נעילת לסתות וחריקת שיניים

yaelmit1

New member
נעילת לסתות וחריקת שיניים

שלום,

אני בת 30 וסובלת כמה שנים מתופעת הברוקסיזם (חריקת שיניים ונעילת לסתות בשינה).
לאחר ביקור אצל רופא שיניים נאמר לי שאני צריכה ללכת עם סד לילה כדי לשמור על השיניים, אך אשמח להימנע מזה.
אילו טיפולים יכולים לעזור לבעיה זו?
האם מישהו סבל מתופעה זו והחלים ממנה?

תודה,
יעל.

טיפול

אצל רוב האנשים, הנטיה לחרוק שנייים ולהדק לסת מקורה במתח.
זוהי אחת הדרכים של המתח שאצור בגוף לצאת בשעות הלילה, בהן אנו מאבדים שליטה. (נרדמים).
כדאי לוודא עם רופ"ש שהמנשך מאוזן (יכול לקרות גם כתוצאה מטיפול שיניים/כתר שהפר את האיזון)
טיפול נכון לבעיה, יהיה דרך הרגעה- ויש דרכי טיפול שונות המתאימות לכך (הכוונה לטיפולי רפואה משלימה לאיזון ולא כדורי הרגעה).
אפשר לבדוק במקביל, מה הם גורמי המתח/עומס בחייך ולחשוב כיצד להקל.

0 אור 0

New member
לילך???

את יודעת שאני פחות מכירה את הקרניוסקרל ולכן פחות נוטה להמליץ עליו, אבל דוקא חשבתי שבבעיה מהסוג הזה , מעבר למתח יהיה יתרון לשחרור מה שנתקע בלסתות.
מה את אומרת?
&nbsp

קרניוסקרל הוא "קלאסי" לטיפול בבעיות לסת

לטיפול מגיעים הרבה אנשים עם חריקות שיניים/הידוק לסת/לאחר טיפולי שיניים שגורמים לכאב,( ולהבדיל - תינוקות עם בעיות יניקה - מתח יש גם בגיל צעיר!), ועוד.
הטיפול עוזר גם "נקודתית" ברמה הפיזית - החזרת מפרק הלסת למקום ואיזון בין הצדדים יחד עם איזון מ מערכת עצבים (=-שחרור מתח בגוף) וגם בפן הנפשי- לטיפול בגורמי המתח. שלפעמים ידועים ולפעמים לא.

היות וברוב המקרים הסיבה היא מתח נפשי-חשוב בעיני להעלות את המודעות.
היו גם מקרים בהם היה שיפור רק בעזרת טיפולי הSE ללא מגע, ולכן גם טיפולים אחרים לאיזון יכולים לעזור (והק"ס אינו בלעדי, אם כי כמובן האידאלי לטעמי)

yaelmit1

New member
קרניוסקרל

היי לילך,

האם תוכלי להרחיב על הקרניוסקרל? האם את מכירה בעיות של חריקת שיניים ונעילת לסתות שנפתרו בזכות הטיפול?
בנוסף, מה זה SE?
תודה

קצת הסבר

חלק מהמתח בחיינו נגרם מאורח החיים, אך חלקו אינו בשליטתנו ונוצר, אולי, בגיל צעיר יותר (אפילו בהריון/לידה). יש המון דברים שהגוף "זוכר" ברקמות ולפעמים יוצר בהן מתח שמשפיע על ההתפקוד.
הקרניוסקרל היא שיטת טיפול המתבססת על חישת תנודה עדינה שמקורה במערכת העצבים המרכזית.
תנודה זו עוברת לכל חלקי הגוף, וכל מתח ברקמות יפגע באיכות ועוצמת התנודה. בדרך זו ניתן לאתר את המתח גם כאשר אינו ידוע המקור ולשחררו (למעשה עולה מודעות פנימית ולכן נוצר השינוי).
כפי שכתבתי- מגיעים לטיפול אנשים עם בעיות בTMJ /חריקת שניים.
הטיפול עוזר לשחרור מפרק הלסת והחזרתו למקום (ללא מניפולציות/כאב), דרך בדיקת התנודה בכל הגוף, איתור האזורים המתוחים ושיחרורם.
מספר הטיפולים שונה מאחד לשני.

טיפול הSE, הוא טיפול שגם מעלה את המודעות העצמית. הוא נעשה בדיבור ומטרתו להתחבר לתחושות הפיזיות שנוצרו בעקבות חשיבה/ארוע ולקבל כלים לויסות עצמי ושחרור
אני משלבת את התחומים בהתאם למטופל

למעלה