נסיעות כאשר העובד מתגורר בחברה

מצב
הנושא נעול.

examiz

New member

אולי זה מוזר אבל אני מעסיק ויש לי שאלה דווקא נגד תעלול של אחד העובדים שלי. הקמנו חברת סטארט אפ ולצורך כך השכרנו וילה גדולה בצפון ת"א. ואני מאפשר לעובדים שלי לגור בחדרים הפנויים כל עוד לא צריך אותם. (כמובן שזה לא רשום בחוזה פשוט הם גרים כאן) אחד מהעובדים שהיתפטר לפני חודש והוא גם היתגורר בוילה ביחד איתי תובע אותנו עכשיו בגלל שאני לא שלמתי לו הוצאות נסיעה...... הוא עבד אצלנו בסה"כ 4.5 חודשים.... יש בזה הגיון ? הוא הרי גר כאן? מה אומר החוק? עמי

איילאיל

New member
הוצאות נסיעה

אולי זה מוזר אבל אני מעסיק ויש לי שאלה דווקא נגד תעלול של אחד העובדים שלי. הקמנו חברת סטארט אפ ולצורך כך השכרנו וילה גדולה בצפון ת"א. ואני מאפשר לעובדים שלי לגור בחדרים הפנויים כל עוד לא צריך אותם. (כמובן שזה לא רשום בחוזה פשוט הם גרים כאן) אחד מהעובדים שהיתפטר לפני חודש והוא גם היתגורר בוילה ביחד איתי תובע אותנו עכשיו בגלל שאני לא שלמתי לו הוצאות נסיעה...... הוא עבד אצלנו בסה"כ 4.5 חודשים.... יש בזה הגיון ? הוא הרי גר כאן? מה אומר החוק? עמי
הוצאות נסיעה
כשמן, נועדו לתת החזר עד גובה מסויים לעובד בגין נסיעה לעבודה ובחזרה ממנה. דהיינו - הוצאה ממשית בפועל. ככל שלא נקבע ביניכם הסדר אחר, או שחל נוהג בחברה או הסכם קיבוצי הקובע החזר הוצאות נסיעה ללא קשר לנסיעות בפועל, הרי שהעובד אינו זכאי להוצאות הנסיעה (ללא קשר למשך תקופת העבודה בחברה). כך, למשל, ואם זכרוני אינו מטעה אותי - כאשר עובד תבע מעסיק להחזר הוצאות נסיעה, כאשר עמדה לרשותו הסעה מאורגנת מטעם המעסיק, לא הוכרה זכאותו להחזר הוצאות נסיעה. במאמר מוסגר ראוי לציין, כי שהייתו של העובד בוילה של החברה חסכה לו ככל הנראה שכר דירה - יש לכך השלכות מס, שכן ניתן לומר שזו הטבה כספית שבגינה העובד חב במס למס ההכנסה. יתרה מזו, חיסכון שכר הדירה, יכול, כפי הנראה, להקים עילת תביעה לחברה עבור התגוררותו בתחומיה (בבחינת דמי שימוש ראויים). אייל

שיר ורד

New member
נטל ההוכחה עליך

נטל ההוכחה עליך
מן הסתם כתובת מגוריו של העובד כפי שהיא רשומה במשרד הפנים, איננה בוילה ששכרתם. אי לכך, אתה צריך להוכיח שהעובד התגורר באופן קבוע או כמעט כך בוילה ששכרתם. לשם כך תצטרך להביא לעדות (או להגיש תצהיר) של עובדים אחרים בחברה שיעידו שהם התגוררו איתו באותה וילה. (עדות אישית שלך לא תתקבל). צילומים בהם אתם נראים בפיג'מה באמצע הלילה וכו , יסייעו גם הם לשכנע את בית הדין בצדקתך. שים לב, שמה שעשית עשוי להחשב בעיני מס הכנסה כהטבת שכר, שמוטל עליה מס. כדאי לך להתייעץ מידית עם רואה החשבון שלך כיצד להסדיר את הנושא מול שלטונות המס. העובד הממורמר יכול להלשין עליך לשלטונות המס שהלנת עובדים בעסק (כשהוא לא מזכיר את עצמו אלא מציין שמות של אחרים) ולסבך אותך מול שלטונות המס.

לדעתי, לא נכון לקבוע שעדות אישית...

נטל ההוכחה עליך
מן הסתם כתובת מגוריו של העובד כפי שהיא רשומה במשרד הפנים, איננה בוילה ששכרתם. אי לכך, אתה צריך להוכיח שהעובד התגורר באופן קבוע או כמעט כך בוילה ששכרתם. לשם כך תצטרך להביא לעדות (או להגיש תצהיר) של עובדים אחרים בחברה שיעידו שהם התגוררו איתו באותה וילה. (עדות אישית שלך לא תתקבל). צילומים בהם אתם נראים בפיג'מה באמצע הלילה וכו , יסייעו גם הם לשכנע את בית הדין בצדקתך. שים לב, שמה שעשית עשוי להחשב בעיני מס הכנסה כהטבת שכר, שמוטל עליה מס. כדאי לך להתייעץ מידית עם רואה החשבון שלך כיצד להסדיר את הנושא מול שלטונות המס. העובד הממורמר יכול להלשין עליך לשלטונות המס שהלנת עובדים בעסק (כשהוא לא מזכיר את עצמו אלא מציין שמות של אחרים) ולסבך אותך מול שלטונות המס.
לדעתי, לא נכון לקבוע שעדות אישית...
של המעביד לא תתקבל. עדות אישית של המעביד תהיה אולי בעלת משקל מופחת, בגלל הנגיעה האישית שלו, אבל היא קבילה. היא היתה יכולה להיות קבילה גם בבית משפט רגיל, וודאי שהיא קבילה בביה"ד לעבודה שאינו כפוף לדיני הראיות. אם השופט יאמין למעביד - עדותו תספיק.

מצב
הנושא נעול.
למעלה