נסיפור מאחוריי השיר וידוי?

LאלדדL

New member
נסיפור מאחוריי השיר וידוי?

מישהו מכיר? אשמח לשמוע שב"ש!!!!! :) :) :)

YA2007

New member
אז ככה..../images/Emo2.gif

אלכסנדר פן כתב אותו בשנת 1933 לאשתו השנייה, השחקנית חנה רובינא. השיר הולחן לראשונה בשנות ה-60 בידי המלחין שמעון שגיא ובוצע ע'י גילה אלמגור. לאחר מכן סשה ארגוב כתב לחן משלו לשיר, וביצעו אותו בין היתר צילה דגן, אורה זיטנר ומתי כספי. הביצוע המדהים של יהודית לשיר הוא משנת 1984, מתוך המופע "שיר אהבה חיילי לסשה ארגוב", שהופק ע'י גל'צ. הביצוע נכנס לאלבום "דרך המשי" שיצא באותה שנה וזכה לביצוע תזמורתי בקונצרט של יהודית עם הפילהרמונית בשנת 2000. זה מספק

moahe100

New member
עוד משהו על "וידוי"

הביצוע של יהודית הוא אך ורק על 2 הבתים הראשונים. יש לשיר בית שלישי, אפילו יותר נוראי מהראשונים (אני מתכוון לנוראי מבחינת כמה שהשיר קשה ועצוב)

YA2007

New member
וואלה צודק../images/Emo45.gif

שמעתי לאחרונה ביצוע של אילנה רובינא לשיר הזה מאיזו תוכנית טלוויזיה ישנה ובאמת ישנו עוד בית...

moahe100

New member
הבית ה"נעלם" ב"וידוי"

הנה הבית ב"וידוי" שיהודית לא מבצעת. הן ידעתי שאין לי אוהב מלבדך וידעתי: המוות יבוא מידיך ואני מחכה ומצפה לזיוו הוא יבוא פתאומי, כגרזן על עץ יער או יקרב לאיטו, בעינוי ובצער אבל לא מידי זר - מידיך יבוא וגם אז לביתך, בליל שכול וליל עוני בחלום עוד אשובה, כסילה שכמוני ואומר: הנה באתי מנדוד בשבילי כי היה לי ברור כמו שתיים ושתיים שאבוא לביתך בעצמך עיניים עד אשר ישאוך בדרך אלי

למעלה