היה נס
בס"ד עכשיו אני אשאל אותך שאלה, אתה שמעת על הפיגועים האחרונים שהיו, כן? באחרונים זה היה רק שני קילו, נכון? אם שני קילו יכולים להרים שתי אוטובוסים ולהרוג מספר הרוגים כזה גדול, אם היה בתוך האוטובוס חמישים קילו והיה עף כל האוטובוס באויר וכולם היו בחיים זה נס? מה תצעק אני רוצה לשמוע. נס. אז אם נכנס מאתיים חמישים קילו חומר נפץ טיל סקאד לבנין לא הורג, לא הורג, איפה התיק הוכחות?* אני אראה לך איזה טיל תקבל עכשיו, טיל 31, $ היכן היו התושבים שבתיהם נפגעו מהטיל 31? עיתון מעריב מפרסם בטיל 31 מה היה, ובכן, אנחנו נשמע מי המשפחה, אנחנו נשמע מה היה מצב הבית לאחר הטיל, ואנחנו נשמע היכן היו הדיירים, אתה כבר צוחק, וולאק אתה, $ מה השם שלך שתהיה בריא? איך? בועז בועז טוב בעזרת ה`, יהודה וצפרירה ביתם נפגע קשה ביותר ומיועד להריסה לא שהו בביתם, כמו שאתה אומר, רבקה ביתה נפגע קשה ביותר ומיועד להריסה, לא היתה בביתה, שאול הדירה ניזוקה קשה כולל בחדר האטום - יצאו לחדר המדרגות, משה - הדירה ניזוקה קשה כל החדר האטום, לא היו בדירה, דוריס התקרה קרסה החדר האטום נפגע קל - שהתה בחדר האטום, חיים - הדירה נפגעה בערך בינוני שהו בחדר האטום, משה - ביתם נפגע קשה ביותר ומיועד להריסה - שהו בחדר האטום, דוד - בחדר האטום נעקרו משקופים ודלתות - לא היו בדירה, אשר ביתם נפגע קשה למעט החדר האטום כי שהו בחדר האטום, כרמלה ביתם נפגע בינוני למעט החדר האטום כי שהו בחדר האטום, שרה הדירה ניזוקה קשה כולל החדר האטום כי יצאו לחדר מדרגות, מאיר - הדירה ניזוקה קשה כולל החדר האטום לא היו בדירה, ששון ודוריס הדירה ניזוקה קשה שהו בחדר האטום, פנינה הדירה ניזוקה בערך בינוני - שהו בדירת השכנים, ניסים שריפה כלתה את תכולת הדירה - נמלטו מהחדר האטום, עזרא - הדירה ניזוקה קשה כולל החדר האטום יצאו לחדר המדרגות, מה אתה אומר? היה פה נס או לא? לא היה פה נס, לא, ז``א אתה אומר 250 ק``ג נפץ פוגע בבנין אפי` נשארים בחיים זה טבע, קודם אמרת שחמישים ק``ג חומר נפץ באוטובוס מפרק את כולה, 250 ק``ג חומר נפץ בבנין אפי` אם יש מדרגות ואפי` אם אתה בחדר השני, איך נשארים בחיים? מסיבה אחת פשוטה משום שבאמת כח רימון או מטען חומר נפץ להרוג הרבה, ולידיעתך חברא קדישא בצה``ל שהיו מוכנים במלחמת המפרץ היה להם 500 ארונות מתים בתקן על כל טיל, וזאת הערכה קטנה כי באירן מתו יותר מטילי סקאד על כל טיל, והטיל האחרון שירד בסעודיה מראה מה טיל אחד בפגיעה ישירה עושה כש40 איש מתים ועוד עשרות רבות של פצועים קשה, זה טיל אחד בסעודיה, פה פגעו פה לא רחוק ברחוב אבא הלל סילבר שרי, פגע בבנין, שים לב, תושבי הבנין היו אצלי בסוף שבוע, סיפרו לנו, הם היו בתוך הבנין, פגע הטיל, 1400 דירות ניזוקו מסביב 300 מטר רדיוס עפו מרפסות ותריסים והכל, זגוגיות בב``ב נפלו, אתה ראית אפי` כל הבנין קרס על הדיירים, שעות בשביל להרים את כל התקרות שנפלו עליהם, כולם יצאו בחיים, מה זה וול דיסני?* מה אתה אומר על זה זה גם טבע הא? כן היו שאמרו כמוך, אמרו פשוט הסקאדים העירקים לא מתאימים לאקלים פה בארץ, $ זה היה נס או לא היה נס? שואל זה היה נס? כן. אולי אתה תתקרב שישמעו גם פה, תנו לו לעבור תנו לו. בא בא צדיק בא בועז בא, * אני לא שומע בא. בועז. כן אז מה אתה אומר? אתה אומר בעצם אם העם לא בסדר למה פעמים לעשות נס פעמים לא לעשות נס? אתה שואל טוב, אבל קודם כל זה נס או לא נס? אז מה זה? קרה טבע. מה מה טבע, רגע אני רוצה להבין, בגלל שהטיל עיראקי ובר``ג הרבה עיראקים אז יש יחסים? מה מה קרה מה קרה? אני רוצה שתסביר לי איך יכול להיות אתה בעצמך פסקת שחמישים ק``ג חומר נפץ לא משאירים אף אחד באוטובוס, איך 250 משאירים? מה? אני שואל מבניין איך יכול להשאר בן אדם, אתה יודע