נסיעות - מה מקובל ?

נסיעות - מה מקובל ?

אצלנו בבר לא משלמים לברמנים נסיעות (משלמים 20 לשעה + טיפים).... אתמול הייתי אמור לעבוד ונתקעתי בלי רכב כדי להגיע, התקשרתי לבעלים והיא אמרה שהיא תעביר את המשמרת שלי למישהו אחר... שאלתי אותה אם יש מצב למונית והיא אמרה שהבר לא ישלם את זה ואם אני רוצה זה על חשבוני... בעיני זה ביזיון... כשיש לי רכב, אין לי בעיה לבוא איתו, בקטנה (למרות שלי יש הסדר חניה נוח ואני לא יודע איך הברמנים האחרים מסתדרים...), אבל קרה פעם באלף שנה שאין לי רכב, זה לא הוגן שהיא תגיד לי לשלם את המוניות הלוך-חזור עלי... שאלתי היא מה נהוג אצלכם בברים? משלמים נסיעות בכללי ? ועוד שאלה, האם יש לכם הנחה כשאתם באים כלקוחות לבר ?

obbb

New member
אסור עפ"י חוק!

מעסיק צריך לשלם נסיעות גם אם המקום עבודה הוא מתחת לבית שלך! זה חוק מובהק! וזה באמת חוצפה שאין כדוגמתה מה שעשו לך - לדעתי. במיוחד שאתה תמיד מגיע על חשבונך, מה שכבר ככה לא תקין.

S1ndrome1

New member
האמת היא

שלפי החוק צריך לשלם נסיעות רק אם מקום המגורים נמצא במרחק של יותר מ 2 או 3 (לא זוכר בדיוק) תחנות אוטובוס. כמובןן שזה לא חוקי וכו' וכו', אבל זה שוב נכנס לדיון של משכורות, השלמה ל... וכסף על התלמדות... הרבה מקומות עוברים על החוק בצורה כזו או אחרת.

obbb

New member
אני די בטוח שאתה טועה.

גם מהנסיון שלי וגם משל חבר שלי (שעבד במקדונלד'ס משהו כמו 2 דק' הליכה מהבית שלו) זה לא משנה בכלל איפה אתה גר, (אלא אם מחוץ לעיר) מחובתם לשלם נסיעות. ותאמין לי שאף מעסיק שמשלם מינימום לא "יפנק" את העובד שלו סתם בנסיעות...

S1ndrome1

New member
זה בדוק מבחינת החוק

אני גר ביישוב דיי קטן, אם תלך ברגל בקצב רגוע ותקיף את כולו אתה עושה את זה במשהו כמו 40-50 דקות. יש לנו ביישוב תחנת דלק, וחבר שלי שעבד שם גר 5 דקות הליכה, אבל מכיוון שהיו 4 תחנות אוטובוס ברגל הם שילמו לו נסיעות. והם שילמו לו רק אחרי שהוא דרש ובירר מה בדיוק החוק אומר. אז כמו שאמרתי, בדוק.

Symbolic

New member
זו הבעיה בתחום

בעלי ברים/מסעדות פשוט לא שמים על החוק, בהרבה אספקטים. החוק אומר (ועבר חוק כזה בשנה האחרונה) שחייבים לשלם בסיס ונסיעות וכל הזכויות הסוציאליות שמגיעות לך בתור עובד. טיפים זה טיפים ולבעל העסק אסור בתכלית האיסור לגעת ולהתערב לך בטיפים. בפועל, הרבה מקומות עובדים על השלמה (שזה בעצם אומר ברוב המקרים שכר של טיפים בלבד ללא בסיס), לא משלמים יותר בסופ"ש (על משמרת שישי בלילה אתה אמור בעקרון לקבל 150% על הבסיס שלך), תוספות שעות נוספות וכדומה. יש חוק - אף אחד לא שם על זה. על שלא יתאגדו כל הברמנים/מלצרים ויגידו "אנחנו לא עובדים" זה לא ישתנה. אני לא בא פה לבקר מישהו, כי אני באופן אישי "פראייר" בדיוק כמו כולם, עובד על השלמה. אמנם מקבל נסיעות, אבל זה לא משנה הרבה. פה אני מקבל נסיעות, שם אתה מקבל בסיס, שם אתה מקבל שעות נוספות. בקטע של כשאנשי צוות באים לבלות בבר, אנחנו לא נותנים הנחה, אבל ממש ממש מפנקים אותם ואת חברים שלהם, אבל ממש. ברוב המקרים זה יוצא הרבה יותר מ-50% הנחה לדוגמא (אם מחשבים הכל - מה ששתית/אכלת לעומת מה ששילמת בסוף).

