, הייתי מרחמת עליו ומשתדלת לא לילל בעצמי....וכשהוא היה מפסיק סוף סוף לילל, אז התקפתי בהלה איומה, כי חשבתי שהוא ... מת.
בסוף לא קרה לו כלום אף פעם. סתם פינוק. כיום הפנסיון הוא בתוך העיר והנסיעה לשם קצרה

למעלה