נסענו לצפון, בדרך מתקשרים השכנים שלנו שם

קלייטון.ש

Well-known member
זרוק לחיות הבר.
אני יודע שאסור להאכיל חיות בר - אבל יש מקרים שאין ברירה.
למשל, בזמן האחרון, יש אצלינו מכת עכברוים ועכברושים.
ואין מנוס, ואני שם מלכודות רבות. (כאלה שהורגות ברגע).
מה לעשות בגוויות?
אז אני משליך לשדה הסמוך, יש שם שועל שבלי קשר עובר שם כמעט מדי ערב.
אז מה רע אם יאכל מפעם לפעם איזה מלך עכברוש?
אני יודע שאסור להאכיל חיות בר ובכל זאת בצוואה שהכנתי (העורכת דין המליצה לי בחום) ציוויתי להשליך את נבלתי (אפילו לא צריך לחכות שתתקרר) לחיות ביער בצפון.
אשתי אמרה: בכיף.

אבח"י

Well-known member
שואלים אם אנחנו מגיעים לסוף שבוע. אמרנו אנחנו בדרך. אומרים שהם מצטערים אבל החליטו לנסוע לסוף שבוע אל הבת ומשפחתה, אז מבקשים רשות להיכנס ליחידה שלנו (יש להם כמובן מפתח) כדי להשאיר לנו אוכל לשבת. שהרי בטח סמכנו עליהם שהם יזמינו אותנו לצהרים. למעשה זה נכון, סמכנו עליהם, אבל יש מוצרי מזון יבשים וקפואים ביחידה כך שלא נגווע ברעב.
אמרנו בטח, תיכנסו. הגענו ליחידה ועל השיש שלושה סירים עוד חמים, עם עוף ואורז ואפונה ברוטב וסלט חצילים ולחמניות גם בשקית.
בביקור הקודם שלנו בצפון התבשרנו שנולדה להם נכדה חדשה. אשתי מיד רשמה צ'ק על 4000 ש"ח, שמנו במעטפה וכתבנו ברכה נחמדה להורים. הבת הזו ובעלה מאד דתיים, הבעל החליט לפני כמה שנים שהוא מקדיש את זמנו ללימוד תורה והפסיק לעבוד. יש להם עכשיו 5 ילדים והם כולה בני 30. אז סכום כזה יכול לעזור.
השכנה (האמא) נסתה להתנגד בקול ענות חלושה, אמרה שזו רק תינוקת ולא צריך. אשתי אמרה לה שבנות הרבה יותר חשובות מבנים והמתנה בהתאם.
איזה רשע מרושע וציניקן אנוכי - 4000 בהחלט מצדיקים השארת "מלאן" אכל טרי . כנאמר: שלח לחמך על פני המים. - ואנא סלח לי קליי, אבל אתה טרחת לצרף ענין המתנה לנכדה לסיפור. ומתוך כך עולה גם כך.

יוסי ר1

Active member
אם המלכודות האלה עובדות גם על יונות וחתולים שלח לינק.
אם תצליח לשים קצת גרגרים שמושכים יונים, זה יעבוד עליהן.
חתולים לדעתי גדולים מדי.

יש גדולות לעכברושים, וקטנות לעכברים.
יעילות מוכחת מאוד.

קלייטון.ש

Well-known member
איזה רשע מרושע וציניקן אנוכי - 4000 בהחלט מצדיקים השארת "מלאן" אכל טרי . כנאמר: שלח לחמך על פני המים. - ואנא סלח לי קליי, אבל אתה טרחת לצרף ענין המתנה לנכדה לסיפור. ומתוך כך עולה גם כך.
אתה צודק לגמרי ואין בכלל שאלה. באמת האם מצפים ממני שנים לקבל עזרה ואוכל ותשומת לב, וכשקורה משהו אצלם אני אגיד להם "מזל טוב" ותו לא?
עכשיו שבוסס שיש יחסי תן וקבל ולא רק תן ותן ותן, אז הכל יותר נעים. הם "התחילו" עם הנתינה והאוכל וכל זה, אבל בהחלט הגיוני שיותר קל להם להמשיך כשרואים שהם לא רק נותנים.
בכל אופן הילדים שם יכולים לדעת שלפחות מקלייטון השכן הם יקבלו לכבוד לידה חדשה סכום מכובד ביותר, שלא לדבר על שתי חתונות שצפויות והמתנות שלנו יהיו ביחס מתאים.

אבח"י

Well-known member
מה רע בהאכלת חזירים בחיפה וברחובותיה?? או תרומה לבית תמחוי - אם זו כמות סבירה ולא מעליבה?