RastaIntrusta

New member
האמת שלך קצת משקרת ולא משקפת את מה שקורה

אצלי בעבודה , יש ימי שישי ערב שמקבלים 150 אחוז על המשכורת בסיס שלך , ככה שלא כולם מצפצפים על החוק...

Symbolic

New member
יש עדיין צדיקים בסדום

לא כולם מצפצפים. זה מקום שאתה עושה בו טיפים משמעותיים בנוסף לבסיס? (טיפים משמעותיים מבחינתי זה 35-40 שקל לשעה רק הטיפים). לרוב נגיד בבתי קפה וחלק מהמסעדות שהבר הוא לא חלק חזק מקבלים את הבסיס כמו שצריך והכל, כי הטיפים באמת לא משמעותיים ואי אפשר "לבנות עליהם משכורת" - מה שמוריד גם את הביקוש של האנשים לעבוד במקום (ולא יסכימו לרוב לעבוד שם אם אין בסיס - מלבד אנשים שרוצים לעבוד למען הניסיון בלבד ואין להם הרבה אופציות חוץ מזה ושמחים על ההזדמנות רק לקבל צ'אנס) מתי שבמקום שברמנים עושים שם 50-60 לשעה כמו כלום, הרבה ירצו לעבוד שם. אפילו אם אתה לא תסכים לעבוד שם כי אין בסיס, עוד 10 ישמחו לקפוץ על העבודה, בסיס או לא בסיס.

RastaIntrusta

New member
לא טיפים משמעותיים בנוסף לבסיס אבל

יחס מאוד חם ומרשים ומפליא כל פעם מחדש... ואת זה לא קונים בכסף... המקומות האלה שאתה מדבר עליהם שמרוויחים 50 60 שקל לשעה הם המקומות החמים בשביל הברמן ללא ספק , אבל כל אחד והציפיות שלו מהמקום ומהאנשים.

Symbolic

New member
אתה לא צריך להצטדק ולהסביר למה אתה עובד שם

אלה בחירות שלך. כמו שאני לא חייב הסבר לאף אחד למה אני עובד/עבדתי במקומות שלא קיבלתי שום תנאי סוציאלי. עובדתית, אתה עובד במקום שהטיפים בו לא חזקים, משמע, אם לא היה בסיס כנראה שלא היית עובד שם (אולי אתה אישית כ כי אתה אומר שהיחס חם והכל נהדר וזה, שזה מאוד חשוב) אבל אדם אחר שלא מכיר את המערכת של המקום שאתה עובד בו, לפי נתונים יבשים לא בטוח שהיה רץ לעבוד אצליכם. מה שאומר - מיי פוינט אקזקטלי

Symbolic

New member
אני שמח בשבילך אחי

כיף לשמוע על מקומות שהעובדים מאוד מרוצים, ולווא דווקא מבחינה כלכלית נטו נותן תקווה שלא כולם חארות תאבי בצע

ממה שידוע לי

לא משלמים נסיעות ולא תנאים סוציאלים אחרים, כמעט כולם מצפצפים על החוק או יותר נכון רומסים אותו וגם לוקחים רוורס עליו. יש מקומות שברמנים מרוויחים בין 40 ל-70 ש"ח לשעה ויש מקומות שאפילו נראה לי מגיעים ליותר כך שאתה יכול לסגור משמרת עם כמה מאות שקלים בכיס שזה הרבה אז כולם סותמים ת'פה ומעדיפים לקחת את הכסף. יש עשרות אחרים שיסכימו להתחלף איתך בכל רגע נתון. ישנם מעט מאוד צדיקים בסדום. אם זה מקום של חברים אז יש הנחה כלשהי וגם מידי פעם פינוקים כאלו ואחרים.