על נפגעים קלים שאומרים בפיגוע מה זה נפגע קל מפיגוע אתה יודע? חרש בשתי האוזניים מההדף נקרע עור התוף, שמה לא יצא חרש אחד מ250 לא משתי קילו, איך זה יכול להיות, המוח היה צריך להתפרק בלי פגיעה ישירה מההדף, איך יכול להיות, אז אתה אומר לי מקרה, אז אני אספר לך עוד סיפור של מקרה, טיל ראשון זה היה כמה שנשלחו לבית דני בת``א, הטילים האלה בשכונת התקווה נחתו אז לא היה עוד התראה של חמש דקות כי הלווין עוד לא עבד בשיתוף עם ישראל והטיל הזה הטילים עפו לשכונת בית דני, היה שמה בן אדם צילמו אותו אח``כ בעיתון, הב``א הזה חוץ מכבודכם לפני הזעקה נכנס לשרותים, קורה, ב``א צריך לפעמים - נכניס, נכנס פתאום התחילה האזעקה, התחילה אזעקה הב``א בלחץ לא יודע מה לעשות, וחביבי פתאום פפ.. פיצוצים, הב``א פותח את הדלת, מה הוא רואה רק הוא והשרותים נשארו עומדים. * כל הבנין התגלח, אין בנין, מה אתה אומר? מקרה. הוא היה אחד מהשכונה, הטיל פחד ממנו. אח``כ * טיל נופל בסביון על וילה, טיל נופל בסביון על וילה, יש לי את התמונה של הוילה, מפרק את הוילה, הבן אדם בעל הוילה עומד עם הראש בחוץ, כל ההריסות בחוץ מקיפות אותו, והראש בחוץ בריא ושלם, הכלב מתחתיו מת - הוא חי, מה זה? טיל עם קונסטרוקציה, יפה, גם זה מקרה. שאלה לא ברורה חכה רגע לא גמרנו איתך עליך, רק רגע, טיל מגיע מעיראק לרחוב אלנבי בת``א, חודר דרך בנין, יורד את כל הקומות, מגיע לחנות של הצורף, נעצר ליד תנ``ך, מה אתה או מטיל דתי זה, *$ יאלק אני אומר, טיל דתי, אתה צריך להבין כ``כ הרבה נסיים היו אין לךמושג, למעלה מחמישים אלף איש זכו לנס פרטי מהפיצוצים ואנשים לא מתעוררים, עוד פעם אומר תת אלוף נחמן שי, אחרי שנגמרה המלחמה הוא אומר בישיבה דתית, ניגש לשמה עם כיפה, שאלו אותו מה קרה עם כיפה אז הוא אמר אתם לא יודעים איזה ניסים אנחנו ראינו, אבל אני אספר לכם סיבה אחת למה אני עם כיפה פה בישיבה, כשסאדאם חוסיין איים שהוא ישרוף את כל ת``א באש, הוא היה רציני, אנחנו קבלנו הסברים מכל האלופים במיל שלא שוים מיל שלא יקרה שום דבר, ויש לי על זה קלטת נקראת נחש צפע, שעה וארבע דקות אתה שומע רק מה הם אמרו ולא התקיים מאומה, פרופסור יעבץ אלוף במיל אמר יומיים לפני פרוץ המלחמה לא 99 אחוז מאה אחוז לא יפלו פה טילים בטח לא שומעים נכנס למקלט, אבל תדע לך דבר אחד, אנחנו קבלנו מכות, מכות רציניות עם סיכוך מארה``ב ו27 מדינות ידידות וזה לא עזר, הכל נכנס, וטיל אחד פגע במקום שאליו כיון סאדם חוסיין אם לא הקב``ה בתמונה ת``א נשרפת והרצליה באש עם התושבים הולכים כמו אודים, לא, שאלה לא ברורה. נפל טיל ישירות על צומת ניצנים, שמה יש את צינורות הגז הענקיים למי שמכיר, סליחה, סליחה צומת גלילות, סליחה, נופל שמה טיל, אתה מבין מה המשמעות כן? מה בלון גז עושה מה עושה שמה כל הגז שיש, מה קרה? איך זה באמת לא שרף את כל הישוב, פשוט מאד הקב``ה מקדים תרופה למכה, יומיים לפני כן מתגלה דליפה בצינור הגז, באים אין מספיק זמן לנתק אותו ולהחליף אז עושים מעקף, עושים מעקף והחלק הזה נשאר מנוטרל, עכשיו הטיל שנשלח פגע בקטע המנותק, והקטע המנותק אפילו שהוא מנותק אם יש טיל חי אז הטיל חי מפוצץ הכל, מה זה קשור פה גז פה שיהיה שמה בסוף זה יפוצץ, הטיל עקר, טיל עקר שהוא פגע בול, אבל גם טיל עקר אם יפגע בצינור הגז בחיכוך אז הכל יתפוצץ, אבל הטיל עקר פגע בחלק שאין בו גזל לכן לא קרה כלום, מה אתה אומר גם כן מקרה? מי מצרף את כל המקרים? מה שאתה אומר - אמר הרמטכ``ל, אתה כבר יכול להיות רמטכ``ל, שאלו את הרמטכ``ל אחרי המלחמה האם היה נס או לא היה נס, הרמטכ``ל אמר כמוהו, לא היה נס, זה סימן שהעורף היה מוכן. * הוא צודק העורף היה מוכן לקבל פגזים, והוא קיבל, מה...ההמשך בקובץ המצורף ובאתר ארגון שופר.