צליליתה1

Well-known member
מה רע בהאכלת חזירים בחיפה וברחובותיה?? או תרומה לבית תמחוי - אם זו כמות סבירה ולא מעליבה?
הרע בהאכלת חזירים בחיפה או בכל מקום אחר: כי כך אתה מלמד אותם שברחוב זה וזה יש אוכל. האם יצא לך להפגש פנים מול פנים עם חזיר גדול, או עוד יותר נורא, חזירה+גורים, ככה סתם, באמצע שכונת מגורים? אז זה קרה לי יותר מפעם אחת וזו בהחלט לא חוויה כייפית.

נערך לאחרונה ב:

אבח"י

Well-known member
התלוצצתי ודרכתי כנראה על יבלת.
תראי, יש לכם ראשת עיר, מה זה הבטיחה הרים וגבעות, מתברר בסוף שיונה, הזקן, יהב ככל הנראה, למרות כל הבקורת, היה טוב הימנה.

קלייטון.ש

Well-known member
שואלים אם אנחנו מגיעים לסוף שבוע. אמרנו אנחנו בדרך. אומרים שהם מצטערים אבל החליטו לנסוע לסוף שבוע אל הבת ומשפחתה, אז מבקשים רשות להיכנס ליחידה שלנו (יש להם כמובן מפתח) כדי להשאיר לנו אוכל לשבת. שהרי בטח סמכנו עליהם שהם יזמינו אותנו לצהרים. למעשה זה נכון, סמכנו עליהם, אבל יש מוצרי מזון יבשים וקפואים ביחידה כך שלא נגווע ברעב.
אמרנו בטח, תיכנסו. הגענו ליחידה ועל השיש שלושה סירים עוד חמים, עם עוף ואורז ואפונה ברוטב וסלט חצילים ולחמניות גם בשקית.
בביקור הקודם שלנו בצפון התבשרנו שנולדה להם נכדה חדשה. אשתי מיד רשמה צ'ק על 4000 ש"ח, שמנו במעטפה וכתבנו ברכה נחמדה להורים. הבת הזו ובעלה מאד דתיים, הבעל החליט לפני כמה שנים שהוא מקדיש את זמנו ללימוד תורה והפסיק לעבוד. יש להם עכשיו 5 ילדים והם כולה בני 30. אז סכום כזה יכול לעזור.
השכנה (האמא) נסתה להתנגד בקול ענות חלושה, אמרה שזו רק תינוקת ולא צריך. אשתי אמרה לה שבנות הרבה יותר חשובות מבנים והמתנה בהתאם.

שכנים טובים. תהנו.

יוסי ר1

Active member
זה נהדר שיש שכנים נחמדים ונדיבים. מחמם את הלב (וגם את בני המיעיים).
אבל פחות אהבתי את עניין הצ'יק. (ולא כי הוא לא בשבילי).
היום ישנו איזשהו טירוף בעניין מתנות ש'חייבים לתת' לכל אירוע.
בתמיצווש, ברמיצווש, מסיבת רווקות, מסיבת רווקים, אירוסין, חתונה, ביבי שאואר, ועוד כהנה וכהנה.
נוצר מצב שאם לא שמת כמה מאות שקלים - אתה קמצן.
ומתנות נדיבות במיוחד, מקפיצות את הרף שהאחרים חייבים לקפוץ גמכן מעליו.
מתנה זה נחמד, התפרעות זה לא נחמד.

ו'ביקורת' שניה - מי שמחליט להפסיק לעבוד ולפרנס, כי הוא רוצה ללמוד - אני לא הייתי בוחר לעודד אותו בזה ששפכתי עליו כסף.

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
בתמיצווש, ברמיצווש, מסיבת רווקות, מסיבת רווקים, אירוסין, חתונה, ביבי שאואר, ועוד כהנה וכהנה.

ו'ביקורת' שניה - מי שמחליט להפסיק לעבוד ולפרנס, כי הוא רוצה ללמוד - אני לא הייתי בוחר לעודד אותו בזה ששפכתי עליו כסף.
לא הבנתי רק דבר אחד.

למה צריך לתרום כסף למקלחת של ביבי ?

אני אתך גם וגם.
גם בעניין "מי נותן יותר" וההתחשבנות של מחיר מנה וגובה הסכום בהתאם.
גם בעניין המתנה שיכולה לעזור כי..

לא מעניין אותי אם מישהו החליט לערוך אירוע אי שם בגני פטרוזילית הזהב הנחשבים (שכדי להגיע לשם עלי להשקיע חצי ערב בנסיעה) והמנה תעלה כ-450שח, או בחצר ביתו. כמה כסף השקיעו במוסיקה, בקישוט, במתנות לאורחים... (ועוד טירופים ברוח התקופה).
לא מעניין אותי אם הזוג עובד למחייתו או לא.
לא מעניין הייחוס המשפחתי.
גובה הסכום נקבע לפי מידת הקירבה ואהבתי למקבל המתנה.

לא פלא שאנשים מתיחסים לאירועים השונים כאל "קנסות" וחבל.

