נעילת מפרקים

johnniewalker20

New member
נעילת מפרקים

האם אתם (המאמנים שבינכם) נוהגים להדריך את הלקוחות שלכם לבצע טווח תנועה מלא בכל תרגיל עד ליישור מלא של המפרקים (ברך/מרפק)? עד היום הגישה שלי הייתה טווח תנועה מלא , גם אם זה כולל "נעילה" רגעית של המפרק. כיום אני שומע מיותר מדי מאמנים על "אסור לנעול את ברך" בזמן תרגילי לחיצה למשל. האם מישהו מכיר ספרות מקצועית בנושא העומס הנוצר על המפרקים בזמן נעילה רגעית בתרגילי הלחיצה בעיקר? כמו כן, שאלה לאיתי (הר ניב 29) : מה הגישה שלך לנושא כמרצה בוינגייט? מה ההנחיות שלך לסטודנטים?

oridoron77

New member
דעתי

ככלל אני לא אוהב את המונח "אסור". במצב של נעילת מפרק כמו הברך למשל, הכוח החיצוני פועל למטרת דחיסה של העצמות. כלומר אנחנו צריכים למצוא עדות לכך שכוח\וקטור דוחס גורם לנזק למפרק כדי לשלול את התנועה. אני אישית חושב שלנסות ולהמנע מנעילה בתרגילים מסויימים, זה לא דבר שתמיד פרקטי (סקוואט במשקלים בינונים ומעלה, לחיצות וכו'), לכן איאפשר לאמץ את הכלל הזה של לא לנעול. *יש לציין שיכולה להיות סיבה לכך שנעילת מפרק אינה מומלצת, וזה במצב שבו התנועה הקונצנטרית מתבצעת בצורה מהירה מה שיגרום למעין "טריקה" של המפרק שיעביר עומס וזעזועים גדולים לרצועות החיבור. חוץ מזה, יש לזכור שמפרק שמסיים את תנועתו כמה מעלות לפני הפעולה, מעייף את השרירים הרבה יותר עקב חוסר מנוחה במהלך החזרות. אורי

liorba

New member
יש דיון ארוך

בנושא סקוואטים ולחצים. בזמנו העלתי כמה מאמרים בנושא סקוואט. אני לא בטוח שישנה ספרותמקצועית בנושא... אבדוק אם תרצה. איתי, עוד מצב שלא הייתי ממליץ לנעול מפרק הוא בגמישות ייתר של מפרק.

למעלה