נסיעות ומעברים!

TotahoniM21

New member
נסיעות ומעברים!

שלום לכולם! רציתי בבקשה לשאול את מי שהיה בבוליביה ופרו 2 שאלות: א.האם יש אפשרות לעשות שייט באגם מהאיים הצפים בצד שלו פרו(פונו והאיים עצמם) לקופה קבאנה בבוליביה? אם כן,כמה זמן שייט כזה אורך וכמה הוא עולה? ב.איך לעזאזל מגיעים מאיקה לקוסקו? האם יש אוטובוס ישיר או שצריך לעבור דרך ארקיפה? האם יש טיסות מאיקה( או האיזור,חוץ מלימה כמובן) לקוסקו? תודה רבה לכל העונים!!!

natyh

New member
שאלות מצוינות

לצורך תשובות נכתבים ספרים , מסתבר כי שאלות אלו נשאלו פעמים רבות ולכן נכתבו ספרי תשובות. בספרים תמצא שאלות גם לשאלות שעדיין לא שאלת וייתכן ותשאל בעתיד. את הספרים כתבו אנשים שהיו שם , ושאלו את עצמם את אותן השאלות ששאלת. איך מוצאים תשובות בספר ? פותחים באינדקס ומחפשים puno peru משם מחפשים איך להגיע לקופקבנה בוליביה. ומסתבר כי הדרך היא באוטובוס בלבד... שייט יש רק לאיים הצפים או לאי טקילה או אמנטני... למה ...? כנראה שאין כדאיות כלכלית. כמה השייט עולה ? כלום חינם.... כי אין.... ב איך לעזאזל מגיעים מאיקה לקוזקו .... מאיקה לא מגיעים לשום מקום כי אין מקום כזה... יש מקום שנקרא איקא והוא במרחק שעות נסיעה בודדות מלימה ... מלימה ניתן להגיע לקוזקו בשתי דרכים הראשונה דרך החוף ואז חייבים לעבור דרך אריקיפה . השניה דרך ההר כלומר לימה הואנקיו אייקוצו קוזקו או בטיסה. תיהנה וקנה ספר ....
לידיעתך מטרת הפורום אינה לענות על השאלות הללו ... ואני מקוה שאתה יודע כי על השאלות הללו יכול לענות כל אחד שפתח ספר ... מטרת הפורום היא לענות על שאלות שהספר לא יודע לענות עליהן ומאחר וזמני מוגבל .. לא אוכל לענות על כל השאלות בזמן מוגבל . אגב שמי נתי ואשמח אם תציג את עצמך בשאלה הבאה . בברכה .

TotahoniM21

New member
אז ככה,אני גרישה

אני טס עוד שבועיים לקולומביה.אגב,קניתי את הלונלי פלנט פשוט כרגע הוא אצל חבר... עדיין לא הבנתי מהתשובה שלך איך מהר להגיע מהעיירה שבה יש את הסקי חולות(איקה או איקא) לקוסקו.האם זה מחייב אותי לקחת רק טיסה מלימה? כלומר אין דרך יותר מהירה להגיע לקוסקו? שאלה שלא נתקלתי בה בספרים זה איפה יש צניחה חופשית בקולומביה,פרו ובוליביה :) אשמח אם תבדוק לי את הנושא לעומק ותעדכן אותי. בברכה, גרישה.

natyh

New member
ברוך הבא לפורום גרישה

התשובה פשוטה אין מהר בדרום אמריקה או דרך החוף או דרך לימה אין דרך אחרת. צניחה חופשית מומלץ לברר דרך ההתאחדות בארץ הסיבה : מדובר בספורט אקסטרים שיש עליו מגבלות חריפות. בדרום אמריקה נהוג לעגל פינות בדברים הללו , ודברים כאלו עלולים להסתיים רע ! או שלאמעגלים פינות ואז התענוג יקר או שמעגלים ואז הוא מסוכן. עוד אפשרות עבור בחוף הבונים בפאראדייב שאל אותם אם יש מישהו שיודע זה הם.

TotahoniM21

New member
תודה רבה

אז אם זה דרך החוף זה דרך ארקיפה באוטובוס.נכון? ואמרת שהנסיעה היא לא קלה וגם מסוכנת.אמת?