קלייטון.ש

Well-known member

אני דווקא מסכים אבל במקרה הזה דווקא לא היה שום אירוע. הם לא עשו שום כלום לכבוד לידת התינוקת החדשה. באה תינוקת חדשה לעולם, נכדה למשפחה שנתנה לי כל כך הרבה ולמעשה לאורך שנים רבות היוותה את החברה היחידה שהיתה לי - היו תקופות ארוכות שראיתי רק אותם (מעבר לקופאית במרכול והפקידה בדואר) - היחידים שעזרו לי בתקופה של הניתוח והאשפוז וההחלמה (בלי שידעו מה המחלה ברקע), ואנשים טובים באופן כללי. אז צריך לראות את המתנה הזו כגמול ולא כחסד.

מה שנוגע לבעל שהחליט להקדיש זמנו ללימוד - זו נקודה כואבת לכולם והוא מבין את זה. יחד עם זאת בבירור הדבר בוער בעצמותיו. התקווה העקרונית היא שהוא יקדיש מספר שנים מצומצם ללימוד ואחרי כן יחזור לעבודה.

קלייטון.ש

Well-known member
נשארה כמות אדירה של אורז, וכואב הלב לזרוק, אבל אנחנו לא אכלני אורז ובין כה וכה לא מתאים לסחוב את זה לת"א.
(לי כואב הלב, אשתי לא עושה מזה עניין בכלל. אז אמרתי לה שתעשה את המעשה הנורא בעצמה)

יוסי ר1

Active member
נשארה כמות אדירה של אורז, וכואב הלב לזרוק, אבל אנחנו לא אכלני אורז ובין כה וכה לא מתאים לסחוב את זה לת"א.
(לי כואב הלב, אשתי לא עושה מזה עניין בכלל. אז אמרתי לה שתעשה את המעשה הנורא בעצמה)
בעיניין של "לזרוק אוכל" אנחנו יותר פולנים מפולנים.
אין אצלינו דבר כזה "לזרוק אוכל".
מצד שני, לנו זה קל במיוחד - יש בעלי חיים ששמחים לקבל שאריות של ארוחות ומפלי מטבח.
אז כל מה שהכלבים לא אוכלים, התרנגולות מקבלות בששון.

קלייטון.ש

Well-known member
בעיניין של "לזרוק אוכל" אנחנו יותר פולנים מפולנים.
אין אצלינו דבר כזה "לזרוק אוכל".
מצד שני, לנו זה קל במיוחד - יש בעלי חיים ששמחים לקבל שאריות של ארוחות ומפלי מטבח.
אז כל מה שהכלבים לא אוכלים, התרנגולות מקבלות בששון.
אני לגמרי בדעתך. הבעיה נוצרת כאשר מישהו אחר מחליט בשבילך מה תאכל, והוא מחליט איזו כמות להכין לך. אז כמו שאשתי אמרה, היא שמחה לאכול ארוחת צהרים בשבת שמישהו אחר החליט מה היא תהיה, אבל מעבר לזה היא רוצה להחליט בעצמה מה היא אוכלת. כשאנחנו מכינים אוכל אצלנו, או מזמינים או שעוזרת הבית מבשלת, אלה תמיד כמויות מדוייקות שאנחנו יודעים שנגמור. אז לא נזרק אוכל. אבל השכנה מכינה אורז בכמות שמספיקה לשתי משפחות לשבוע. אין לנו מה לעשות בזה.

יוסי ר1

Active member
אני לגמרי בדעתך. הבעיה נוצרת כאשר מישהו אחר מחליט בשבילך מה תאכל, והוא מחליט איזו כמות להכין לך. אז כמו שאשתי אמרה, היא שמחה לאכול ארוחת צהרים בשבת שמישהו אחר החליט מה היא תהיה, אבל מעבר לזה היא רוצה להחליט בעצמה מה היא אוכלת. כשאנחנו מכינים אוכל אצלנו, או מזמינים או שעוזרת הבית מבשלת, אלה תמיד כמויות מדוייקות שאנחנו יודעים שנגמור. אז לא נזרק אוכל. אבל השכנה מכינה אורז בכמות שמספיקה לשתי משפחות לשבוע. אין לנו מה לעשות בזה.
זרוק לחיות הבר.
אני יודע שאסור להאכיל חיות בר - אבל יש מקרים שאין ברירה.
למשל, בזמן האחרון, יש אצלינו מכת עכברוים ועכברושים.
ואין מנוס, ואני שם מלכודות רבות. (כאלה שהורגות ברגע).
מה לעשות בגוויות?
אז אני משליך לשדה הסמוך, יש שם שועל שבלי קשר עובר שם כמעט מדי ערב.
אז מה רע אם יאכל מפעם לפעם איזה מלך עכברוש?

למעלה