אני בדיוק בתהליך משפטי כנגד האקס בוס שלי

בדיוק באותה סוגיה שאתה ואחרים פה מדברים אליה... חובה לשלם נסיעות שזה 21 שקל על כל יום עבודה חובה לשלם 150% מיום שישי (כניסת שבת) ועד יום שבת אם אני זוכר נכון עד השעה 21:00 שעות נוספות באמצע שבוע שזה מהשעה השמינית ועד העשירית 125% ומהשעה העשירית והילך זה 150% כנ"ל שעות נוספות גם בתעריף שבת שאז אפשר להגיע ל300 אחוז (150% שבת ו150% שעות נוספות) מי שלא מקבל את זה מוזמן לשוחח עם הבוס שלו ולדרוש את הכסף מתחילת העבודה ועד היום, ושימשיך לשלם על פי חוק. במידה ואין הסכמה מצד הבוס אתם יכולים לגשת למועצת הפועלים (ההסתדרות) ולקבל יעוץ חינם... מעבר ליעוץ הם דורשים כסף במידה ואחד ההורים אינו חבר בהסתדרות... ומשם בית דין לדיני עבודה... בהצלחה

D221

New member
אצלנו:

כל העובדים משוטפת הכלים ואנשי המטבח ועד הסלקטורים והברמנים מקבלים 30 לשעה, ללא טיפים (הם חוזרים לקופה בסוף הערב). אני בדילמה אם להתחיל לריב עם הבעלים שעם כל הכבוד לזה שהוא משלם 30 לשעה הטיפים הם שלי ושל הברמנים שלי. מצד שני לא יוצאים סכומים יפים של טיפים ברוב המקרים (טוב העובדה שידוע שזה לא הולך אליי לכיס תורמת לחוסר מאמץ מצידי לקבלת טיפים) אז אני בהתלבטות אם בכלל שווה להתחיל לריב איתו על זה ולקחת את ה30 לשעה (פלוס תוספת על ניהול בר) ולשתוק. אוף. גם כשעבדתי במועדון אחר בתל אביב לא קיבלנו נסיעות, ועוד שילמתי על חנייה כל פעם שבאתי ולא קיבלנו 150 אחוז ולא בטיח בשישי. מקצוע פרוץ לחלוטין כי כל מקום יודע שאם אתה תלך יבוא מישהו אחר אחרייך ואקט מחאה כמו שמישהו ציין כאן זה רעיון יפה והכל אבל צריך לזכור שמדובר במדינת ישראל ובעם הישראלי שאין לאנשים בעיה לדפוק אחד את השני ובכך בעצם גם את עצמם - תמיד יהיו כאלה שיסכימו להחליף את המוחים תמורת סכום מסויים וזו בדיוק הסיבה שעוד לא נעשה דבר כזה שכן קרה במדינות אחרות.

Symbolic

New member
מה אתה רציני???

חבוב אתה עובד בתנאים הכי גרועים ששמעתי בחיים. זה באמת מוגזם! אתה עובד כאילו על השלמה ל-30 (שזה סביר, נניח) אבל בחיים לא עובר את זה, וגם אם אתה עובר זה על פארש. מה זה הדבר הזה??? 30 לשעה בבר (שעובד) זה ממש לא הרבה כסף!!

D221

New member
לצערי בשיא הרצינות כן.

אני לא מהטיפוסים שילכו עם מעסיק לבית משפט. מה גם שמדובר בבוס שהוא סוג של מכר. יום שלישי בשעה טובה אני אקבל משכורת ואני אנסה לדבר איתו על הקטע של הטיפים. תראו בדרך כלל באמצע השבוע אם הטיפ מגיע ל100 ויותר זה היסטרי. ככה שלא מדובר בהרבה כסף אבל עדיין יש את המירמור שזה משהו שאמור ללכת אליי לכיס בסוף הערב ולא לתוך הקופה. אין לי ספק שאם הטיפים יגיעו אליי בסוף הערב יהיה לי אכפת ואני אוציא יותר מאנשים. מכל הסיפורים שלי הבוס שלי מצטייר כחלאה. זהו שהוא לא. פשוט א' אין לו ניסיון בניהול, ב' יוצא לי לספר כאן רק על הפאקים שהוא עושה וזה נשמע ממש רע. אני כבר אשטוף אותו ונראה מה יהיה. מקסימום עוזבים.

כאן טמונה בעיה

לעבוד אצל מכר, חבר בן משפחה מלבד היתרון שיש בכך זה גם עלול להסתבר כמוקש לא קטן במקרים כדוגמתך, אישית לא הייתי עובד דקה וחצי במצב הזה. אם אני עובד אני דורש תמורה לא משנה מי מעסיק אותי אין כסף אין עבודה בטח לא עבודה במצב של נצלנות מכל סוג שהו. ולא מעניין אותי גם אם היה מדובר באדם הכי קרוב אלי בעולם. תדאג לעצמך כי אחרת אף אחד לא ידאג לך, אני אישית חושב שאין חברים בעבודה או בכסף והכול נלקח בפרופורציה למען שטעויות לא יקרו ואחכ יהיה באלגן.

למעלה