natyh

New member
לא מדויק

זו נסיעה ארוכה לאו דוקא מסוכנת לפחות לא היתה מסוכנת יש היסטריה בקרב מטילים חדשים בעיקר בשל החשש מגניבות חשש מוצדק , שוה להקדיש לענין הזה כמה מלים ואין לי זמן כרגע. אריקיפה עצמה הפכה להיות מסוכנת לאחרונה ונרצחו בקירבתה שני מטילים תמר שחק ומטייל נוסף שיצא לטרק בעמק הקולקה . אני לא חושב שיש סכנה במעבר דרך אריקיפה אך שוה להתקשר למשרד החוץ או לשגרירות ולהתענין יש להם מידע מעודכן אך חלקי ! קימת אפשרות לנסוע מאריקיפה לקוזקו ברכבת מחלקה ראשונה או שניה 12 שעות נסיעה למיטב זכרוני ראה הספר . מחלקה ראשונה קצת מוגזם האמת ודי יקר אך גם זו אפשרות, אם חוששים מגניבות ניתן לקשור את הציוד במנעול ושרשרת ואז החיים נהפכים לקלים יותר וחוץ מזה . יהיה לך נשק ביד למקרה הצורך שמן הסתם לא יגיע כי השודדים גנבים יחפשו קורבן קל יותר ... ולא חסרים כאלו. יש להיזהר בירידה בקוזקו משוד לא אלים דוקא אך בשל הצפיפות עלול לקרות. הנסיעה דרך גב ההר היתה לפחות בזמני תקופת המנחתרת הנתיב הזוהר שנת 1987 הקדנציה הקודמת של הנשיא הנוכחי אלאן גרסייה פרז . הדרך מלימה לקוזקו קשה ומאד מאד מסוכנת מכל בחינה אפשרית אך זהו אולי האוטובוס היחיד בעולם שמעפיל לגבה של 4500 מטר אחרי הנסיעה הזו , באוטובוס כי את הרכבת פוצצו יומיים לפני אמרתי לעצמי שכנראה חינכו אותי טוב בצבא....
המשימה הושלמה . בדרך עלה חייל לאוטובוס באמצע הלילה זו היתה נסיעת לילה , הוא החייל הוריד את כל הנוסעים מהאוטובוס ...חששנו ואז התברר כי הוריד את הנוסעים כדי לדאוג לעצמו למקום ישיבה .... תחמנות היא לא המצאה מזרח תיכונית מסתבר ... גם בצבא הפרואני למדו אותה... בכלל תגלה מהר מאד כי לישראלים יש יכולת להסתדר טוב מאד ביבשת הזו כנראה שהחיים שם די דומים לכאן...

The Cat Woman

New member
יש אוטובוס מאיקה לקוסקו ולהיפך

בטיסה- ניתן לטוס מקוסקו ללימה ולסוע מלימה 4 שעות לאיקה. (אני יודעת שאמרת "חוץ מלימה" אבל אל תהיה מפונק!!!) או בדרך ההפוכה- לסוע מאיקה ללימה ומשם לרדת לקוסקו בטיסה. האופציה השניה שלך שהיא האוטובוס- סבבה לגמרי לדעתי ועולה בסביבות 80-90 סול (ממש לא יקר!), יש שאומרים שהנסיעה מסוכנת לא יודעת בקשר לזה.. נסעתי בנסיעת לילה והיה בסדר גמור! אפילו היתה "ארוחת" ערב, שתיה חמה ונשנוש בוקר. לא מסוכן ולא נעליים. באוטובוס שנסעתי בו לא היו צ'ולות שניסו לגנוב לנו דברים, בניגוד לאוטובוס שלקחתי מפונו לקוסקו... לעומת זאת הטיסה עולה 90 דולר ואז צריך גם לסוע לאיקה שזה עוד 15 סול בערך באוטובוס מגעיל... אגב- סקי חולות עושים בנווה מדבר בשם ווקאצ'ינה, נמצא 3 ק"מ בערך מאיקה. צריך לעלות בסביבות 40-45 סול לשעתיים. לא יותר.

natyh

New member
חידשת לי

מה המסלול ? לא עובר דרך לימה או אריקיפה ? איזו חברה ? קישור ? תודה

TotahoniM21

New member
אז חברים,למען השלמות

תסכמו בשבילי! אני מחפש את הדרך הכי מהירה,לאו דווקא בטוחה או זולה. איך מגיעים הכי מהר מאיקה לקוסקו? נסיעה של 4 שעות ללימה וטיסה?

natyh

New member
לא בטוח

אין דבר כזה הכי מהר בדרום אמריקה כבר קרה לי שהזמנתי טיסה ולפתע החליפו פנצר כשהייתי על המטוס ולפתע הטיסה נדחתה ליום הבא אתה אף פעם לא יודע . הכי בטוח היא נסיעה באוטובוס בחוף השירות ההזה הכי אמין. טיסות בכל מקרה סיפור של יום שלם.

The Cat Woman

New member
כמו שכבר אמרו לך- אין דבר כזה מהיר

הם כל-כך לא עקביים שכל דבר יכול להתפקשש לך. אחי כבר עלה על אוטובוס בדרך לסלטה שם נפגשנו ובדרך היתה תקלה באוטובוס והם נשארו בעיירת חור והמשיכו את הנסיעה למחרת. אז הכל יכול לקרות, אל תסמוך על זמנים מדוייקים שם. חוץ מזה, לא ממקומנו להגיד לך איך לנהוג. תגיע לשם ותבחר במה שמתאים לך, כבר פירטנו לך כאן את האופציות. נשאר לך רק לבחור.

The Cat Woman

New member
ישיר

חוץ מכמה עיירות נידחות בהתחלה- שם עצרנו להעלות נוסעים- לא עצרנו בשום מקום לא זוכרת את השם של החברה, אבל חברה אמינה ובאמת אחל'ה! ואין לי קישור, צר לי... אבל נסעתי באוטובוס הזה לפני חודשיים בערך. והכי חשוב שלא היו שם צ'ולות.

The Cat Woman

New member
אין לי מושג. זה היה אוטובוס לילה. ישנתי!

מאיקה ללימה זה דרך החוף אבל מקוסקו לאיקה - לא יודעת.

natyh

New member
אם כך דרך ההר !

עכשיו נשאר לך רק להבין על סמך מה הקביעה הזו !

The Cat Woman

New member
אולי לכל הסיבובים שהאוטובוס עשה../images/Emo122.gif

שעצבנו אותי באמצע הלילה יש קשר...

natyh

New member
בהחלט

אני זוכר היטיב את הסיבובים הללו עד היום וזה היה מזמן....

למעלה